سلام نو _ سرویس گردشگری: استان هرمزگان نام یکی از استانهای جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار گرفته است و قطب گردشگری و اقتصاد ایران است. این استان حدود ۶۸هزار کیلومتر مربع (کمابیش اندازه کشور گرجستان) مساحت دارد که از این نظر هشتمین استان کشور است.
جنوب این استان را آبهای گرم خلیجفارس و دریای عمان در نواری به طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر در برگرفته است. به دلیل هم جواری با آب های خلیج فارس، این استان مناطق دیدنی و زیبایی دارد.
حاجیآباد (Haji Abad) یکی از شهرهای شمال استان هرمزگان و شمالیترین شهر این استان است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان حاجیآباد قرار دارد.
فاصله حاجیآباد تا بندرعباس ۱۶۵ کیلومتر است. حاجیآباد در نزدیکی استان کرمان قرار گرفته و به همین دلیل نسبت به دیگر شهرهای استان هرمزگان آبوهوای خنکتری دارد.
تابستانهای این شهر بسیار گرم و زمستانهای آن بسیار سردند.
حاجیآباد از شهرهای تاریخی است و بعضی از آثار تاریخیاش از دوره ایلخانان به یادگار مانده است. در ادامه جاذبه های دیدنی حاجی آباد را به شما معرفی می کنیم.
جاذبههای تاریخی حاجیآباد هرمزگان
منطقه حفاظت شده هماگ
منطقه حفاظت شده هماگ در شمال شهرستان بندرعباس و قسمت جنوبی شهرستان حاجی آباد قرارگرفته است و وسعت منطقه درحدود ۳۶۰۰۰ کتارمی باشد. این منطقه در قسمت مرتفع استان قرار گرفته و حداقل ارتفاع آن درحدود ۷۰۰ متر بالاتر از سطح دریا می باشد.
کوه هماگ بلندترین ارتفاع استان هرمزگان از رشته کوههای زاگرس جنوبی است. آب و هوای منطقه گرم وخشک بوده و در ارتفاعات، زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل می باشد.
آسیابهای آبی
آسیابهای آبی حاجی آباد دیگر استفاده نمیشود و در برخی از شهرکها متروکه شده است. در گذشته فراوانی آبهای زیرزمینی و سطحی در حاجی آباد موجب بهرهبرداری اهالی از آسیابهای آبی شده بود.
از آسیابهای آبی حاجی آباد میتوان به آسیابهای تزراج، فرغان، آسیابهای برغانی، سه چشمه و آسیابهای سعادت آباد اشاره کرد.
قلعه تاریخی حاجی آباد
یکی از آثار باستانی شهرستان حاجی آباد قلعه تاریخی این شهر است که قدمت آن به دوران ایلخانان، تیموریان و صفویه می رسد. این قلعه در ورودی شهر حاجی آباد قرار دارد و احتمالا در دوره صفویه نیز از آن استفاده می شده است. این قلعه روی صخره ای در جنوب غربی شهر قرار دارد.
این قلعه در ورودی شهر حاجی آباد قرار دارد و قلعه مذکور در دوره صفویان نیز مورد استفاده قرار می گرفته است، این قلعه روی صخره ای در جنوب غربی شهر قرار دارد، ارتفاع آن بین ۳۰- ۲۷ متر و طول و عرض۸۰ متر می باشد و دارای چهار برج است، ظاهراً این قلعه در روزگار دولت های قبل از اسلام بنا شده و بعدها توسط پادشاهان هرمز بازسازی گردیده است.
قلعه کهن حاجی آباد به دلیل موقعیتی که داشته توسط سپاهیان تیمورلنگ تخریب و پس از قتل عام اهالی به آتش کشیده شده سپس به وسیله سیفین یکی از پادشاهان هرمز بازسازی می گردد، و به نام قلعه سیفین (دو شمشیر) نامگذاری می شود.
روستاهای دیدنی حاجیآباد هرمزگان
روستای باخون و فرقان
روستای نمونه گردشگری باخون در ۸۵ کیلومتری شهر حاجی آباد در دره باخون واقع شده است. این منطقه دهکدهای سرسبز با باغهای وسیع مرکبات، آب و هوای مطبوع و تنوع گیاهی زیبا است.
