اگر فردی در محاسبه روزهای اقامت خود دچار اشتباه شود و تصور کند که کمتر از ده روز در مکانی می‌ماند، اما در اثنای سفر متوجه شود که اقامتش ده روز یا بیشتر خواهد بود، وظیفه شرعی او چیست؟

اگر در مصاحبه اقامت ده روزه اشتباه کنیم تکلیف چیست؟

به گزارش سلام نو به نقل از  پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، یکی از مسائل شرعی که برای مسافران پیش می‌آید، اشتباه در محاسبه روزهای اقامت و تأثیر آن بر احکام نماز و روزه است. در این میان، پرسشی که مطرح می‌شود این است که اگر فردی در محاسبه روزهای اقامت خود دچار اشتباه شود و تصور کند که کمتر از ده روز در مکانی می‌ماند، اما در اثنای سفر متوجه شود که اقامتش ده روز یا بیشتر خواهد بود، وظیفه شرعی او چیست؟

جواب: اگر قصد داشته فقط تا روز معینی مثلاً دوشنبه بماند و به تصور این که تا دوشنبه، ده روز می شود قصد ده روز کرده (در حالی که کمتر می شده)، در این صورت وظیفه، نمازِ شکسته است و باید نمازهایی که کامل خوانده، اگر در وقت متوجه شد، اعاده کند و اگر خارج وقت متوجه شد، بنابر احتیاط واجب قضا کند.

 

اما اگر قصد داشته واقعا ده روز بماند و چون به اشتباه تصور می کرده تا دوشنبه ده روز می‌شود، تصمیم گرفته که تا دوشنبه بماند ( یعنی قصد او به گونه‌ای بوده که اگر می دانست تا آن زمان، ده روز نمی‌شود، روزهای بعد را هم می‌ماند تا ده روز کامل شود)، نمازش تمام بوده و نمازهای قبلی هم صحیح است.

کد خبرنگار: ۲۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    بیشتر