کامالا هریس در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، به عنوان اولین زن، اولین سیاه‌پوست و اولین آسیایی‌تباری که به مقام معاون رئیس جمهور آمریکا رسید، تاریخ‌ساز شد. او اکنون به عنوان گزینه احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ و جایگزینی با جو بایدن مطرح است. در این مطلب درباره پیشینه او بخوانید.

کامالا هریس کیست؟ + زندگینامه گزینه محتمل دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا + بیوگرافی

به گزارش سلام نو، کامالا هریس و میشل اوباما دو چهره پیشنهادی حزب دموکرات آمریکا برای جایگزینی جو بایدن هستند. از آنجا که جو بایدن در مناظره‌های انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا مقابل دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه ضعیف ظاهر شد، نزدیک به ۳۰ تن از نمایندگان دموکرات کنگره خواستار کناره‌گیری وی از انتخابات شدند و همزمان گمانه‌ها درخصوص جایگزینی کامالا هریس یا میشل اوباما با بایدن افزایش یافت. این درحالی است که بایدن متعهد شد که در صحنه رقابت بماند و حزب دموکرات هم قصد دارد تا کاندیداتوری او را تسریع کند. اگرچه همچنان مخالفانی درون حزب دموکرات دارد. هنوز مشخص نیست که نامزد اصلی حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ چه کسی خواهد بود. در این مطلب سعی می‌کنیم شرحی از کارنامه سیاسی کامالا هریس، معاون فعلی دولت بایدن و گزینه احتمالی دموکرات‌ها بدهیم.

کامالا هریس کار سیاسی خود را به عنوان عضوی از کانون وکلای کالیفرنیا در معاونت دادستانی شهرستان آلامدا آغاز کرد و توانست جایگاه خود را تا سناتور ایالات متحده و اولین زن معاون رئیس جمهور ایالات متحده ارتقا دهد. کامالا هریس، دختر مهاجران هندی و جامائیکایی، اولین سناتور با تبار جنوب آسیایی و دومین زن آفریقایی-آمریکایی بود که به کنگره راه یافت و توانست به عنوان یک سیاستمدار مطرح حزب دموکرات شناخته شود.

زندگی شخصی و تحصیلات کامالا هریس

کامالا هریس در ۲۰ اکتبر ۱۹۶۴ در اوکلند، کالیفرنیا به دنیا آمد. مادرش، شیامالا گوپالان، محقق سرطان سینه زاده جنوب هند و پدرش، دونالد هریس، استاد اقتصاد جامائیکا بود.

هریس پس از طلاق والدینش، به همراه مادرش به کانادا نقل مکان کرد. وی در سال ۱۹۸۶ با مدرک کارشناسی در علوم سیاسی و اقتصاد فارغ‌التحصیل شد. سه سال بعد، او مدرک حقوق از کالج حقوق دانشگاه کالیفرنیارا دریافت کرد. هریس با داگلاس‌امهوف ازدواج کرده و نامادری فرزندان او، الا و کول، است.

ورود کامالا هریس به سیاست

کامالا هریس که وکیل جوان و زبردستی بود، در سال ۱۹۹۰ توانست به عنوان معاون دادستان شهرستان آلامدا فعالیت کرده و در سال ۱۹۹۸ به عنوان وکیل دفتر دادستان سان فرانسیسکو و سپس رئیس بخش کودکان و خانواده‌های شهر سان فرانسیسکو انتخاب شد. کامالا هریس در سال ۲۰۰۴ به عنوان دادستان سان فرانسیسکو ترفیع گرفت و نوامبر ۲۰۱۰، به عنوان دادستان کل کالیفرنیا انتخاب شد. او اولین زن هندی-آمریکایی بود که در این سمت فعالیت کرد. در همان ایام توانست به عنوان دادستان کل کالیفرنیا، توافقنامه‌ای به ارزش بیش از ۱۸ میلیارد دلار برای ارائه تسهیلات به صاحبان خانه‌های کالیفرنیا در نتیجه بحران وام مسکن ۲۰۰۸ به دست آورد.

بیشتر بخوانید: بایدن از انتخابات کنار می‌رود؟ | رهبران حزب دموکرات خواستار انصراف بایدن از انتخابات هستند | نیویورک تایمز: بایدن به‌شدت از دست اوباما عصبانی است

اقدامات کامالا هریس در سنای آمریکا

پس از کرسی دادستان کل، سنای آمریکا هدف دوم کامالا هریس بود. او در پی اعلام بازنشستگی سناتور باربارا باکسر در سال ۲۰۱۵، نامزدی خود را برای سنای ایالات متحده اعلام کرد. وی در نهایت توانست با کسب نزدیک به ۶۲ درصد آرا در انتخابات عمومی پیروز شود و یکی از چهار نامزد هندی-آمریکایی بود که در کنگره ۲۰۱۷-۲۰۱۹ پیروز شد. وی در کنگره مسئولیت چهار کمیسیون بودجه، محیط زیست؛ امنیت داخلی و اطلاعات را برعهده گرفت. هریس در انتخابات کنگره بعدی نیز پیروز شد و به سنای آمریکا راه یافت.

