روزنامه فایننشال تایمز نوشت: با در هم شکستن سیاست دولت جو بایدن در خاورمیانه، دونالدترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا و نامزد جمهوریخواهان می‌تواند بیشترین منفعت را از تشدید تنش‌ها در منطقه کسب کند.

فایننشال تایمز: سیاست دولت بایدن در هم شکست / «شگفتی اکتبر» در انتظار ترامپ

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، فایننشال تایمز نوشت: دولت جو بایدن طی سال گذشته تلاش کرد از بروز جنگی منطقه ای درخاورمیانه جلوگیری کند چرا که نگران بود گسترش جنگ خاورمیانه، آمریکا را وارد جنگ و اقتصاد جهان را ویران کند.

این رسانه با اشاره به عملیات موشکی شب گذشته ایران علیه مواضع رژیم صهیونیستی نوشت: سیاست بایدن اکنون بسیار نزدیک به شکست است. ایران برای دومین بار به سمت (رژیم) اسرائیل موشک شلیک و آمریکا به این رژیم برای سرنگونی موشک ها کمک کرد. در اوریل گذشته اقدام تقابلی بین ایران و اسرائیل متوقف شد این بار بعید به نظر می رسد که بتوان از گسترش درگیری ها جلوگیری کرد.

فایننشال تایمز افزود: در پشت پرده به نظر می رسد که کاخ سفید همچنان از اسرائیل می خواهد در واکنش به عملیات موشکی ایران سنجیده عمل کند تا ایران وادار به تلافی آن نشود. دولت بایدن بعد از خروج نیروهایش از افغانستان تمایلی به ورود به جنگ دیگری در خاورمیانه ندارد.

با توجه به درگیری (رژیم) اسرائیل در غزه و لبنان، کابینه نتانیاهو نیز ممکن است دلایل خود را برای خودداری از درگیری مستقیم با ایران داشته باشد. تل آویو نشان داد که از نادیده گرفتن درخواست های آمریکا برای حفظ خویشتنداری خرسند است اما دولت بایدن امیدوار است بتواند در خصوص ماهیت و قدرت واکنش اسرائیل اعمال نفوذ کند.

فایننشال تایمز، آمادگی نتانیاهو برای نادیده گرفتن خواسته های آمریکا و متحدان نزدیکش را ناشی از تناقض در سیاست آمریکا دانست و نوشت: دولت بایدن از این رژیم می خواهد در لبنان و غزه خویشتنداری کند اما همواره بر حمایت از این رژیم تاکید دارد و مدعیست که متعهد به دفاع از آن در برابر ایران و دیگر دشمنان منطقه ای است. بنابراین کابینه نتانیاهو این موضوع را درک می کند که به چالش کشیدن دولت بایدن خطری ندارد و حتی می تواند منافعی برای این کشور داشته باشد.

این رسانه انگلیسی با توجه به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت: کامالا هریس نامزد دموکرات ها و معاون بایدن مواضع سختگیرانه علیه اسرائیل در غزه اتخاذکرده است هر چند که در شرایط بحرانی می تواند همچنان از تل آویو حمایت کند.

با توجه به سابقه خصومت ایرانی و آمریکا در بحران گروگانگیری سال ۱۹۸۱-۱۹۷۹، هریس نمی تواند رفتار ملایمی با ایران داشته باشد.

با این حال، بی تردید وضعیت خطرناک کنونی می تواند خبر بدی برای هریس باشد. ترامپ رقیب جمهوریخواه او علاقه مند است ادعا کند که در دوران ریاست جمهوری او جهان در صلح بسر می برد اما «ضعف» دولت بایدن باعث جنگ در اروپا و خاورمیانه شده است. درگیری اخیر بین رژیم صهیونیستی و ایران می تواند در خدمت این ادعاهای او باشد.

در زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، گمانه زنی هایی درباره «شگفتی اکتبر» وجود دارد که روند رقابت های انتخاباتی را در چند هفته باقی مانده تا روز انتخابات تغییر می دهد.

درگیری تهران و تل آویو می توند «شگفتی اکتبر» باشد و سود آن می تواند عاید ترامپ شود.

کد خبرنگار: ۲۰
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***