در حال حاضر بسیاری از کارگران و کارمندان فکر می‌کنند که شغل آن‌ها در رده مشاغل سخت محسوب می‌شود؛ در صورتی که بر اساس قانون، تنها برخی از مشاغل خاص باید از مزایای سختی کار بهره‌مند شوند.

آیا می توان بابت سختی کار از کارفرما شکایت کرد؟

قطعا تمامی مشاغل در حوزه‌های مختلف، سختی‌های خاص خود را دارند؛ اما در بین آن‌ها برخی از مشاغل، زیان جسمی و روحی بیشتری را به کارمندان و کارگران وارد می‌کنند. مثلا میزان سختی و آسیب آتش نشانان، خیلی بیشتر از کارمندان در اداره‌های مختلف است.

از همین رو برای آن که حقوق نیروی کار به صورت مساوی پرداخت شود، امتیاز سختی کار به برخی از مشاغل تعلق گرفته است. بر اساس این قانون، کارفرما باید به کارگران دارای مشاغل سخت، حقوق بیشتری پرداخت کند.

اما موضوع این جا است که برخی از کارفرمایان، اصلا تفاوتی بین کار سخت و تقریبا آسان اداری قائل نمی‌شوند و برای هر دو گروه، مزایای یکسانی را در نظر می‌گیرند. متاسفانه بسیاری از کارگران و کارمندان هم برای از دست ندادن شغل خود، سکوت می‌کنند و از حق خود می‌گذرند.

اما اگر شما هم در مشاغل سخت کار می‌کنید و هنوز هم حقوق خود را به طور کامل دریافت نکرده‌اید، حتما برای شکایت از کارفرمای خود اقدام کنید. البته اگر نمی‌دانید که چگونه و در چه زمانی باید شکایت کنید، مطالب این مقاله و همچنین دریافت مشاوره قانون کار، به شما در این زمینه کمک می‌کند.

سختی کار چیست؟

در حال حاضر بسیاری از کارگران و کارمندان فکر می‌کنند که شغل آن‌ها در رده مشاغل سخت محسوب می‌شود؛ در صورتی که بر اساس قانون، تنها برخی از مشاغل خاص باید از مزایای سختی کار بهره‌مند شوند. بنابراین لازم است که قبل از شکایت بابت سختی کار، تعریف کاملی از سختی کار را بدانید.

بر اساس تبصره ۲ اصلاحی ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی فعالیت‌های سخت و زیان‌آور شامل تمامی مشاغلی است که شرایط مختلف کار از جمله عوامل، مکانیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن با استانداردهای معمولی هماهنگی ندارند. بر همین اساس کارگران با این مشاغل، بیشتر از حالت طبیعی انسان‌های عادی و در شرایط خاص‌تری باید مشغول به کار باشند و سختی‌ها را تحمل کنند.

این کارگران در آینده به دلیل شرایط سخت کار، زودتر توان کار کردن خود را از دست می‌دهند و سریع‌تر هم بیمار می‌شوند. تمامی این موارد سبب شده است که برای جبران فشارهای ناشی از کار، مزایای خاصی برای کارگران با مشاغل سخت در نظر گرفته شود. برخی از این مشاغل را در ادامه معرفی می‌کنیم:

  • کاردر معدن
  • کار استخراج
  • کار در مجاورت کوره‌های ذوب
  • کارگرهای دامداری و طیور
  • کار در مخازن سر بسته
  • کار روی دکل‌های برق
  • کار با مواد رادیواکتیو
  • کار در بیمارستان‌ها
  • کار در ارتفاع
  • خبرنگاری

البته اگر می‌خواهید بدانید که شغل شما هم جزو مشاغل سخت محسوب می‌شود، می‌توانید از مشاور آنلاین قانون کار کمک بگیرید.

در چه صورت برای سختی کار به دیوان مراجعه کنیم؟

در قانون کار، قوانین مختلفی برای حفاظت از کارگران و تضمین حقوق آن‌ها وجود دارد که تمامی کارفرمایان باید به آن‌ها پایبند باشند. کارفرما در مشاغل سخت، باید شرایط حفاظتی از کارگر را فراهم کند. مثلا اگر کارگری در معدن مشغول به کار است، باید تمامی تجهیزات ایمنی و آموزش‌های لازم برای جلوگیری از آسیب‌های احتماعی برای آن رعایت شود.

