استان مازندران یکی از استان‌های زیبای ایران می‌باشد که جاذبه‌های زیادی در دل دارد. یکی از زیبایی‌های این استان روستای جواهرده می‌باشد که در رامسر واقع شده است و بسیار چشم‌نواز می‌باشد

آشنایی با روستای جواهرده؛ نگین درخشان رامسر

سلام نو-سرویس گردشگری:روستای جواهرده، یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی رامسر در شمال کشور است که با جاده‌ای رویایی و غرق در مه، شما را به سفری در یک تابلوی نقاشی و خیالی دعوت می‌کند. این روستا با آب و هوایی دلپذیر و چشم‌اندازهای طبیعی بی‌نظیر، هر سال میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است که به‌محض قدم گذاشتن در جاده منتهی به این روستا از زیبایی‌های بی‌بدیل این منطقه، حیرت‌زده می‌شوند. در ادامه در سفری جادویی به روستای جواهرده با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری درباره جاذبه‌های طبیعی و تاریخی این روستا، فرهنگ این منطقه، سوغاتی‌های جواهرده و همچنین شرایط اقامت در آن کسب کنید.

آشنایی با روستای جواهرده؛ نگین درخشان رامسر

معرفی روستای جواهرده

جواهرده از جاذبه های گردشگری مازندران به شمار می‌آید و یکی از روستاهای شهرستان رامسر در غرب استان مازندران و در مرز استان گیلان است. این روستای منحصربه فرد در ۲۹٫۵ کیلومتری مرکز شهر رامسر در دهستان سخت‌سر و در ارتفاعات ۲۰۰۰ متری رشته کوه البرز قرار دارد. جواهرده با تهران، ۲۶۰ کیلومتر فاصله دارد و برای رسیدن به آن، باید یک مسیر پنج ساعته را طی کنید. تنها مسیر ارتباطی جواهرده به رامسر منتهی می‌شود؛ البته این روستا از راه کوهستان با قزوین نیز مرتبط است. با عبور از یک جاده پرپیچ و خم جنگلی و سرسبز و حدود ۵۰ دقیقه رانندگی از مرکز شهر رامسر به روستای جواهرده خواهید رسید؛ روستایی که در برخی از روزهای سال با ابرها پوشانده شده است و شما می‌توانید در آن به‌معنای واقعی کلمه، در میان ابرها قدم بزنید. روستای جواهرده رامسر در ارتفاعات البرز در احاطه قله‌های سرخ قله، واژک سه برار رژه (رجه) و سماموس قرار دارد و موقعیت جغرافیایی آن سبب شده است تا آب و هوایی دلپذیر داشته باشد. در گذشته، مردم رامسر از جواهرده به‌عنوان ییلاق برای رهایی از گرمای شرجی تابستان شهر استفاده می‌کردند و در زمستان‌های سرد و برفی به شهر خود باز می‌گشتند.روستای جواهرده رامسر دارای ۱۲ محله قدیمی به نام‌های «جولاخیل» (محله جواهرده)، «اوشیان سر»، «سید محله»، «برشی محله»، «آموسی خیل»، «صیقل محله»، «چاک دشت»، «سراب یا کربلا بنه»، «رمک محله»، «تنگ دره»، «فتوک محله»، «کهنه تنگ دره» و «شل محله» است که تمام آن‌ها با مردمانی مهمان‌نواز و مهربان، پذیرای مسافران و طبیعت‌گردان هستند. جمعیت روستای جواهرده بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰، حدود ۹۸۰۰ نفر است. مردم روستا به پیشه دامداری، کشاورزی و باغداری مشغول هستند و صنایع دستی آن‌ها شامل آهنگری، مسگری، سفال و نمدبافی است. مردم روستای جواهرده در فصول گردشگری، خانه‌های خودشان را در اختیار گردشگران قرار می‌دهند و از این راه نیز کسب درآمد می‌کنند.جواهرده، برخلاف دیگر روستاهای ایران به‌دلیل استقبال زیاد گردشگران از امکانات نسبتا خوبی برخوردار است که در میان آن‌ها می‌توان به مسجدهای متعدد و امامزاده روستا، مغازه‌های فراوان، کافه‌ها و آلاچیق‌های زیبا و همچنین روشنایی و برق، آب لوله‌کشی، امواج شبکه‌های مخابرات، امواج شبکه‌های تلویزیونی، خانه بهداشت، درمانگاه، داروخانه، پزشک، بهیار و پاسگاه نیروی انتظامی اشاره کرد.