چشمههای متعدد باغهای بخان آب زمینهای کشاورزی منطقه اطراف را تأمین میکند. در زمستان ارتفاعات روستا پوشیده از برف است.
فرقان نیز روستایی است با آب و هوایی منحصربهفرد، فضایی امن و مطبوع. از گذشته تا به امروز مردم محلی روستا بدون هیچ مزاحمتی در این مکان با آرامش زندگی میکنند و از فعالیتهای تفریحی لذت میبردند. در نتیجه فرقان به معنای «آزادگان» در این ناحیه است.
روستای اردکل
روستای اردکل در محدوده مرکزی شهرستان زیرکوه و در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری مرکز شهرستان حاجی آباد و ۱۰۰ کیلومتری قاین قرار دارد. اهالی روستای اردکل به مهماننوازی معروف هستند که از ویژگیهای جامعه فعال و مؤمن آنهاست.
حاجی آباد شهری منحصربهفرد در استان هرمزگان است که مجموعهای از جاذبهها را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد.
آب و هوایی خنک، تنوع فرهنگی، آثار تاریخی و مناظر طبیعی همگی این شهر را به مقصدی ایدهآل برای مسافران تبدیل کرده است. آبشار تزرج، قلعه تاریخی و نخلستانهای سبز بزرگ از جاهای دیدنی حاجی آباد هرمزگان است.
جاذبههای گردشگری حاجیآباد هرمزگان
چشمه های آب گرم حاجی آباد
چشمه های آبگرم یکی از ظرفیت های جذب توریسم به شمار می رود که برخی از مناطق کشور با برخورداری از این ظرفیت طبیعی و فراهم کردن زیرساخت های لازم به رونق گردشگری و بهبود اقتصاد ساکنان منطقه کمک کرده اند.
سالانه میلیون ها مسافر برای برخورداری از خواص درمانگر آبگرم روانه مناطق مشهور و به نام کشور می شوند که نشان از جایگاه ویژه این ظرفیت در بحث درمان وسلامت است که استان هرمزگان نیز با وجود چندین چشمه آبگرم گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کند.
وجود دهها چشمه آبگرم طبیعی با خواص منحصر به فرد درمانی موجب شده تا استقبال گردشگران برای آب درمانی مضاعف شود اما کمبود امکانات رفاهی و ضعف زیرساخت ها موجب شده تا این ظرفیت بی نظیر اقتصادی در تنگا قرار بگیرد.
چشمههای آب گرم آب سرد زاکین سیاهو، آب گرم سرخاء سیاهو، چشمه آبگرم روستای نیمه کار ،چشمه آبگرم سایه خوش،چشمه آبگرم خمیر ،آب گرم گنو ، آبگرم آسک ،چشمه چاه احمد، آبگرم بادون ، آبگرم ملایجی، آبگرم چارک ،چشمه آبگرم حاجی آباد، فاریاب، آب گرم فتویه، آبگرم باری، آبگرم سرخان، آبگرم تودولویه، آبگرم کشکو، آبگرم خورگو، آبگرم نیان، آبگرم خص، آبگرم ده شیخ، آبگرم چستانه و آبگرم معدنوئیه از جمله چشمه های طبیعی استان با خواص درمانی هستند که اغلب آن ها به دلیل ناشناخته بودن بین عامه مردم و گردشگران ظرفیت مغفول مانده استان در حوزهی گردشگری سلامت به شمار میآیند.
در بین لیست بلند بالای چشمه های آبگرم در هرمزگان تنها آبگرم گنو، خمیر خورگو و فاریاب نام آشنا هستند که دراین بین نیز فقط آبگرم گنو که در ۲۵کیلومتری بندرعباس واقع شده مورد توجه مسئولان بوده و در سال های اخیر با توسعه زیرساخت ها و ارائه امکانات مناسب به مرکز گردشگری حوزه سلامت تبدیل شده است.
نظر شما