رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: ۲ قلاده توله خرس سیاه بلوچی در ایست بازرسی محور نایین در شرق اصفهان کشف و ضبط شد.
به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، مریم امیدی، افزود: این توله خرس ها در مسیر قاچاق به مقصد تهران توسط نیروی انتظامی مستقر در ایست بازرسی نایین، کشف و به اداره حفاظت محیط زیست تحویل داده شدند.
وی با بیان اینکه این ۲ قلاده توله خرس سیاه حدود ۲ ماه سن دارند و از زیستگاههای کرمان زندهگیری شدند، ادامه داد: بررسی و معاینه اولیه این توله خرسها توسط دامپزشکان انجام شد و مشکل خاصی در زمان حاضر ندارند.
امیدی با اشاره به کشف یک قلاده توله خرس سیاه بلوچی از یکی از ایستگاههای بازرسی استان فارس، گفت: این توله خرس، شب گذشته به اصفهان انتقال یافت و به همراه ۲ توله خرس دیگرِ کشف شده در استان اصفهان به مرکز بازپروری حیات وحش «کلاه قاضی» در جنوب شرقی اصفهان منتقل شدند.
امیدی افزود: نگهداری از سه توله خرس سیاه بلوچی در مرکز بازپروری حیات وحش کلاه قاضی کار سنگین و هزینهبری است چرا که نیاز به تغذیه، توجه و رسیدگی مداوم دارند.
وی با اشاره به پراکنش گونه خرس سیاه بلوچی یا همان خرس سیاه آسیایی در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان، ادامه داد: سه توله خرس کشف شده تا زمان تعیین تکلیف توسط سازمان حفاظت محیط زیست در مرکز بازپروری حیات وحش کلاه قاضی میمانند.
رییس حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: پرونده قضایی مربوط به متخلف زندهگیری توله خرسهای کشف شده در استان اصفهان در حال پیگیری است.
وی اظهار کرد: خرس سیاه بلوچی یا آسیایی جزو گونههای در خطر انقراضِ فهرست «اتحادیه جهانی حفاظت از منابع طبیعی»(IUCN) است.
امیدی گفت: خرس سیاه آسیایی بهدلیل محدوده جغرافیایی زیست این گونه جانوری به نام بلوچی خوانده میشود و گونهای خاص ایران است.
وی تاکید کرد: این گونه حیات وحش در وضعیت «در معرض خطر»(in danger) یا در خطر انقراض قرار دارد و به نظر می رسد در صورت تداوم صید و زندهگیری آن، در آینده نه چندان دور دچار وضعیتی مشابه یوز یعنی به شدت در معرض خطر انقراض شود.
خرس سیاه آسیایی از گونه های در معرض خطر انقراض و آسیب پذیر طبیعت ایران است که قاچاق و خرید و فروش غیر قانونی آن چالش و تهدید مهمی برای حفاظت این گونه بومی ایران محسوب میشود.
اتحادیه جهانی حفاظت از منابع طبیعی(IUCN) سازمانی بینالمللی با هدف حفاظت از منابع طبیعی در دنیاست و گونه های مختلف حیات وحش در این سازمان از نظر وضعیت حفاظتی مورد بررسی قرار میگیرند.
پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی با مساحت حدود ۵۰ هزار هکتار در ۳۶ کیلومتری منطقه جنوب شرقی اصفهان واقع شده است.
نظر شما