به گزارش سلام نو؛ دختری ۱۶ ساله که به شدت افسرده بود، روی صندلی نشست و پس از چند دقیقه سکوت شروع به صحبت کرد. او گفت: "از وقتی فهمیدم سامان، دوست پسرم، با یکی از همکلاسیهایم دوست شده است، دنیا بر روی سرم خراب شد. همه چیز تمام شد و برای فرار از این تنهایی زجرآور دست به خودکشی زدم."
مشکلات خانوادگی و تاثیر آن بر زندگی
این دختر در ادامه بیان کرد که پدر و مادرش همیشه سر موضوعات مختلف با هم مشاجره و دعوا داشتند. پدرش اعتیاد داشت و همیشه به خاطر ندادن خرجی و تأمین مایحتاج زندگی با مادرش مشاجره میکرد. او توضیح داد که پدرش به بهانههای مختلف او و خواهرانش را کتک میزد. "یکبار چنان مرا کتک زد که دستم شکست و کارم به بیمارستان کشید. حتی گاهی با اشیاء تیز مثل چاقو به ما حمله میکند."
وابستگی به سامان و شکست عشقی
حدود ۸ ماه پیش، در راه مدرسه با پسری به نام سامان دوست شد. او به دلیل اوضاع نابسامان خانوادهاش به سامان بسیار وابسته شده بود. اما زمانی که سامان از وضعیت خانوادهاش مطلع شد، رابطهاش را با او قطع کرد و با یکی از همکلاسیهایش ارتباط برقرار کرد.
تلاش ناموفق برای خودکشی
این دختر پس از اطلاع از خیانت سامان، دچار شوک شدیدی شد. او به همکلاسیاش حمله کرد و موضوع به کتککاری کشید. اما با وساطت مدیر، ناظم و یکی از معلمان، دعوا فیصله پیدا کرد. این دختر که دیگر رابطهای با سامان نداشت و شدیداً به او وابسته شده بود، از شدت ناراحتی و افسردگی دست به خودکشی زد. او قرصهای خوابآور زیادی مصرف کرد، اما خودکشیاش ناموفق بود.
نظر کارشناسی
سهیلا فارجی، کارشناس ارشد مشاور خانواده، در این باره توضیح داد: "این دختر به دلیل عدم ارتباط مناسب و عاطفی با والدین، خصوصاً پدر، و تعارضات حلنشده والدین و مشاجرههای دائمی، دچار افسردگی شدید و پرخاشگری شده است. او برای پر کردن خلأ عاطفی خود به روابط با غیر همجنس روی آورده و به دلیل وابستگی شدید به دوست پسرش، پس از از دست دادن او دچار افسردگی شدید و عدم انگیزه به ادامه زندگی شده و اقدام به خودکشی کرده است."
اهمیت پیشگیری از خودکشی نوجوانان
خودکشی در بین نوجوانان یکی از موضوعات مهم برای خانوادهها و جامعه است. پیشگیری از این رویدادها مستلزم داشتن دانش درست در این زمینه است. نوجوانی یک دوره پرفشار و مملو از تغییرات شدید روانی و جسمی است که نگرانیهای زیادی برای والدین به همراه دارد. خودکشی دومین عامل مرگ و میر نوجوانان به حساب میآید. مشکلاتی مانند فشار تحصیلی و روابط عاطفی بیمارگونه از علل عمده این پدیده به حساب میآید. نقش خانواده، مدرسه و گروه همسالان در ایجاد تفکر خودکشی بسیار مهم است. بهترین راه مبارزه با این پدیده، تلاش برای پیشگیری از ایجاد تفکر خودکشی است.
نظر شما