به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، محمدرضا فرزین در مراسم اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی که امروز در محل بانک مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه ما بهعنوان بانک مرکزی هدفمان تقویت ریال است، گفت: کشور ما یک کشور باز از نظر شاخصهای اقتصادی است، سهم حجم صادرات و واردات ما در GDP و مراودات مالی ما با دنیای خارج بالاست.از آنجا که یک کشور باز هستیم دایما تحت تاثیر نرخ ارز بر اقتصاد کشور قرار میگیریم.
وی ادامه داد: قبل از تحریم فعالیتهای تجاری خود را بدون مشکل انجام میدادیم و به جای مراودات مالی، مراودات تجاری بالایی با سایر کشورها داشتیم و تراز ما مثبت بوده است، تحریمها باعث شد نقشه تجاری ما تغییر کند و نظام تجاری ما از غرب به شرق رفت؛ نقل و انتقال ارزی ما هم بهدلیل تحریمها از نظام بانکی خارج شده و برنامهریزی برای آن سختتر شده است؛ اما نظام مالی ما همچنان در غرب است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه برای تقویت حکمرانی ارزی، باید ابزارهای لازم برای نقل و انتقال ارزی را تقویت کنیم، گفت: تلاش ما این بوده که از این ابزارها برای حفظ سهم تجارت خود استفاده کنیم، البته ارزیابی کلی نشان میدهد که چندان بد عمل نکردیم. سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار تجارت ما بهصورت رسمی و غیررسمی بوده که با توجه به تحریم عدد خوبی است؛ اما هنوز نتوانستیم حضور تخصصی حرفهای و نهادی مالی خود در غرب را به شرق ببریم. البته شرایط ما تحریمی است و اینکه بخواهیم نظام رسمی مالی خود را به شرق ببریم دشوار است.
فرزین گفت: ما با غرب مراودات سیاسی هم نداریم اما نیروهای مالی ما در آنجا حضور دارند. چشمانداز ما نشان نمیدهد که در آینده تجارت خود را با غرب افزایش داده یا مراودات مالی خارج از تجارت داشته باشیم. کشورهای شرقی از جمله چین و هند تجارت خود را گسترش دادند و ما میتوانیم با این کشورها تجارت کنیم. ما اکنون بهدلیل تحریمها به جای سوئیفت از ابزارهای دیگری استفاده میکنیم و ابزار مالی خودمان را داریم، چه اشکالی دارد که FATF خودمان را داشته باشیم؟
نظر شما