سلام نو - سرویس گردشگری: مسجد کبود تبریز از برجستهترین نمونههای معماری ایرنی دوران اسلامی در استان آذربایجان شرقی است. این بنای تاریخی در تبریز، مورد توجه بسیاری از علاقهمندان هنر معماری در جهان قرار دارد. گرچه متاسفانه در طول سالیان اخیر بخشهایی زیادی از این مسجد از بین رفته است، هنوز بهخوبی میتوان هنر دست معماران ایرانی را در این مسجد مشاهده کرد.
در ادامه با هم نگاهی به مسجد کبود و جذابیت خیره کننده آن داریم.
عمارت مظفریه معروف به مسجد کبود (ترکی آذربایجانی: گؤی مسجید) یا مسجد جهانشاه، از مسجدهای تاریخی تبریز مربوط به دوران حکمرانی قراقویونلوها در قرن نهم هجری است.
این مسجد طبق کتیبهٔ سردر آن، در سال ۸۴۵ هجری شمسی و در زمان سلطان جهانشاه، مقتدرترین حکمران سلسلهٔ قراقویونلو و به دستور دختر او، صالحه خانم بنا شدهاست.
کتیبهای کاشیکاری سردر اصلی مسجد کبود به سال ۸۷۰ (قمری) برابر با ۱۴۶۶ میلادی و ۸۴۵ شمسی نصب شدهاست. این کتیبه و دیگر کتیبههای سردر مسجد، به خط نعمتالله البواب خوشنویس مشهور سدهٔ نهم است و سرکاری و نظارت بر ساخت آن با عزالدین بن ملک قاپوچی بودهاست. بعد از فتح تبریز در اواخر سال ۸۷۵ هجری قمری برابر با ۸۵۰ هجری شمسی و ۱۴۷۱ میلادی، کاشیکاریهایی بر روی دیوار بیرونی مسجد با نام خلفای راشدین انجام شد که هنوز هم وجود دارند، و این مطلب با توجه به سنی بودن اوزون حسن صحت دارد.
نظر شما