به گزارش سلام نو به نقل از تابناک، محبی درباره لایحه موسوم به عفاف و حجاب و زمینه شکل گیری آن گفت: مرکز پژوهشها متنی را برای اصلاح لایحهای که دولت فرستاده بود به مجلس یعنی کمیسیون قضایی و ریاست مجلس ارائه کرد که مورد موافقت ریاست مجلس و موافقت اولیهی کمیسیون قضایی قرار گرفت. در تابستان سال گذشته یعنی ۱۴۰۲ این لایحه هشتاد و پنجی شد؛ یعنی قرار شد که کمیسیون قضایی با تصویب مجلس به جای صحن علنی تصمیم بگیرد و به کمیسیون قضایی ارجاع شد.
وی افزود: اما از مهرماه سال ۱۴۰۲ کلاً کمیسیون قضایی محتوایی که مرکز پژوهشها به عنوان اصلاحیه ارائه کرده و کار علمی روی آن انجام شده بود را کنار گذاشت و موارد دیگری را تصویب کرد؛ در نتیجه، به این دلیل که کمیسیون قضایی، پیشنهادات مرکز را نپذیرفته، مرکز پژوهشها هم از آن تاریخ در کمیسیون شرکت نکرد. آقای قالیباف هم طبق قانون موظف است که قانون را ابلاغ کند، اما اینکه در واقع با محتوا موافق هستند یا خیر من چنین چیزی نمیبینم.
معاون حقوقی سیاسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این که در برخی سایتها به عنوان نقل قول از برخی نمایندگان گفته شده که آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس موافق جریمههایی بوده که در قانون آمده من چنین چیزی را ندیدم و حتی در مجلس دیدم که خلاف آن اتفاق افتاد.
محبی ادامه داد: از این جهت مرکز پژوهشها نظر خودش را داشته که مورد موافقت کمیسیون قضایی قرار نگرفته است. رئیس مجلس پیشنهادات مرکز پژوهشها را پذیرفته بود، اما به واسطهی اینکه در صحن علنی لایحه مطرح نشده و هشتاد و پنجی بوده، پس نظرات آقای قالیباف هم در لایحه منعکس نشده است. تنها چیزی که از مرکز پژوهشها مورد موافقت کمیسیون قرار گرفت حذف گشت ارشاد بود که توسط پلیس انجام میشد؛ اما در بقیه موارد تماماً تغییرات عمده صورت گرفته است.
محبی در پاسخ به این سئوال که اگر بخواهید اصلاحیه یا تبصرهای برای این طرح در نظر بگیرید آن چیست؟گفت: مهمترین اتفاقی که باید بیفتد این است که جریمه کردن از دست پلیس خارج شود. این امر، امری نیست که ما بتوانیم به پلیس بسپاریم. آقای قالیباف هم رئیس پلیس بوده اند و بی شک شرایط پلیس و ارتباط پلیس با مردم را میدانند و همانوقت هم گفته بودند که این امر قابلیت آن را ندارد که در پلیس حل و فصل بشود. یعنی مهمترین چیزی که باید اصلاح بشود این مسئله است. البته موارد اصلاحی بسیار زیاد هستند ولی این مورد از همه مهمتر است.
نظر شما