سید محمد مقیمی ۵۳ ساله، فعالیت‌های اجرایی خود را در سال‌های پایانی تحصیل در دوره دکتری با تمرکز بر فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی در زمینه توسعه کارآفرینی در بخش غیردولتی آغاز کرده و پس از عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران به ایفای مسئولیت‌های دانشگاهی در سطوحی نظیر رئیس دانشکده مدیریت، معاون و رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم و همچنین معاون رئیس دانشگاه تهران، عضویت در هیات ممیزه و هیات اجرایی جذب هیات علمی دانشگاه تهران و ریاست دانشگاه تهران پرداخته است.

آیا سید محمد مقیمی را می‌شناسید؟ / او شگفتی‌ساز انتخابات می‌شود؟

سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، ۵۳ ساله متولد قم است که پس از نام‌نویسی برای کاندیداتوری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در جمع خبرنگاران از شعار "دولت کارآفرین بر مدار علم و عمل" رونمایی کرد.

به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، خبرنگاران و عکاسان مستقر در ستاد انتخابات وزارت کشور، از سید محمد مقیمی به عنوان نامزدی نام می‌برند که در چهارمین روز ثبت‌نام از نامزدها، پس از محمود احمدی نژاد ، مورد بیشترین استقبال از سوی اهالی رسانه پس از ورود به سالن نام‌نویسی ستاد انتخابات قرار گرفته است و این نشان می‌دهد او راه آسان‌تری نسبت به دیگر کاندیداها در بهره‌مندی از ظرفیت رسانه دارد.

سیدمحمد مقیمی از جمله دانشگاهیانی است که هر سه مقطع تحصیلی خود از کارشناسی تا دکتری را در دانشگاه تهران گذرانده و پس از آن به عضویت هیات علمی این دانشگاه درآمده است و با فاصله زمانی کوتاه درجات علمی استادیاری، دانشیاری و استادی را طی نموده و در زمان ارتقا به عنوان جوانترین استاد تمام دانشگاه تهران در حوزه علوم اجتماعی و انسانی شناخته شده است.

این استاد دانشگاه ، تز دکتری خود را بر روی موضوع «طراحی و تبیین مدل کارآفرینی سازمانی برای سازمان‌های غیردولتی ایران» انجام داده که در سال ۱۳۸۲ به عنوان برترین رساله دکتری سال معرفی شد.

وی موسس کرسی کارآفرینی یونسکو در جمهوری اسلامی ایران است و از سال ۱۳۸۹ تاکنون ریاست این کرسی را برعهده دارد و یکی از موسسین مراکز کارآفرینی در دانشگاه‌های سراسر کشور و علاوه بر آن، در فعالیت ترویجی، تحقیقی و آموزشی کارآفرینی و مدیریت در دانشگاه‌ها و سازمان‌های اداری و صنعتی در قالب سخنرانی و برگزاری همایش‌های ملی، فعالانه مشارکت داشته است. آثار علمی این استاد دانشگاه در زمینه‌های کارآفرینی، مدیریت اسلامی، مدیریت دولتی، مدیریت مالی دولتی، مدیریت علوم رفتاری و مدیریت شهری است.

سید محمد مقیمی ۵۳ ساله، فعالیت‌های اجرایی خود را در سال‌های پایانی تحصیل در دوره دکتری با تمرکز بر فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی در زمینه توسعه کارآفرینی در بخش غیردولتی آغاز کرده و پس از عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران به ایفای مسئولیت‌های دانشگاهی در سطوحی نظیر رئیس دانشکده مدیریت، معاون و رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم و همچنین معاون رئیس دانشگاه تهران، عضویت در هیات ممیزه و هیات اجرایی جذب هیات علمی دانشگاه تهران و ریاست دانشگاه تهران پرداخته است.

وی از سال ۱۳۹۵ به مدت پنج سال معاونت آموزش و برنامه‌ریزی دیوان محاسبات کشور را برعهده داشته و دو سند راهبردی دیوان محاسبات کشور را برای دو دوره چهار ساله تدوین کرده است.

این استاد تمام دانشگاه تهران از سال ۱۳۷۸ تا کنون بیش از ۴۰ عنوان کتاب در حوزه تخصصی خود تالیف کرده که عناوین مهمترین آنها در حوزه کارآفرینی شامل کارآفرینی در نهادهای جامعه مدنی، مبانی کارآفرینی، نظریه‌های کارآفرینی و کارآفرینی در سازمان‌های دولتی می‌شود. کتاب مبانی کارآفرینی این استاد دانشگاه تهران به عنوان بهترین اثر دهه هشتاد در ایران و کتاب نظریه‌های کارآفرینی او نیز به عنوان کتاب برتر چهارمین کنفرانس بین‌المللی کارآفرینی شناخته شده است.

