سلام نو _ سرویس گردشگری: شهرستان ماسال با بیش از ۶۳۰ کیلومتر مربع وسعت از دو بخش ماسال و شاندرمن تشکیل میشود و در غرب استان گیلان جای دارد.
این شهرستان با جاذبههای متعدد گردشگری، دومین شهرستان مرتفع استان گیلان پس از رودبار است و محدودههای کوهپایهای، جنگلی و مرتعی دارد. ماسال در دهه ۷۰ شمسی به شهرستان مستقل تبدیل شد و تا پیش از آن، بخشی از شهرستان تالش بود.
ماسال از شرق و جنوب شرق با شهرهای رشت، فومن و صومعهسرا، از جنوب با ماسوله، از غرب با استان اردبیل و از شمال با رضوانشهر و تالش همسایه است.
شهر ماسال در ۶۰ کیلومتری شهر تالش، ۵۵ کیلومتری رشت، مرکز استان گیلان و ۳۸۰ کیلومتری تهران قرار دارد؛ شهری با آبشارهای بلند، جنگلهای بکر، رودخانههای پر آب، مراتع سرسبز، جاذبههای تاریخی و ییلاقات خوش آب و هوا با کلبههای رنگارنگ کج ایستاده روی تپهها که از مشهورترین مقاصد گردشگری شمال کشور به شمار میآید.
شهر ماسال دارای آب و هوایی معتدل و مرطوب و ارتفاعات ماسال دارای آب و هوایی کوهستانی و معتدل هستند؛ به همین دلیل، گردشگران معمولا در نیمه اول سال به ارتفاعات ماسال سفر میکنند.
در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با جاهای دیدنی ماسال آشنا کنیم.
جاذبههای زیبا و بهتر ماسال
۱. بام سبز
برای دیدن یکی از زیباترین منظرههایی که در کشورمان وجود دارد باید حدود یک کیلومتر از ماسال دور شوید.
بام سبز منظرهای بینظیر دارد که حتما باید یکبار در زندگیتان آن را ببینید، از این منطقه تا صومعه سرا و بندرانزلی را میتوان دید.
در این منطقه بالغ بر ۱۷ غار وجود دارد که بزرگترین و معروفترین آنها غار آویشو است که با ۷۵ میلیون سال قدمت طولانیترین غار آبی کشور محسوب میشود.
آویشو در بخش شاندرمن این ییلاق قرار دارد و در سال ۱۳۸۹ در فهرست میراث فرهنگی کشور به ثبت رسید.
ارتفاع این غار از سطح دریا حدود ۱۴۶۰ متر است و ۹ چاه آب اصلی دارد. این غار در فاصله ۲۲ کیلومتر از ماسال قرار گرفته است، اما زیبایی آن ارزش پیموندن مسیر را دارد.
۳. محل فوت سردار جنگل
یونس استاد سرایی ملقب به میرزا کوچکخان جنگلی یکی از مبارزان مشروطه و رهبر جنبش جنگل بود.
او برای مبارزه با نقض تمامیت ارضی و بازگرداندن استقلال ایران مبارزات فراوانی را انجام داد.
محل فوت این مرد بزرگ که به او مشهدمیرزا نیز میگفتند در روستای گیلوانه اندکی بالاتر از روستای اولسبلنگاه است.
۴. روستای اولسبلنگاه
یکی دیگر از جاهای دیدنی ماسال روستای اولسبلنگاه است. برای بازدید از این روستا باید ۲۵ کیلومتر به سمت جنوب از ماسال دور شوید.
اولسبلنگاه که به معنی درختی در ارتفاع زیاد است، طبیعتی مسحور کننده دارد.
زیبایی این بخش تاحدی است که هرساله علاقهمندان بسیاری به خاطر تماشای این همه شگفتی رهسپار این منطقه میشود.
ییلاق زیبای اولسبلنگاه در میان کوه قرار گرفته است و به قدری آبوهوای آن خوب است که حتی بومیان منطقه نیز برای گذراندن تابستان به اولسبلنگاه میروند.
این منطقه به دو قسمت اولَس و بِلَنگاه تقسیم میشود و به همین علت به آن اولسبلنگاه میگویند.
اولس در زبان محلی به معنی درخت مَمرَز و بِلَنگاه به معنی جای بلند است و اولسبلنگاه میشود، محل روییدن درخت ممرز.
ارتفاع این ییلاق از سطح دریا ۱۴۹۰ متر است و از ارتفاعات اولسبلنگاه میتوان کل شهر ماسال و تالش را دید.
منابع طبیعی این ییلاق تحت محافظت قرار گرفته است و برای حفظ اصالت منطقه در این مکان ساخت و سازها تنها با مصالح چوبی انجام میشود.
جالب است بدانید که برق این منطقه از پنلهای خورشیدی یا موتورهای برق تامین میشود و منبع آبش چشمههای اطراف هستند.
دو ییلاق بینظیر در ماسال
ییلاقات ماسال
جادهای پرپیچ و خم و در احاطه درختان سرسبز و بلند و رودخانه خالکایی از جمله جاذبههایی هستند که در مسیر دسترسی به ییلاقات ماسال با آنها روبهرو خواهید شد.
در ییلاقات ماسال بیشتر خانهها از امکانات شهری مانند برق، گاز و آب لولهکشی برخوردار نیستند؛ به همین دلیل با اقامت در آنها میتوانید زندگی روستایی را تجربه کنید.
این ییلاقات کوچه و خیابان ندارند و مسیرهای موجود در آنها، همگی پاکوب هستند.
از گزینههای مختلف اقامتی در ییلاقات ماسال میتوان کلبههای چوبی، اقامتگاههای بومگردی، هتل، ویلاها، مهمانسرا و همچنین برپایی کمپ را نام برد.
توجه داشته باشید که بهغیر از چند دکه، امکانات دیگری برای تهیه غذا در این ییلاقات در دسترس نیست؛ پس مواد غذایی لازم برای آشپزی را بههمراه داشته باشید.
بهترین زمان سفر به ییلاقات ماسال از ماه اردیبهشت تا اواسط پاییز است. در ادامه ییلاقات ماسال را به شما معرفی خواهیم کرد.
ییلاق سوچاله
ییلاق سوچاله یا سوئه چاله، به خانههای رنگارنگ دو طبقهای خود مشهور است. این ییلاق در ۲۵ کیلومتری جنوب ماسال و در فاصله ۱,۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
سوچاله با غروبهای رویایی و بینظیر، مناظر بکر و جادویی و فضای مهآلود، مکان مناسبی برای پیادهروی عصرگاهی و عکاسی است.
سوچاله در زبان محلی بهمعنای مکانی است که گیاه گلپر و خنجری در آن میروید.
نظر شما