کامالا هریس کیست؟| همه سوابق سیاسی گزینه محتمل حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ۲۰۲۴

وی در دوره حضور در سنای آمریکا بر موضوعات امنیت داخلی، سیستم عدالت کیفری و بهداشت و درمان متمرکز بود. اولین لایحه‌ای که او معرفی کرد، قانون دسترسی به مشاوره بود که به منظور ارائه مشاوره حقوقی به افرادی که هنگام ورود به ایالات متحده بازداشت می‌شوند، طراحی شده بود. در سال ۲۰۱۷، او و سناتور جمهوری‌خواه رند پل از کنتاکی قانون صداقت و ایمنی پیش از محاکمه را معرفی کردند تا دادگاه‌های آمریکا را از سیستم وثیقه پولی دور کنند و به سمت سیاست آزادی پیش از محاکمه بر اساس ارزیابی‌ها تغییر دهند. در سال ۲۰۱۹، هریس به سناتور برنی سندرز و دیگر همکارانش پیوست و قانون «Medicare for All» را معرفی کرد که نظام بهداشت و درمان همگانی در ایالات متحده را تضمین می‌کرد.

کامالا هریس و استیضاح دونالد ترامپ

در دوران حضور کامالا هریس در سنای آمریکا، او و ۴۷ سناتور برای استیضاح ترامپ رئیس جمهور وقت، اقدام کردند. اقدامی که به دلیل تامین نشدن حدنصاب آرا ابتر ماند.

نامزدی انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

از آنجا که نامزدی هریس به عنوان سناتور در دو دوره سنا موفقیت‌آمیز بود، او تلاش کرد تا بار دیگر شانس خود را با نامزدی انتخابات ریاست جمهوری بیازماید. همزمان جو بایدن نیز نامزدی خود را اعلام کرده بود. در نهایت تصمیم حزب دموکرات بر برکناری کامالا هریس در نوامبر ۲۰۱۹ گرفته شد و هریس در پی پیروزی بایدن در انتخابات توانست به عنوان یک زن سیاهپوست جایگاه معاونت رئیس جمهوری ایالات متحده را بگیرد. اتفاقی که در تاریخ آمریکا تاریخ‌ساز شد. در نهایت هریس در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ به عنوان معاون رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد.

چالش کامالا هریس برای جلب آرای آمریکایی‌ها

شاید سخت‌ترین و چالش‌برانگیزترین مسئولیت هریس در دوران معاونت بایدن، سیاست «کاهش مهاجرت از مرز جنوبی آمریکا» بود. سیاستی که بایدن آن را به هریس محول کرد و هریس در حل مشکل ناکام ماند.

هریس که در ماه‌های اول ریاست جمهوری بایدن مسئول رسیدگی به مشکلات مرزی آمریکا و مکزیک و کاهش مهاجرت‌ها از این مرز به آمریکا شده بود، نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد. ماه‌ها طول کشید تا کامالا هریس اولین و تنها بازدید خود را از مرز انجام دهد. همین امر انتقادات زیادی را از سوی سناتورهای جمهوری‌خواه برانگیخت. هریس در پی انتقادها، تلاش کرد از طریق "بیش از ۴.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری با تعهدات بخش خصوصی" برای حمایت از ایجاد مشاغل محلی و سایر اقدامات برای کند کردن جریان مهاجرت انبوه اقدام کند. با اینحال این سیاست نیز به دلیل متزلزل بودن دوام سرمایه‌گذاری در منطقه چندان کارساز نبود. خیلی‌ها معتقدند عملکرد ضعیف کامالا هریس به عنوان معاون بایدن در این خصوص شانس او را برای پیروزی در انتخابات از بین خواهد برد.

احتمال جایگزینی بایدن در انتخابات ۲۰۲۴

این روزها اعضای ارشد حزب دموکرات در حال تصمیم‌گیری در مورد نامزد آتی‌شان در انتخابات ۲۰۲۴ و جایگزینی فردی به جای ترامپ هستند. این روزها نیز مبارزات انتخاباتی بایدن به دلیل ابتلا به کرونا دچار وقفه شده است. کامالا هریس ۵۹ ساله یکی از این گزینه‌ها است که باید دید می‌تواند وارد رقابت‌های انتخابات ایالات متحده شود یا خیر.

کد خبرنگار: ۲۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***