بلومبرگ در مطلبی با اشاره به تغییرات آب و هوایی، جنگ در اوکراین و در نتیجه کاهش تولیدات کشاورزی، خطر بروز بحران غذایی در اروپا را واقعی ارزیابی کرد و خواستار آمادهباش کشورهای برای چنین شرایطی شد.
به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، ترکیب دو پدیده آب و هوایی «ال نینو» و «ال نینا» سبب کاهش شدید تولید دانه سویا در آمریکای لاتین شده است. همزمان جنگ روسیه و اوکراین نیز تولید غلات را در این دو کشور بزرگ تولیدکننده محصولات کشاورزی کاهش داده است. ضمن آنکه اندونزی نیز صادرات روغن پالم را به اروپا ممنوع کرده و در این میان منطقه مدیترانه بیش از پیش در حال تبدیل به بیابان است.
نویسنده گزارش بلومبرگ با طرح این پرسش که «آیا با توجه به موارد بالا میتوان نتیجه گرفت که سال ۲۰۲۴ سال کمبود غذا در اروپا است؟»، پاسخ داده است که در ماه گذشته میلادی نزدیک به ۶۰ مقام اروپایی در بروکسل به عنوان مقر اتحادیه اروپا گرد هم آمدند تا احتمال چنین بحرانی را بررسی کنند و راههای مقابله با آنچه که یک بحران غذایی تمام عیار خواندند را بسنجند.
پیوتر مگنشوفسکی مدلساز سیستم و کارشناس سازمان ملل متحد با شبیه سازی بحران غذایی در قاره سبز در همین زمینه هشدار داد: «باید منتظر هرج و مرج باشیم».
به گفته کارشناسان اگر چه ممکن است هشدار بحران غذایی در بهترین نقطه جهان از نقطه نظر امنیت غذایی تا حدودی دور از ذهن باشد، اما اروپا در چهار سال گذشته، شاهد شوکهای بسیاری در تولید مواد غذایی، توزیع و مصرف بوده است.
از نقطه نظر نگارنده این مطلب، همهگیری کرونا، جنگ در اوکراین و اختلال در فرایند کشتیرانی در دریای سرخ، زنجیرههای تامین را مختل کرده و قیمتها را افزایش داده است. علاوه بر این، تغییرات آب و هوایی تولید را در بخش کشاورزی تحت تاثیر قرار میدهد.
از همین رو کارشناسان ضمن اذعان به وقوع بحران غذایی در اروپا، بر این باور هستند که باید حواشی را کنار گذاشت و همزمان با دست و پنجه نرم کردن با چالشهای دیگر، روی روش مقابله [با شرایط احتمالی پیش رو]متمرکز شد.
بحران غذایی با شدت و سرعت در حال نزدیک شدن است
کاتیا سونسون مشاور ارشد سیستمهای غذایی شورای وزیران شمال اروپا که در شبیهسازی بحران غذایی در اروپا شرکت داشته است، ضمن تاکید بر ضرورت اقدام به موقع گفت: رهبران شمال اروپا باید مسئولیت اقدام در مناطق تحت کنترل خود را برعهده گیرند.
مگنشوفسکی نیز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به امنیت غذایی بالا در اروپا یادآور شد: اگرچه هزینههای غذایی در اروپا در مقایسه با کشورهایی همچون نیجریه و مصر بسیار پایینتر است، اما در این حوزه آسیب پذیریهایی وجود دارد.
وی تغییرات آب و هوایی که موجب متاثر شدن بخش تولید کشاورزی شده است را یکی از این حوزهها دانست و افزود: اروپا در سال ۲۰۲۲ شاهد بیش از ۵۰ میلیارد یورو (۵۴.۳ میلیارد دلار) زیان اقتصادی بود که در نتیجه تغییرات اقلیمی به بار آمد.
کریس هگادورن دیپلمات بازنشسته آمریکایی حاضر در نشست بروکسل: در سه سال گذشته در بحران زندگی کردهایم. بحران با سرعت و شدت در حال نزدیک شدن است.
این کارشناس سازمان ملل متحد اضافه کرد: در نتیجه حمله روسیه به اوکراین، هزینه کود و انرژی برای رشد محصولات کشاورزی و حفظ گلخانهها افزایش یافته است.
بلومبرگ در ادامه با اشاره به شبیه سازی انجام شده در نشست بروکسل، میافزاید: شرایط در سال ۲۰۲۵ وخیمتر میشود؛ به گونهای که سارقان سوپرمارکتها را غارت میکنند، پلیس با چالش مقابله با شورش در شهرها روبرو میشود، مردم در آلمان نمیتوانند ماهی و گوشت را در فروشگاههای مواد غذایی پیدا کنند و دامداران ورشکسته خواهند شد.
کریس هگادورن دیپلمات بازنشسته آمریکایی حاضر در این نشست نیز تشریح کرد: در حقیقت، دولتهای کمی در اروپا برای مدیریت بحرانهای غذایی در آینده آمادگی دارند.
وی افزود: ما در سه سال گذشته در بحران زندگی کردهایم. باید کارهای بیشتری انجام دهیم، زیرا بحران با سرعت و شدت در حال نزدیک شدن است.
نظر شما