به گزارش سلام نو، پروانه معصومی بازیگر که چند سالی بود در گیلان زندگی میکرد ساعتی قبل در صومعه سرا درگذشت پروانه معصومی بازیگرتئاتر سینما و تلویزیون در بیمارستانی در گیلان درگذشت. پروانه معصومی بازیگر که چند سالی بود در گیلان زندگی میکرد ساعتی قبل در صومعه سرا درگذشت.نعیمه نظامدوست از همکاران این بازیگر در گفتوگویی با ایسنا خبر درگذشت پروانه معصومی را تایید کرد.
به گفته وی پروانه معصومی چند روزی در بیمارستان به دلیل عارضه پارگی روده بستری بود و امروز بر اثر عفونت ریوی به آی سی یو منتقل شد و ساعتی پیش از دنیا رفت.
سکینه کبودرآهنگی با نام هنری پروانه معصومی، متولد ۱۱ اسفند ماه ۱۳۲۳ بود. او تحصیلاتش را در دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه ملی ایران به پایان رساند. او نخستین بار در سال ۱۳۵۰ در فیلم بیتا نقش کوتاهی گرفت و سال بعد در رگبار ساختهٔ بهرام بیضایی نقش اوّل زن را بازی کرد.
معصومی برای نقشآفرینی در گلهای داوودی (۱۳۶۳)، جهیزیهای برای رباب و شکوه زندگی (هر دو در ۱۳۶۶) برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد.
مسعود معصومی همسر پروانه معصومی
مسعود معصومی (زاده ۱۳۱۶ – درگذشته ۱۲ اسفند ۱۳۹۵)، عکاس ایرانی بود.
زندگی
مسعود معصومی متولد سال ۱۳۱۶ در تهران است و از سال ۱۳۳۴ در سن هجده سالگی با ورود به آلمان تحصیل در رشته فتوژورنالیسم (عکاسی خبری) را در مدرسه دولتی عکاسی مونیخ آغاز کرد. معصومی پس از خاتمه تحصیلات عکاسی و بازگشت به ایران به تدریس فتوژورنالیسم در مدرسه عالی مطبوعات و روابط عمومی (دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی) تا پیروزی انقلاب ادامه داد. شرایط سیاسی و اجتماعی اواخر سالهای دهه چهل و پنجاه و محدودیتهای فعالیتهای ژورنالیستی و مطبوعاتی معصومی را بر آن داشت تا عکاسی را در عرصهای دیگر تجربه کند و با تجهیز یک استودیوی عکاسی تبلیغاتی در همکاری با منوچهر انور در زمینه تولید عکس و اسلاید برای مصارف گوناگون تبلیغاتی و صنعتی اقدام کند و به تدریج صفحات تبلیغاتی نشریات، هفتهنامهها و ماهنامهها عکسهای معصومی را جایگزین تصویرسازیهای طراحان گرافیک و کپی عکسهای عکاسان خارجی کردند.معصومی در طول فعالیت حرفهای خود تجربه همکاری با نشریه آلمانی spicgel و اتحادیه عکاسان آلمان را داشتهاست.
تدریس
مسعود معصومی به عنوان مدرس در دانشکدههای عکاسی ایران در سالهای مختلف تدریس کردهاست. معصومی تدریس را در دانشکده روزنامهنگاری (علوم ارتباطات) آغاز کرده و در دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده صدا و سیما، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر و دانشگاه آزاد رشتههای مختلف خبری، معماری، صنعتی، تبلیغاتی را آموزش دادهاست. در اوایل دهه هفتاد، طراحی دوره کارشناسی ارشد عکاسی در دانشگاه هنر ثمره تلاش و همکاری وی با اکبر عالمی است.
کارگاه عکس لورکا
معصومی در طول سالها عکاسی در کارگاه عکس لورکا همراه دوستان و شاگردان خود حجم بزرگی از عکاسیهای فنی- هنری ایران را به عهده داشتهاست. عکاسانی که امروز خود از استادان این حرفه هستند و هر کدام در رشتههای متنوع عکاسی و ظهور و چاپ عکس رنگی و سیاه و سفید کاملاً حرفهای شدهاند. کارگاه عکس لورکا علاوه بر امکانات تکنیکی استودیویی، آرشیو مفصلی از معماری و طبیعت و صنایع ایران در اختیار دارد که حاصل سالها تجربه عکاسان لورکا است.
درگذشت
مسعود معصومی ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۵ در بیمارستان «گلسار» در شهر رشت درگذشت. او به چند بیماری مانند نارسایی قلبی، دیابت و کلیه مبتلا بود و بهدلیل ایست قلبی درگذشت.
پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت ۷۸ ساله که چند سالی بود در گیلان زندگی می کرد، ساعاتی پیش در بیمارستانی در صومعه سرا درگذشت. نعیمه نظام دوست از همکاران این بازیگر در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا خبر درگذشت پروانه معصومی را تأیید کرده است. به گفته ی وی پروانه معصومی چند روزی در بیمارستان به دلیل عارضه پارگی روده بستری بود و امروز بر اثر عفونت ریوی به آی سی یو منتقل شد و ساعاتی پیش از دنیا رفت.
بیوگرافی پروانه معصومی
سکینه کبودرآهنگی با نام هنری «پروانه معصومی» متولد سال ۱۳۲۳ در تهران بود.
او تحصیلاتش را در دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه ملی ایران به پایان رساند.
در ۲۲ سالگی برای ادامه تحصیل راهی آلمان شد. سال ۱۳۴۹ وقتی ۲۶ ساله بود در کشور آلمان با مسعود معصومی، عکاس متولد ۱۳۱۶، آشنا و به عنوان مدل با وی مشغول به همکاری شد. در نهایت این ارتباط به ازدواج ختم شد و این زوج صاحب یک پسر به نام نیما شدند. مسعود معصومی در سال ۱۳۷۹ در سن ۷۹ سالگی در ایران درگذشت.
بعد از بازگشت از آلمان با حمایت همسرش اولین بار در سال ۱۳۵۰ وقتی ۲۷ ساله بود در فیلم «بیتا» در کنار گوگوش و عزت الله انتظامی جلوی دوربین رفت.
سپس در سال ۱۳۵۱ در فیلم «رگبار» به کارگردانی بهرام بیضایی در نقش اول بازی کرد.
تا پیش از انقلاب اسلامی، تا سال ۱۳۵۶ در ۵ فیلم دیگر به نام های «مینا» ، «رگبار» ، «شهر قصه» ، «غریبه و مه» و «کلاه» بازی کرد. او با این فیلم ها در جشنواره های مختلف دربار پهلوی هم حضور داشت.
پروانه معصومی در سال ۱۳۶۳ بعد از گذشت ۵ سال از وقوع انقلاب با فیلم «گل های داوودی» به کارگردانی رسول صدرعاملی به دنیای سینما بازگشت. او برای بازی خود در این فیلم برنده ی جایزه ی بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم فجر شد.
او بار دیگر در سال ۱۳۶۷ این جایزه را برای نقش آفرینی اش در فیلم «جهیزیه ای برای رباب» به کارگردانی سیامک شایقی دریافت کرد.
سریال «کوچک جنگلی» به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۶ اولین تجربه بازیگر پروانه معصومی در دنیای تلویزیون بود.
او طی سال های فعالیتش در فیلم ها و سریال های زیادی نقش آفرینی کرد.
پروانه معصومی در مصاحبه ای خود را عضو بسیج هنرمندان عنوان کرده بود. او گفته بود: «عضو بسیج هنرمندانم و خط مشی خاصی را در کار هنری دنبال می کنم و سعی می کنم از آن خارج نشوم، حضورم در بسیج هنرمندان نیز در جهت همین راستاست. من همیشه احترام ویژه ای برای بسیجی ها قائل هستم و معتقدم که آنها یاور مردم هستند به ویژه بسیجیان جهادگر که قابل تحسین هستند.»
او درباره ی عکسی از دیدارش با فرح پهلوی گفته بود: «باید به صراحت اعلام کنم من با فرح پهلوی دیداری نداشتم ! فقط یکبار در جشنواره «فیلم تهران» ما را تهدید کردند زمان بازدید فرح باید حضور داشته باشیم در غیر اینصور برایمان گران تمام می شود به همین دلیل مجبور شدم.»
پروانه معصومی همچنین درباره ی دیدارش با رهبری گفته بود: «بنده دیدارهای متعددی با رهبر انقلاب داشتم و واقعا با میل و علاقه شخصی با ایشان دیدار می کنم. حتی به من گفتند الزامی ندارید با چادر به نزد ایشان بروید اما خودم خواستم با چادر نزد ایشان بروم و من علاقمند رهبرم هستم.»
او درباره ی حجاب خود گفته بود: «من خیلی هم آدم با حجابی نیستم ، نه قبل انقلاب حجاب داشتم و نه الان خودم را می پیچانم ، معتقدم حجاب آدم باید ذاتی باشد. احساس می کنم آدمی که وقیح است و حجاب درونی ندارد هزار مدل هم خودش را بپوشاند فایده ندارد و مشخص می شود حجابش واقعی نیست.»
پروانه معصومی از سال ۱۳۷۵ وقتی ۵۲ ساله بود زندگی در تهران را رها کرد و در روستایی در «صومعه سرا» ساکن شد.
نظر شما