در سالهای اخیر تورم در کشور رشد چشمگیری داشته است و برای خانوارها مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. همین موضوع اهمیت یک سرمایهگذاری اصولی و مطمئن را برای مقابله با تورم و خرید نیازمندیهای مهمی مانند مسکن و خودرو نشان میدهد. اما این مساله یک بعد دیگر هم دارد. اگر سرمایهگذاری از سن کم شروع شود و مسیر درستی برای آن انتخاب شود، افراد میتوانند هنگام بزرگسالی از پس بسیاری از نیازهای خود بربیایند. خانوادهها میتوانند این موضوع را برای فرزندان خود تسهیل کنند یا خود افراد این کار را از سنین پایین انجام دهند. در ادامه به بررسی فرصتهای جذاب برای سرمایهگذاری در سن کم میپردازیم.
سهام؛ فرصتی برای سرمایهگذاری از سنین کم!
سرمایهگذاری در سهام در بازههای زمانی بلندمدت هم میتواند از فرصتهای جذاب سرمایهگذاری در سن کم به حساب بیاید. بازار سهام در بلندمدت بالاترین بازدهی را در میان داراییهای مختلف داشته است. سرمایهگذاری در سهام به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود.
خرید مستقیم سهام
هر فرد بالای 18 سال میتواند با ثبتنام در سامانه سجام و انجام مراحل احراز هویت و دریافت کد بورسی میتواند به طور مستقیم در بورس، اقدام به خرید و فروش سهام کند. سرمایهگذاران برای خرید و فروش مستقیم سهام باید از دانش بورسی و زمان کافی برای تحلیل و رصد سهام برخوردار باشند. در واقع میتوان گفت که سرمایهگذاری مستقیم در سهام برای افراد حرفهای مناسب است. یکی از مواردی که در مورد سهام می تواند مطرح باشد این است که سهام برای بلند مدت می تواند بازدهی خوبی را به شما بدهد. بنابراین یکی از بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری آینده فرزندان است. شما می توانید با توجه به شرط سنی ۱۸ سال برای احراز هویت در سامانه سجام با اسم خود، ولی برای آینده فرزندان خود در این بازار سرمایه گذاری کنید.
خرید صندوق سهامی راهی برای سود بردن در بلندمدت!
- خرید صندوق سهامی روش سرمایهگذاری غیرمستقیم در سهام بورس است. صندوقهای سهامی با سبد دارایی متشکل از سهام صنایع مختلف و برخی داراییهای دیگر، امکان سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس را برای سرمایهگذاران حرفهای، نیمهحرفهای و غیرحرفهای فراهم میکنند. برای سرمایهگذاری در این صندوقها نیازی نیست تخصص و وقت زیادی داشته باشید.
طلا خریدن از سنین کم
یکی دیگر از راههای خوب سرمایهگذاری از سن کم، خرید و معامله طلا است. به طور کلی، سرمایهگذاری در طلا به دو شیوه مستقیم و غیرمستقیم امکانپذیر است. سرمایهگذاری مستقیم در طلا، همان خرید فیزیکی طلا مثل طلای اب شده، طلای ۱۸ عیار و انواع سکه طلا است. روش سرمایهگذاری غیرمستقیم در طلا به خرید گواهیهای مبتنی بر سکه و شمش طلا در بورس یا خرید صندوق طلا گفته میشود. هر کدام از این دو روش از ویژگیها و همچنین مزایا و معایب متفاوتی برخوردار هستند.
خرید فیزیکی طلا
خرید انواع سکه طلا، طلای زینتی و طلای آب شده به صورت فیزیکی را خرید فیزیکی طلا میگویند. برای این کار باید به بازارها یا مراکز فروش طلا برویم و خرید خود را انجام دهیم.
مزایای خرید فیزیکی طلا
خرید طلا در بلندمدت میتواند با سود قابل توجهی همراه باشد و افراد را در مقابل تورم بیمه کند. طلا گزینهای مقبول برای سرمایهگذاری است و بازدهی خوبی در سالهای اخیر داشته است. به عنوان مثال در بازه یک ساله منتهی به دوم دی 1403 هر گرم طلای 18 عیار 97.6 درصد رشد کرده است.
معایب خرید فیزیکی طلا
خرید فیزیکی طلا با وجود بازدهی بالا با خطرات و دشواریهایی همراه است. معایب خرید فیزیکی طلا شامل موارد زیر میشود:
- خطرات خرید فیزیکی طلا: خطراتی مانند گم شدن، سرقت و امکان تقلبی بودن در زمان خرید فیزیکی طلا وجود دارد. این خطرات میتواند سرمایه فرد سرمایهگذار در طلا را به خطر بیندازد.
