به گزارش سلام نو به نقل از تجارت آنلاین، سال گذشته ۱۷ و ۱۸ اردیبشهت بازار سرمایه سقوط کرد و شاخص کل بورس با بیش از ۹۰ هزار واحد نزول در یک روز، به کانال دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحد ریزش کرد. در این میان مباحثی مبنی بر اینکه این ریزش پشت پردهای داشته و افرادی با اطلاعات نهانی اقدام به معاملات در حجم گسترده داشتهاند مطرح شد که این موضوع در سازمان بورس در حال پیگیری است.
در این زمینه امروز (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سازمان بورس در یک نشست خبری با حضور رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورسها و ناشران، قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و محمد جوانمردی، مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس به ارائه توضیحاتی از مجموعه اقدامات سازمان بورس درباره معاملات مشکوک در تاریخ ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ماه سال گذشته پرداخت.
عیوضلو در این نشست اعلام کرد: سازمان بورس و معاونت نظارت بر بورسها پس از بروز معاملات مشکوک طی چندین مرحله بررسی به فهرستی از اشخاص و کدهای معاملاتی مشکوک به معاملات نهانی و مضنون به برخورداری از اطلاعات پنهانی رسیده است.
پرونده ۴۰ نفر به مراجع قضایی ارسال شد
وی ادامه داد: معاملات اشخاص مشکوک به اطلاعات نهانی و همچنین IP برخی مراجع و نهادهای دولتی مربوطه رصد شد و به دنبال آن اشخاص مشکوک به معاملان نهانی مشخص شدند. در گام بعدی لیست افرادی که بیشترین خرید و فروش را در آن بازه زمانی داشتهاند تهیه شد که فهرستی از ۲۴۰۰ فرد و کد معاملاتی به دست آمد.
معاون سازمان بورس افزود: سپس با بررسیهای مجدد یک لیست ۵۰۰ نفره و الگوی معاملاتی آنها بررسی شد و با بررسی الگوی معاملاتی اشخاصی که بیشترین فروش را داشتند به لیست ۴۰ نفره دست یافتیم که مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی بودند و در پایان اطلاعات این ۴۰ کد در تیر ماه سال گذشته به مراجع قضایی و دادسرا ارسال و در آنجا بررسیها برای پیگیری این پرونده آغاز شد.
عیوضلو خاطر نشان کرد: به این فهرست رسیدهایم اما تخلف آنها هنوز به صورت قطعی ثابت نشده است و در صورت رسیدن مراجع قضایی به شواهد کافی نسبت به تخلف این کدهای معاملاتی بی شک اطلاعات این افراد و جنبههای دیگر این پرونده در اختیار جامعه و مردم قرار میگیرد.
۲.۵ همت معامله با ۲۶۰ کد معاملاتی
در ادامه قادر معصومی خانقاه - مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس - در رابطه با این پرونده گفت: سازمان بورس با بررسی IP های سازمانها و نهادها و همچنین کدهای معاملاتی حقیقی و حقوقی به تهیه این فهرست پرداخت که با فیلتر معاملات با مبلغ یک میلیارد تومانی به یک لیست ۲۴۸۸ نفری دست یافت که در مجموع و در آن تاریخ ۸.۶ همت (هزار میلیارد تومان) معامله انجام داده بودند که از این میان ۶ همت مربوط به ۲۲۲۸ کد معاملاتی و ۲.۵ همت مربوط به ۲۶۰ کد معاملاتی بود.
معصومی خانقاه اظهار کرد: این لیست شامل دو دسته معاملات مشکوک با سطح بالا و معاملات مشکوک با سطح پایین است و انجام مکاتبات با دادستانی کل کشور برای رسیدگی به این پرونده از مرداد ماه سال گذشته در جریان است و آنچه سازمان بورس تکلیف خود میداند انجام داده و اگر تا امروز به نتیجه نهایی نرسیده به علت طولانی بودن روند رسیدگی به این پرونده است.
پرونده در مراجع قضایی در حال پیگیری است
در پایان محمد جوانمردی - مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس - در رابطه با پرونده مذکور گفت: از تاریخ یکم مردادماه سال گذشته بعد از آغاز مکاتبات با دادستانی کل کشور روند رسیدگی به این پرونده آغاز شده اما از آنجایی که این پرونده جنبههای فنی و اطلاعاتی بالایی دارد و همچنین دسترسی به برخی از اطلاعات شخصی کدهای معاملاتی با دستور قضایی و با نظارت مراجع قضایی امنیتی امکان پذیر است و از اختیارات سازمان بورس خارج است، پرونده به دادسرای رسیدگی به جرائم اقتصادی ارجاع شده و در حال پیگیری است.
نظر شما