به گزارش سلام نو به نقل از انتخاب، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا ایران را به گسترش تنشها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریمها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بیسابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صدها پهپاد و موشک هدف قرار میدهد.
بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.
بورل اقدام ایران را «نشاندهنده وخیمتر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»
او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریمهای موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.
بورل با دفاع از سیاستهای تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریمها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیتهای آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثباتزدایی در منطقه، استفاده کردهایم.
او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریمها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریمها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمیدارد. این باید پس از سالها تحریم بینالمللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریمها علیه آنها اعمال شده است. تحریمها به تنهایی نمیتوانند خطر گسترش تنشها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاشهای دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانالهای ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه میدارد.
او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنشهای منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات میگیرد.
بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیریهایی که آنجا رخ میدهد، تعهد مطلقمان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیریهایی که آنجا رخ میدهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.
او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حلوفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش میکند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل میشود که به راهکار دو دولت منجر میشود.
نظر شما