- صرف هزینه و وقت و نگهداری در خرید حضوری: برای خرید فیزیکی طلا باید به طلافروشی مراجعه کرد و بعد از خرید طلای فیزیکی هم جایی مطمئن برای نگهداری از قطعه طلای فیزیکی پیدا کرد. بنابراین هم باید هزینه و زمان صرف کرد و هم وظیفه نگهداری را بر عهده گرفت.
- هزینههای اضافی: خرید طلای فیزیکی، به ویژه طلای زینتی، با هزینههای اضافی مانند اجرت ساخت و کارمزد همراه است و همین از ارزش سرمایهگذاری آن میکاهد.
- حباب قیمتی سکه طلا: در حال حاضر پول بسیاری از افراد به تمام سکه نمیرسد و به همین دلیل اقدام به خرید قطعات کوچکتر میکنند. ربع سکه طلا و سکه گرمی در حال حاضر با حباب قیمتی قابل توجهی روبرو هستند.
سرمایهگذاری در صندوق طلا
سرمایهگذاری غیرمستقیم در طلا با خرید گواهیهای مبتنی بر سکه طلا و اوراق شمش طلا در بورس در قالب صندوقهای طلا صورت میگیرد. با خرید صندوق طلا، در واقع افراد در سبد دارایی متنوعی از گواهیهای سپرده کالایی مبتنی بر سکه طلای بورسی و اوراق مشتقه شمش طلا سرمایهگذاری کردهاند. با سرمایه گذاری در صندوق طلا، سرمایه فرد از خطرات و مشکلات خرید فیزیکی طلا در امان میماند.
سپرده و دریافت سود ثابت
شیوه دیگر سرمایهگذاری از سن کم، رفتن به سوی گزینههایی است که کمریسک هستند یا سود ثابت میدهند. گزینههای کم ریسک میتوانند به رشد سرمایه فرد سرمایهگذار در غالب شرایط بپردازند، هرچند گاهی ممکن است این رشد برای غلبه بر تورم کافی نباشد. به طور کلی، دو نوع گزینه سرمایهگذاری کم ریسک وجود دارد که هر کدام ویژگیهای خود را دارند. این دو گزینه شامل بانک و اوراق درآمد ثابت میشود.
بانک و تورم
بانک جزو گزینههای سرمایهگذاری کمریسک است که به ذهن بسیاری از افراد میرسد. بانک با سوددهی کمی که دارد، نمیتواند تورم را در بلندمدت پوشش دهد و به همین دلیل چندان هم برای سرمایهگذاری از سن کم گزینه خوبی نیست.
صندوق درآمد ثابت برای ریسکگریزها
گزینه کم ریسک دیگری که امکان خرید آن در بورس از سنین کم وجود دارد، اوراق درآمد ثابت است. اوراق درآمد ثابت از ریسک کم و بازدهی مناسبی برخوردار هستند. برای اینکه بتوان با گزینه سرمایهگذاری کم ریسک به بازدهی نزدیک یا برابر با تورم دست پیدا کرد، میتوان صندوق درآمد ثابت را انتخاب کرد، هرچند هنگام شدت گرفتن تورم بهتر است به گزینههای دیگری نیز فکر کرد.
سبد دارایی صندوق درآمد ثابت متشکل از اوراق درآمد ثابت و سپرده بانکی و مقدار بسیار کمی سهام میتواند بازدهی بالاتر از بانک را برای سرمایهگذاران فراهم کند.
سرمایهگذاری در ملک و مسکن از سن کم!
در میان گزینههای سرمایهگذاری، بازار دارایی ملک و مسکن در بازههای زمانی بلندمدت توانسته بازدهی قابل توجهی برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد. اساسا یکی از دلایل اصلی سرمایهگذاریهای خانوارها هم به دلیل خرید مسکن و ملک انجام میشود. خرید ملک و مسکن میتواند از فرصتهای جذاب برای سرمایهگذاری در سن کم باشد. بسیاری از افراد برای سرمایهگذاری فرزندانشان از همان کودکی، اقدام به خرید مسکن یا ملک میکنند تا به این ترتیب بتوانند آینده مالی آنها را تأمین کنند. البته معایبی هم شامل حال خرید ملک و مسکن میشود.
معایب سرمایه گذاری در ملک و مسکن
گرچه ملک و مسکن نشان داده است که میتواند از بازارهای دارایی پربازده در بازههای زمانی بلندمدت به حساب بیاید اما باید در نظر داشت که برای خرید ملک و مسکن، نیاز به هزینه قابل توجهی است. امکان سرمایهگذاری در این بازار مالی با پول کم وجود ندارد و تنها معدودی از افراد میتوانند از سن کم چنین اقدامی کنند.
نظر شما