سلام نو _ سرویس گردشگری: منطقه شکار ممنوع درکش و هاور در استان خراسان شمالی واقع است. جایی در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر آشخانه و ۷۰ کیلومتری شهر بجنورد.
این منطقه با فاصله اندکی از جاده آسیایی از آب و هوایی معتدل، جنگلی و کوهستانی برخوردار است و چشمه سارهای فراوانی را در خود جای داده است. به علاوه، تنها جنگل بلوط شرق کشور در این منطقه قرار گرفته است.
کوه های جنوب این منطقه که بخشی از رشته کوه آلاداغ است پوشیده از انواع درختان جنگلی است که مناظر بسیار زیبا و دلچسب را برای گردشگران و کوهنوردان به وجود آورده است.
بلندترین ارتفاع کوه های این منطقه در حدود ۲۸۰۰ متر از سطح دریا است. وسعت جنگلهای این منطقه در حدود دویست هزار هکتار برآورد شده است.
از جنگلهای این منطقه میتوان به جنگل زو و جنگل هاورگوزگ اشاره کرد. رودخانه های متعددی همچون رودخانه هاور، چشمه کندآب، کانی شخو و کانی گوزگ در این منطقه جریان دارند که در اکثر ماه های سال دارای آب هستند.
آشنایی با منطقه درکش و هاور در خراسان شمالی
منطقه درکش و هاور یکی از بکرترین جاهای دیدنی آشخانه محسوب میشود. این منطقه در فاصله ۳۰کیلومتری جنوب غرب آشخانه و ۷۰کیلومتری بجنورد قرار دارد.
درکش و هاور جزء مناطق شکار ممنوع به حساب میآید. در این حوالی میتوانید شاهد مناطق کوهستانی، دامنههای سرسبز پوشیده از شقایقهای سرخ و جنگلهای بلوط بکر و وسیع باشید.
بر اساس برآورد انجامشده، وسعت جنگلهای این منطقه به حدود ۲۰۰هزار هکتار میرسد.
این جنگلها بسیار بکر هستند و حیوانات مختلفی در آن زندگی میکنند. بازدید از این جنگلها، خاطرهای فراموشنشدنی در طول سفرتان خواهد بود.
درکش در بهار و تابستان زیباترین رنگها را به خود میگیرد. در این فصلها، باغهای میوه و گیاهان دارویی به اوج شکوفایی خود میرسند و حیات وحش منطقه بیشترین فعالیت خود را به نمایش میگذارد.
همچنین، کشتی با چوخه جزو ورزشهای محلی درکش است که میتوانید در فصل بهار، به تماشای این ورزش بپردازید.
کوه های جنوب این منطقه که بخشی از رشته کوه آلاداغ است پوشیده از انواع درختان جنگلی است که مناظر بسیار زیبا و محیطی دلچسب را برای گردشگران و کوهنوردان به وجود آورده است.
بلندترین ارتفاع کوه های این منطقه در حدود ۲۸۰۰ متر از سطح دریا است. وسعت جنگلهای این منطقه در حدود ۲۰۰هزار هکتار برآورد شده است.
از جنگلهای این منطقه میتوان به جنگل زو و جنگل هاورگوزگ اشاره کرد.
رودخانه های متعددی همچون رودخانه هاور ، چشمه کندآب، کانی شخو و کانی گوزگ در این منطقه جریان دارند که در اکثر ماه های سال دارای آب هستند.
جنگل های این منطقه یکی از زیستگاه های مرال (گوزن قرمز) است.
مرالها (گوزن قرمز) جثه بزرگ و قوی دارند. همه ساله در اواخر اسفند تا اوایل فرودین شاخهای این حیوان میافتد و شاخهای جدیدی ایجاد میشود که این شاخها در ابتدا مخملی شکل و بتدریج تا زمان جفتگیری استخوانی میشوند.
این حیوانات شبگرد بوده و به صورت اجتماعی زندگی میکنند.
ویژگیهای جالب منطقه درکش و هاور
پوشش گیاهی
جنگل های هیرکانی که تنها بازمانده این گونه منحصر به فرد در شرق کشور است با پوشش غالب بلوط، مازو، بلند مازو، راش، کرکو از ویژگیهای گیاهی این منطقه است.
در این مناطق تا کنون ٣٨٠ نوع گیاه دارویی توسط گیاه شناسان معرفی شده که ٧٩ نوع آن از گونه نادر می باشد همچنین تنها جنگل بلوط شرق کشور که محل زندگی مارال (گوزن قرمز) است، در این قسمت واقع شده است.
رویش گیاهان دارویی در فصل بهار همچون آویشن، کاکوتی و گون موجب می شود تا تعداد زیادی از افراد ساکن در این استان برای جمع آوری این گیاهان به کوه، تپه، جنگل و مراتع این منطقه سفر کنند.
پوشش گیاهی هاور، متشکل از گیاهان طبی از قبیل: آق باش، آنهخ (چای سبز)، مرزه کوهی و... است. همچنین، درختان گلابی وحشی و ولیک در بخش هایی از جنگل های این منطقه نیز وجود دارد.
پوشش جانوری
در این منطقه انواع حیوانات از جمله میش، قوچ، پلنگ، گرگ، خوک، خرس و پرندگان شکاری ازجمله عقاب، شاهین، کبک و کرکس زندگی می کنند.
مهیج تر اینکه این منطقه محل زندگی مارال (گوزن قرمز) می باشد.
مارال جثه بزرگ و قوی دارد. طول سر و بدن این حیوان ١۶ تا٢۵٠سانتی متر، دم آن ١٢ تا ١۵ سانتی متر، بلندی این حیوان از زمین ١٢٠ تا ١۵٠ سانتی متر و وزن آن ١٠٠ تا ٢۵٠ کیلوگرم است.
شاخهای بلند با شاخکهای منظم باعث شده تا این حیوان شبگرد و اجتماعی به عنوان یک حیوان نادر و زیبا خودنمایی کند. شاخکهایی که در ابتدا مخملی شکل بوده و با گذر زمان تا زمان جفت گیری، به صورت استخوانی درمی آید.
اواخر اسفند تا اوایل فروردین شاخهای این حیوان زیبا می افتد و زمان انتخاب جفت هم از اواسط شهریور تا اواسط مهر ماه می باشد که در این مدت موهای کوتاه خاکستری رنگ این حیوان به زیباترین شکل یعنی قهوه ای تیره در می آید. این حیوانات شبگرد بوده و به صورت اجتماعی زندگی می کنند.
نظرات