به گزارش سلام نو به نقل از مهر، بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار، تعداد خانوار در کشورمان ۲۶ میلیون است که بر این اساس میانگین افراد خانوار ۳ نفر هستند. این درحالی است که در دهه هشتاد شمسی میانگین افراد خانوار ۵.۵ نفر بودند. بررسیها نشان میدهد که یکی از دلایل افت شدید تعداد خانوار ایرانی مشکلات اقتصادی به خصوص در بخش مسکن است.
۶ میلیون خانوار ایرانی مستاجرند
هادی عباسیاصل معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، گفت: شهرکسازی و احداث واحدهای نهضت ملی مسکن از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است.
معاون مسکن و ساختمان ادامهداد: هم اینک ۶ میلیون خانواده مستأجر، بیش از ۶ میلیون واحد فرسوده و پیشبینی ۶ میلیون ازدواج در برنامه هفتم توسعه در کشور وجود دارد و بنابراین نیاز به احداث واحدهای مسکونی در کشور وجود دارد. در همین رابطه نیز سیاستگذاریها برای شهرکسازی و احداث مسکن در حال پیگیری است.
عباسیاصل تصریحکرد: موضوع مکانیابی شهرکهای مسکونی با جدیت در تمامی استانها بهویژه مناطقی که میزان تقاضا بالاست پیگیری میشود. هم اکنون میزان تقاضا و انباشت واحدهایی که از سنوات گذشته باید احداث میشد به قوت خود باقی است و بنابراین همچنان نیاز به احداث مسکن در کشور وجود دارد.
وضعیت اجاره نشینی خانوار ایرانی
بر اساس گفتههای معاون وزیر مسکن و طبق دادههای مرکز آمار اگر ۶ میلیون خانوار ایرانی مستاجر باشند، با وجود ۲۶ میلیون خانوار در ایران، به ازای هر ۴ خانوار یک خانواده ایرانی مستاجر است.
در ادریبهشت ماه سال ۱۴۰۲ مرکز آمار جدیدترین دادههای مرتبط با خانوار ایرانی را منتشر کرد که نشان میدهد میانگین سن ازدواج ۲۴ سال برای آقایان و ۲۳ سال برای خانمهاست، اما سن ازدواج در برخی کلانشهرها که نسبت به دیگر مناطق کشور رفاه بیشتری دارند متأسفانه بالاتر از میانگین کشوری است. در این تحقیقات مشکلات تامین مسکن یکی از دلایل مهم افزایش سن ازدواج به شمار میرود.
چند درصد خانوار ایرانی اجاره نشین هستند؟
جدیدترین آمار شاخصهای عدالت اجتماعی که مرکز آمار منتشر کرده است نشان میدهد در سال ۱۴۰۱، ۶۸.۰۷ درصد از خانوارهای شهری دارای واحد مسکونی ملکی و ۲۳.۷ درصد از خانوارهای شهری دارای واحد مسکونی اجارهای بودهاند. همچنین ۸۸.۶۳ درصد از خانوارهای روستایی دارای واحد مسکونی ملکی و ۴.۹۶ درصد از خانوارهای روستایی دارای واحد مسکونی اجارهای بودهاند.
با توجه به آمارهای منتشر شده، تعداد مستاجران در ایران در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده در سال ۱۴۰۰، بیش از ۵۵ درصد از خانوارهای شهری و بیش از ۲۵ درصد از خانوارهای روستایی به عنوان مستاجر در حال زندگی هستند.
آمار مستاجران در ایران نشان میدهد استان تهران، استان خراسان رضوی و استان فارس به ترتیب در رتبههای اول تا سوم در داشتن بیشترین مستاجران در ایران، قرار دارند. با توجه به آمارهای منتشر شده، استان تهران بیشترین تعداد مستاجر را در ایران دارد. این موضوع به دلیل جمعیت بسیار بالای شهر تهران و افزایش تقاضا برای مسکن در این منطقه است. در واقع، بیشترین تعداد مسکن در ایران نیز در استان تهران قرار دارد.
نمودار زیر وضعیت رشد اجاره نشینی از سال ۶۵ تا ۱۴۰۰ را نشان میدهد:
نظر شما