آشنایی با روستای جواهرده؛ نگین درخشان رامسر

علت نامگذاری روستای جواهرده

نام جواهرده، شاید یکی از زیباترین و بهترین نام‌های ییلاق‌های شمالی باشد؛ زیرا جواهرده، همچون جواهری سبز در ارتفاعات رامسر، عروس شهرهای شمالی ایران می‌درخشد. البته باید بدانید که برخی شواهد نشان از این واقعیت دارند که نام این روستا از ابتدا «جواهرده» نبوده است. در گذشته در مناطق شمالی ایران به‌خصوص گیلان، به روستاهایی که در ارتفاعات و مکان‌های بلند قرار داشتند، «جورده»، «جئورده»، «جؤردی» یا «جؤرده» به‌معنای «ده بالا» می‌گفتند. به همین دلیل بسیاری از افراد اعتقاد دارند که نام جواهرده از این واژه‌های قدیمی مشتق شده است. البته نام «جئورده» در توضیح رویدادها سال ۸۸۸ هجری قمری در کتاب «تاریخ گیلان و دیلمستان» از سید ظهیرالدین مرعشی نیز آمده است و این سند تاریخی نیز این فرضیه را تا حدی تایید می‌کند.یکی دیگر از فرضیه‌های موجود درباره نام‌گذاری روستای جواهرده به این نام این است که در گذشته مردم از قبرهای گبری، جواهرهای بسیاری پیدا کرده‌اند. گفته می‌شود که از دوران ساسانیان تا پیش از دوران آل بویه، رسم دفن مردگان در بلندی‌ها و درون دخمه‌ها همراه با لوازم زینتی (جواهرات) توسط زرتشتیان در این منطقه وجود داشته است. به‌علاوه از آنجا که سنت نام‌گذاری در این منطقه بیشتر تاکید بر شرقی و غربی بودن یا اولیا و سفلی دانستن مکانی آن بوده و مربوط به دوران نظام خانی و خان‌زادگی و ملوک الطوایفی است؛ پس نام جورده یا جئورده به‌معنای ده بالا نمی‌تواند صحیح باشد و به احتمال زیاد، همان نام جواهرده به‌معنای گوهر و جواهر، صحیح‌تر است. یک استدلال دیگر درباره نام جواهرده، وجود نام «جواهردشت» در رودسر است که خود تاییدی بر تصادفی نبودن نام جواهرده در رامسر است. زیرا شاید جئور در یک مکان به اشتباه به جواهر تعبیر شود؛ اما این مساله که این نام در دو مکان متفاوت به اشتباه به جواهر تعبیر شود، امری دور از واقع به نظر می‌آید. البته برخی مورخان نیز اعتقاد دارند که نام جواهر دشت از «جؤردشت» تحریف شده است و باید بدانید که در اشکورات، روستاهایی به نام جورده (ده بالا) و جیرده (ده پایین) نیز وجود دارند که شاید تاییدی بر این تحربف باشد.برخی افراد نام جواهرده را تغییریافته «جَوادَهار» به معنی گندم‌زار میان شکاف دو کوه می‌دانند؛ زیرا این منطقه زمانی پر از کشتزارهای گندم و جو بوده است. در زبان اوستایی «جاوا» به معنی «گندم» و در زبان پهلوی «جاو» به معنی «جو» است و «دهار» نیز به معنی «شکاف کوه» است. یکی دیگر از فرضیه‌های موجود نیز این است که در گذشته‌های دور، زنی به نام «جواهر»، حاکم این منطقه بوده است و نام روستا از روی نام او برداشته شده است.

آشنایی با روستای جواهرده؛ نگین درخشان رامسر

کی بروم؟

روستای جواهرده با توجه به موقعیت جغرافیایی، هوایی معتدل را در اواخر بهار و تابستان‌ها تجربه می‌کند و در بقیه سال، هوایی سرد دارد. میانگین دما در این روستا بین ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد متغیر است و به همین دلیل، آن را به‌عنوان یک روستای ییلاقی می‌شناسند. جواهرده در گذشته تنها در چهار ماه سال (خرداد و فصل تابستان) قابل سکونت بود؛ اما امروزه به‌دلیل امکانات رفاهی، در بیشتر مواقع سال می‌توان از اقامت در این روستا لذت برد.سفر به جواهرده در اوایل فصل بهار به‌خصوص ماه فروردین به‌دلیل بارش سنگین برف و باران و مسدود شدن جاده نسبتا مشکل است. بهترین زمان سفر به روستای جواهرده، خرداد و سه ماه فصل تابستان است. در این زمان از سال، برف‌ها آب شده‌اند، رودخانه‌ها پرآب هستند، هوا لطیف و خنک است و طبیعت روستا در سرسبزترین حالت خود قرار دارد.برخی از گردشگران فصل پاییز را برای سفر به جواهرده انتخاب می‌کنند؛ البته باید در نظر داشته باشید که در این زمان از سال با کاهش دما و بارش باران، عبور از مسیر جواهرده کمی مشکل و خطرناک است؛ زیرا امکان ریزش کوه وجود دارد. زمستان جواهرده نیز پوشیده از برف است و با افزایش ضخامت یخچال‌های طبیعی سماموس، جواهرده یخ می‌بندد. به همین دلیل سفر در این زمان از سال به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

آشنایی با روستای جواهرده؛ نگین درخشان رامسر

کد خبرنگار: ۲۵
۵دیدگاه شما

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • زهرا FR ۰۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
    7 1
    واقعا زیبا با طبیعتی بسیار دل انگیز. اما اجاره ویلاها و مواد غذایی اونجا سرسام آور0
  • سعید IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
    0 1
    واقعا کشورم زیباست وجواهر ده بسیار عالی امیدوارم شرایط اقتصادی بهتر بشه بتونم دوباره اونجا رو ببینم
  • سید IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    0 0
    ایران نقاط زیبایی دارد از جمله جواهر ده 25 کیلومتری رامسر در ارتفاعات پیچ در پیچ به این روستای زیبا می رسیم این روستا همچون همزادش ماسوله در استان گیلان اطراف شهر فومن خوش می درخشد بهتر از این دو سرزمین آبشارها استان لرستان از دریاچه گهر بگیر تا کوه های سر به فلک همچون زاگرس با طبیعت بکر خدادادی به ما هدیه داده که باید شاکر نعمات الهی باشیم
  • IR ۰۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
    0 0
    دریاچه قو چه شد؟؟؟؟ تحقیق کنید در باره اش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید