سلام نو _ سرویس گردشگری: راور از شهرهای استان کرمان و شمالی ترین شهر استان است که در فاصله ی ۱۴۰ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد.گفته شده است راور در قدیم محل زندگی زرتشتیان بوده است و خاور زمین نامیده می شد.
راوَر، مرکز شهرستان راور، شمالیترین شهر استان کرمان در شرق ایران است. این شهر در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شهر کرمان واقع شدهاست. آب و هوای راور معتدل خشک بوده و میزان بارندگی سالانه ۳۵ میلی متر است.
کشاورزی در این منطقه به صورت آبی انجام می شود و تنها نیمی از زمین ها قابل کشت هستند. از فرآورده های کشاورزی این شهرستان می توان پسته، گندم، جو، پنبه، انار، انگور، انجیر و تره بار را نام برد. دامداری این قسمت شامل گاو و گوسفند و طیور می شود.
جاذبههای تاریخی و گردشگری راور کرمان
قلعه قهقه راور
قلعه قهقه راور، یکی از قلعههای تاریخی و باستانی ایران در استان کرمان است که سابقه آن به پیش از ورود اسلام و عصر ساسانیان میرسد.
این قلعه در ۳ کیلومتری شرق شهرستان راور در نزدیکی روستای ده شیب استان کرمان واقع شده است. این قلعه تاریخی یکی از قدیمیترین آثار تاریخی شهر است که محدوده آن، منطقهای وسیع در حدود چندین هکتار را در برگرفته است.
در تمامی محوطه این محدوده تاریخی، بقایایی برجای مانده از ساختمانهای خشتی وجود دارد که امروزه به صورت تپهای از خاک قابل مشاهده هستند.
به طور خلاصه میتوان گفت قلعه قهقه امروزه به تپه قهقه تبدیل شده است. در اطراف قلعه قهقه، بناهای تاریخی دیگری نیز وجود دارد. برای مثال در فاصله تقریبا ۵۰۰ متری غرب قلعه قهقه، بقایای بنای دیگری دیده میشود که به تل وزیری معروف شده است.
یخدان راور
یکی از این آثار تاریخی، یخدان راور کرمان است. این یخدان زیبا که اثری به یادگار مانده از دوره قاجار است، دیواری به طول ۶۰ متر و ارتفاعی در حدود ۵.۶ متر دارد. این یخچال، با ارتفاعی در حدود ۹ متر، روی چاله یخ ساخته شده و از گنبدی دو پوسته تشکیل شده است.
تزئینات مشبک دیوار، بر جذابیت این اثر تاریخی افزوده است. این یخدان، در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شمال شهر کرمان و در انتهای خیابان امام خمینی راور قرار گرفته و جایگاهش در فهرست آثار ملی ایران تثبیت شده است.
دخمه زرتشتیان شریف آباد
این دخمه در نزدیکی روستای شریف آباد بربالای تپه ای ساختمان مدوری وجود دارد که به دخمه زرتشتیان معروف است.این بنا خودبیانگر بعضی از حقایق تاریخی در مورد راور می باشد و آدمی را به واقعیت نزدیک می سازد که راور نیز سالهای قبل یکی از مراکز زرتشتی نشین بوده است.
دخمه که زرتشتیان به زبان خودشان آن را دادگاه می نامند و پارسیان هندوستان آن را (دخمو-Dakhmo)می خوانند در کتابهای انگلیسی Tower of silence یعنی (برج سکوت) نام گرفته محوطه ای است مدور که در بالای کوه تا تپه بلند ی واقع شده وغالبا” از آبادیهای اطراف چندین فرسخ فاصله دارد.
دیوار اطراف دخمه را از سنگ و گچ یا سیمان می سازند ودر وسط دخمه چاه عمیق وسیعی حفر می کردند که استخوانهای مردگان درون آن می ریزند که زرتشتیان ایران آنرا (سراده یا استه دان ) یعنی (استخوان دان) می نامند.
علت استفاده از دخمه برای نگهداری مردگان به اعتقادات زرتشتیان بر می گردد زیرا آنها معتقد بودند که در صورت دفن جسد مرده در زمین خاک آلوده می شود وبدلیل احترام خاصی که برای خاک قائل بودند این کار را انجام نمی دادند که بعد ها بدلیل رعایت مسائل بهداشتی استفاده از دخمه برای دفن مردگان ممنوع شد.
برج فیض آباد راور
برج سنگی فیض آباد که مربوط به دوره قاجار است، یکه و تنها بر بالای کوه جا خوش کرده و شاهد فراز و نشیب روزگار است.
این برج که در شهرستان راور، بخش مرکزی، دهستان راور، روستای فیض آباد واقع شده است، تمام روستا را زیر پا دارد و اگر بتوان به آن بالا راه پیدا کرد می توان مناظر زیبا و درختان سر به فلک کشیده و آبشار فیض آباد را از آنجا به راحتی مشاهده کرد.
این برج سنگی قاجاری در سال ۱۳۸۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
برج امیر نخعی
برج امیر نخعی مربوط به دوره پهلوی است و در راور، فلکه فرمانداری، خیابان معلم (خیابان گلنار)، نبش کوچه شماره ۱۳، پلاک ۵۳۱ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۱۲۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
برج امیر، از دو برج دوقلو تشکیل شده است که در منزل آقای امیر نخعی واقع شده است و به برجهای امیر معروفند.
جاذبه طبیعی و بینظیر راور
آبشار مکی
روستای مکی در ۳۵ کیلومتری شرق راور و در همسایگی بخش شمالی کویر لوت قرار دارد. در این روستا، تنگه ای پوشیده از انجیر وحشی، بنه، علف شورف بادام کوهی درمنه دیده می شود که آبشار زیبایی را نیز دردل خود جای داده است.
این آبشار در مسیر جریان خود، بستر سنگی رودخانه را فرسایش جالبی بخشیده و با ریزش ۱۲ متری برحوضچه سنگی، صدای خروشانی را در دره مکی می پراکند.آبشار مکی از جاهای دیدنی راور کرمان است صدایی که شنیدن آن در حاشیه کویر لوت، جالب توجه است.
پوشش خزه ها و پرسیاوشان وحشی در حاشیه آبشار، جذابیت بصری خاصی را رقم می زند.
مکی (راور)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان راور در استان کرمان است. این روستا در دهستان راور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳ نفر (۹خانوار) بودهاست.
نظر شما