به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، صبح امروز نشست خبری اولین نمایشگاه بینالمللی پارچه و صنایع وابسته در وزارت صمت برگزار شد. در این نشست محسن گرجی، مدیر کل نساجی و پوشاک وزارت صمت، با اشاره به تولید پارچه چادر مشکی در کشور گفت: وضعیت کشور در تولید چادر مشکی خوب است و به دنبال آن هستیم که این ظرفیت را بیشتر کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر میزان تولید پارچه چادر مشکی در کشور حدود هشت میلیون متر است، اما میزان نیاز کشور به پارچه چادر مشکی پنج برابر این عدد است. وزارت صمت تصمیم گرفته تا به صورت ویژه روی این محصولات تمرکز کند و پروژههای توسعهای را در کمترین زمان به اجرا بگذارد.
بر اساس اعلام او مجموعه حجاب شهر کرد طرح توسعه شش میلیون متری دارد که تا آخر امسال محقق خواهد شد. همچنین یک طرح توسعه ۱۲ میلیون متری نیز مصوب شده که احتمالا تا سال ۱۴۰۳ محقق خواهد شد؛ علاوه بر این یک واحد تولیدی جدید در قم به ظرفیت ۱۸ میلیون متر پارچه چادر مشکی است که بخشی از طرح آن اجرایی شده و ماشینآلات آن نیز تا اخر سال وارد میشود. در مجموع به میزان ۴۰ میلیون متر زیرساخت پارچه چادر مشکی در کشور موجود است.
گرجی در خصوص واردات چادر مشکی نیز توضیح داد: واردات این محصول انجام میشود، اما به صورت دقیق میزان آن مشخص نیست، اما برای حمایت از افرادی که از این پوشش استفاده میکنند تعرفه واردات چادر مشکی به ۱۰ درصد کاهش دادهایم.
معافیت مالیاتی برای تولید چادر
مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صمت در خصوص لایحه عفاف و حجاب اظهار داشت: پیشنهاد دادیم کالاهای فرهنگی از مالیات معاف شوند که این موضوع شامل تولید چادر مشکی میشود.
وی درباره وضعیت تولید اسپان باند و مشکلات تهیه مواد اولیه نیز تشریح کرد: ملتهبترین حوزه مواد اولیه پلی پروپلین است. سال قبل یک محدودیتی بود که این مواد به صورت دو گروه عرضه میشد و این سبب رانت و محدود شدن عرضه بود. بدین ترتیب بهرغم فشارهای پیدا و پنهان مصوب شد که عرضه تمام گریدهای به صورت یکپارچه صورت بگیرد که این امر سبب شد فضای رانت و انحصاری که برای برخی شرکتها ایجاد شده بود از بین برود.
نظر شما