صدراعظم پیشین آلمان خروج نظامیان این کشور از افغانستان را عذابآور و تکاندهنده خواند.
به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، «آنگلا مرکل» صدراعظم پیشین آلمان، پنجشنبه(دیروز) با شهادت در جلسه یک کمیته تحقیقاتی پارلمان این کشور گفت که جامعه جهانی قادر به صیانت از دموکراسی و تامین حقوق زنان در افغانستان نبود.
خبرگزاری آناتولی با انتشار این مطلب نوشت: مرکل در جلسه کمیته فدرال تحقیقاتی پارلمان آلمان به عنوان یک شاهد حضور یافته بود که برای بررسی خروج ارتش آلمان از افغانستان در سال ۲۰۲۱ تشکیل شده است.
مرکل در این جلسه استماع با توجیه مداخله آمریکا در امور واخلی افغانستان گفت: با نگاهی به گذشته، حمایت آمریکا در مبارزه با تروریسم در افغانسان اقدام درستی بود. اگرچه، باید بدانیم که ما به عنوان جامعه بینالمللی در زمینه دستیابی به تمامی دیگر اهدافمان، بهویژه در تضمین برقراری دموکراسی و تامین حقوق و آزادی زنان شکست خوردیم.
به گفته مرکل، «آنهگرت کرامپ-کارنباوئر» وزیر دفاع پیشین آلمان و نیروهای مسلح این کشور خروج نظامیان از افغانستان را «بسیار بهدقت» برنامهریزی و اجرایی کردند.
از زمان آغاز حضور نظامی حدودا ۲۰ ساله آلمان در افغانستان، این کشور اروپایی پس از آمریکا دومین لشکر بزرگ نیروها را داشت، به طوری که حدود ۱۶۰ هزار نیرو در این منطقه مستقر کرده بود. بسیاری از این نیروهای مستقر شده، بیش از یک دوره نظامی خدمت کردند.
حدود ۵۹ سرباز آلمانی در افغانستان کشته شدند. ماموریت آلمان در افغانستان مرگبارترین عملیات نظامی از زمان جنگ جهانی دوم و همچنین پر هزینهترین عملیات نظامی بود چرا که ۱۵ میلیارد دلار برای مالیاتدهندگان آلمانی هزینه داشت.
آناتولی در ادامه نوشت: صدراعظم پیشین آلمان با اشاره به این که در ۱۳ اوت ۲۰۲۱، دو روز پیش از پیروزی نهایی طالبان در افغانستان در تعطیلات به سر میبرود، گفت که در تماسی تلفنی به او درباره بدتر شدن وضعیت کابل اطلاعرسانی شده بود.
مرکل همچنین گفت که صبح روز بعد، او به وزیر دفاع وقت آلمان برای آغاز مقدمات تخلیه نظامیان این کشور از افغانستان چراغ سبز نشان داده بود.
صدراعظم پیشین آلمان خروج نظامیان این کشور از افغانستان را رخدادی عذابآور و تکاندهنده توصیف کرد.
انتهای پیام
نظر شما