بعضی خرس ها شکار می‌شوندیا گوشت ‌شان علی رغم حرام بودن مصرف می ‌شود با قیمت های گزاف به فروش می‌رسند.

افزایش شکار خرس در ایران برای روغن / روغن خرس ۳ میلیون تومان!

به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، خرس ها داغ بر دلش نشانده بودند. بارها و بارها شبانه به سراغ کندوهایش رفته بودند برای عسل. با فروش عسل، روزگار میگذراند و سرمایه‌اش همین کندوها بود. اما دوباره کندوهای نو،‌ دوباره صبوری برای عسل ... و دوباره خرس‌های گرسنه و کندوهای شکسته. تصمیم به انتقام گرفت. تله ای سیمی در مسیری که خرس می آمد گذاشت.

صبح چند روز بعد، دست قطع شده و خونین خرس در تله جا مانده بود و حتما تا ساعتی بعد بدن بی جانش در جایی میان جنگل ....

این تنها نمونه ای از سرگذشت خرس هایی است که یا برای انتقام کشته می‌شوند یا برای منفعت مالی سودجویان، یا ترس و وحشت بومیان و ساکنان منطقه.

خرس ها قربانی چربی، گوشت و عکس یادگاری

اما داستان همه خرس هایی که کشته می‌شوند فقط این نیست . بعضی خرس ها شکار می‌شوند؛ یا گوشت ‌شان علی رغم حرام بودن مصرف می ‌شود که فروشندگانش معتقدند طبع گرمی دارد و برای بدن مفید است یا چربی ذخیره شده در بدنشان برداشته شده و با قیمت های گزاف به فروش می‌رسد به این امید که درد مفاصل و انواع دردهای استخوانی را تسکین دهد . بازار داغی که بر پایه خرافات شکل گرفته و سالانه قبل از آغاز سرما و خواب زمستانی که خرس ها پر خوراک و فربه می شوند ، سودجویان را به فکر شکار می‌اندازد. برخی خریداران چربی خرس می‌گویند حدود ۱۰ سال قبل ظرف بسیار کوچک از روغن خرس، به اندازه همان قوطی فیلم های دوربین عکاسی که در گذشته رایج بود ، حدود ۲۰۰ هزار تومان و البته به صورت پنهانی و برای مشتریان خاص به فروش می رسید اما حالا همان میزان روغن خرس، بیش از ۲ تا ۳ میلیون تومان قیمت دارد و برخی مشتریانشان از دیگر نقاط کشور و حتی خارج از مرزها حاضرند پول بسیاری برایش بپردازند .البته در میان فروش های حضوری و مجازی ، روغن هایی متعلق به خرس و با قیمت هایی بسیار بسیار پایین تر هم به فروش می‌رسد با همان وعده های تسکین و آرام سازی درد مفاصل و البته معده که به گفته فروشنده اش می‌توان آن را بلعید تا درد دستگاه گوارش بهبود یابد. حتی به عنوان محافظ پوست در برابر سرما و بروز چین و چروک از آن یاد مِی‌کند و در توضیح خواص این روغن در صفحه اش با اشاره به وجود انواع ویتامین ها، مواد معدنی، آهن، کلسیم، فسفر و ... در آن، نوشته است : « ... مکانیزم های محافظتی را ایجاد کرده و مانع توسعه انواع بیماری ها می‌شود و مقاومت بدن را به استرس و بارهای جسمی و روحی افزایش مِی‌دهد ....» .

محلی های دوستدار محیط زیست و حیات وحش هم که حتی در گذشته چربی خرس را به قصد درمان درد های استخوانی در اقلیم مرطوب شمال کشور استفاده کرده اند هم معتقدند دردی از آنها درمان نشده و فقط افسوس خرس هایی را می خورند که به هر دلیل جانشان گرفته شده است. دلیل دیگر شکار و کشته شدن خرس ، موضوعات فرهنگی در میان برخی اقوام است. آنها از گذشته های دور کشتن حیوانات وحشی بزرگ جثه را دلیلی بر قدرت و توانایی خود دانسته و خودشان را اینگونه به دیگران معرفی می‌کردند. عکس های یادگاری شکارچیان در گذشته با شکار بی جان، برخاسته از همین نگاه است

خرس ها گرسنه اند

ارتفاعات شمالی البرز ، از اصلی ترین زیستگاه های خرس قهوه ای در ایران است. خوراک اصلی خرس ها میوه و گیاهانی است که در جنگل رشد می‌کند. اما میوه های جنگلی برای اهالی منطقه و گردشگران جذاب است. برخی بومیان با چیدن این میوه ها مشتری های زیادی دست و پا کرده اند و محصولات متنوعی چون لواشک و رب میوه با عناوین جنگلی ،‌طبیعی و ارگانیک به فروش می‌رسانند. برخی محلی ها می‌گویند در سال های اخیر فروش اینترنتی و مجازی این محصولات هم مزید بر علت شده و میوه چینی از درختان جنگلی افزایش یافته است.

برخی به چیدن میوه ها اکتفا نکرده و عسل های طبیعی وحشی در دل جنگل ها را هم برمی‌دارند.

عسل‌هایی که با قیمت های گزاف میلیونی فروخته می‌شود. با این وجود دیگر چیزی برای خوراک خرس باقی نمی‌ماند و گرسنگی، آنها را به پایین دست می‌کشاند؛ به محدوده سکونتی محلی ها، به جایی که در سال های اخیر به زیست گاه حیات وحش نزدیک و نزدیکتر شده است و محلی ها یا از ترس و یا از روی انتقام و البته برای دفاع از دام‌هایشان، خرس ها را می‌کشند. تا سال گذشته جریمه وارد آوردن تلفات به خرس ۷۵ میلیون تومان بود، البته اگر لاشه ای به چشم میخورد و متخلفی شناسایی می‌شد؛ متخلفان، قاتلان خرس ها، انتقام گیرندگان از خرس ها، وحشت کنندگان از خرس ها یا هرآنچه اسمشان باشد، لاشه و ردی از خرس باقی نمی گذارند. پیکر بی جان خرس یا دفن می‌شود یا سوزانده. برخی دیگر از محلی ها ،‌آنها که عاشق طبیعت و حیات وحشند اما یا محصولات خانگی شان را به فروش می‌رسانند یا از راه اقامت گاه های هر چند کوچک بوم گردی روزگار می‌گذرانند تا آسیبی به طبیعت و جاندارانش وارد نشود.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***