از طرفی جدای از این مورد، باید به حقوق و مزایای مختلف کارگران با سختی کار مانند بازنشستگی و بیکاری هم توجه شود. ممکن است که کارگران به دلیل سختی کار و شرایط نامناسب محل کار خود، مبتلا به بیماری‌های خاصی شوند؛ از همین رو کارفرما باید موارد مربوط به پیشگیری از بیماری‌ها را هم رعایت کند. همچنین برخی از مشاغل سخت، برای تمامی گروه‌های افراد مناسب نیست. مثلا زنان و نوجوانان به هیچ عنوان نباید برخی از کارهای سخت را انجام دهند.

با توجه به این موارد در خصوص قانون و وظایف کارفرمایان در برابر کارگران، در صورتی که کارفرما موارد ذکر شده در این قسمت را رعایت نکرد، تخلف کرده است. بنابراین شما باید به آن فرد تذکر دهید و با توافق طرفین، این مشکل را برطرف کنید.

در صورتی که میزان سختی کار با توجه به قوانین اداره کار کاهش پیدا کرد، نیازی به شکایت رسمی نیست؛ اما اگر با وجود تذکرهای مختلف، باز هم کارفرما تخلف کند، می‌توانید برای شکایت از کارفرما بابت سختی کار در مراجع و نهادهای دولتی مختلف اقدام کنید.

البته توجه داشته باشید که برای اثبات موارد مربوط به نقض قوانین توسط کارفرما، باید مدارک و دلیل‌های قانونی داشته باشید؛ از همین رو پیشنهاد می‌کنیم که برای انجام این کار، از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

آیا می توان بابت سختی کار از کارفرما شکایت کرد؟

نحوه شکایت برای سختی کار

در صورتی که سازش و توافق بین طرفین برای سختی کار به نتیجه نرسید، لازم است که مراحل شکایت از کارفرما بابت سختی کار را پشت سر بگذارید؛ چرا که تنها در این صورت به حقوق خود دست پیدا می‌کنید.

در وهله اول باید مدارک لازم برای اثبات سخت بودن شغل خود را به دست بیاورید و سپس به دنبال شواهد مطمئن برای آن باشید. سپس با داشتن مدارک مربوطه، به نهادهای دولتی مربوطه مانند سازمان تامین اجتماعی یا وزارت کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنید.

البته می‌توانید شکایت خود را به صورت اینترنتی هم ثبت کنید؛ اما پیشنهاد می‌کنیم که برای انجام این کار، حتما از فرد ماهر در این زمینه کمک بگیرید. برای آن که بتوانید مراحل شکایت از کارفرما بابت سختی کار را طی کنید، باید زمان و دانش کافی داشته باشید. بنابراین کمک گرفتن از وکیل، به شما در تنظیم لایحه و ثبت شکایت کمک می‌کند.

در حال حاضر با وجود مشاوره قانون کار تلفنی و آنلاین، دسترسی افراد به متخصصان آسان‌تر شده است.

کارمنتو امکان دریافت مشاوره آنلاین تلفنی و از طریق VOIP را فراهم می‌کند و ویژگی مثبت آن، تماس مستقیم و فوری است. بر همین اساس شما می‌توانید در هر زمان و مکانی، در کمتر از چند دقیقه با مشاوران در ارتباط باشید.

توجه کنید که تعرفه با این وجود هم بر اساس نرخ معقول بازار تعیین می‌شود و امکان استفاده از کیف پول الکترونیکی را هم برای کاربران فراهم می‌کند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که برای مشاهده خدمات این گروه، به وبسایت کارمنتو مراجعه کنید.

سخن پایانی

یکی از موضوعات مهم برای تمامی کارگران و کارمندان مشاغل مختلف، سختی کار است. متاسفانه بسیاری از افراد، با شرایط سخت و نامناسب، مشغول به کار هستند و آسیب‌های مختلفی را هم تحمل می‌کنند؛ در حالی که حقوق آن‌ها به اندازه میزان سختی کار پرداخت نمی‌شود.

بنابراین در قانون کار، امکان شکایت از کارفرما بابت سختی کار فراهم شده است. البته بهتر است که برای نتیجه بخش بودن روند شکایت بابت سختی کار، از یک مشاور مطمئن مانند کارمنتو کمک بگیرید.

کد خبرنگار: ۲۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***