۱۲ عنوان از تالیفات مقیمی در قالب پژوهشنامه مدیریت با نگاه به زیرشاخه‌های علم مدیریت بوده و بودجه‌ریزی دولتی، مجموعه ۹ جلدی بحران‌شناسی، ارتباطات و مدیریت بحران و نظام پیشنهادها در سازمان‌های دولتی از دیگر آثار تالیفی وی است. مقیمی در کتاب‌های «منشور مدیریت: رویکرد تطبیقی به فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر»، «اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام» و «رهبری اخلاص‌مدار؛ جوهره مکتب شهید سلیمانی» به حوزه مدیریت از نگاه اسلامی و انقلابی پرداخته است.

این استاد دانشگاه در زمینه تدریس نیز بیشتر به ارائه درس‌هایی نظیر مبانی و تئوری‌های مدیریت دولتی، بهره‌وری در دولت و مبانی فلسفی مدیریت از دیدگاه اسلام به دانشجویان مقطع دکتری و درس‌های نظام‌های اداری تطبیقی پیشرفته، اصول و مفروضات مدیریت اسلامی و بررسی مسائل جاری مدیریت اجرایی به دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد می‌پردازد و با انجام ۳۶ پروژه تحقیقاتی در عرصه مدیریت و کارآفرینی، نقش موثری در حل مسائل سازمانی و ملی داشته است.

مقیمی مولف کتاب «اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام» از اساتید حوزه مدیریت و مالی و بودجه دولتی و دارای تخصص در حوزه کارآفرینی، بودجه‌ریزی دولتی و برنامه‌ریزی راهبردی است و بر اساس گزارش اخیر موسسه استنادی ISC به عنوان دانشمند پراستناد یک درصد برتر جهان شناخته شده است. او در سال ۱۳۹۱ به عنوان جوان‌ترین عضو هیات علمی در حوزه علوم اجتماعی، رفتاری و انسانی به استاد تمامی رسید.

رئیس دانشگاه تهران در سال گذشته از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس برتر دانشگاه های کشور، نشان سرو دریافت کرد. تالیفات مقیمی در سال‌های گذشته بارها به عنوان کتاب برتر ملی و دانشگاهی معرفی شده، به عنوان استاد نمونه آموزشی و پژوهشگر برتر مورد تقدیر قرار گرفته، و از سوی بنیاد ملی نخبگان به عنوان سرآمد نخبگان معرفی شده است.

رسانه‌های بیگانه و برخی کاربران فضای مجازی، در نخستین روزهای انتصاب مقیمی به ریاست دانشگاه تهران ، او را بخاطر نگارش مقالات و کتاب‌هایی نظیر «مدیریت بر مبنای اخلاص؛ جوهره مکتب شهید سلیمانی» و «مدیریت بحران بر مبنای عذرخواهی به سبک سردار حاجی زاده» مورد هجمه قرار دادند.

مدیریت دانشگاه تهران در دوره حوادث پاییز ۱۴۰۱ از نقاط عطف دوره مدیریتی مقیمی در دانشگاه تهران محسوب می‌شود که تجربه‌نگاری این دوران در قالب کتاب «روایتی از مدیریت میدانی در نبرد فرهنگی و رسانه‌ای در نماد آموزش عالی» منتشر شده است. مقیمی در سخنرانی‌های متعددی از سیاست «گفتگو با ذی‌نفعان» به عنوان سیاست اصلی در مدیریت آن نام برده است.

تصویب سازوکارهای «خانه ملی گفتگوی آزاد» در شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پی راه‌اندازی «خانه گفتگو» در ایام التهابات ۱۴۰۱ در دانشگاه تهران با حضور اساتید از طیف‌های فکری مختلف صورت گرفت.

دانشگاه تهران یک مرکز علمی کاندیداخیز محسوب می‌شود. از محمدباقر قالیباف و علی لاریجانی تا محمدمهدی اسماعیلی، عبدالناصر همتی و محمد خوش‌چهره که به عنوان کاندیدای انتخابات پیش رو مطرح شده‌اند، عضو هیات علمی این دانشگاه هستند.

سید محمد مقیمی استاد رشته مدیریت دانشگاه تهران با دیگر هم‌دانشگاهی‌های خود که نام‌شان به عنوان کاندیدا مطرح شده است یک تفاوت عمده دارد. مقیمی که هر سه مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه تهران تحصیل کرده و در همین دانشگاه استاد و سپس مدیر شده است، از دانشگاه وارد عالم سیاست می‌شود اما دیگر نام‌های مطرح، وجه سیاسی‌شان غلبه می‌کند.

کارشناسان و ناظران سیاسی معتقدند در صورتی که رئیس دانشگاه تهران در مناظره‌های انتخاباتی، در سطحی بالاتر از بحث‌ها و بگومگوهای سیاسی رایج بایستد و رویکرد علمی در سخنان خود پیشه کند، ای بسا شگفتی‌ساز چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری شود.

کد خبرنگار: ۲۰
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***