درونگرایی یکی از ویژگی های اخلاقی برخی از افراد است.افرادی که درونگرا هستند نقطه مقابل افراد برونگرا می باشند.
شاید برخی به افراد درونگرا و برخی دیگر به افراد برونگرا علاقه مند باشند.این موضوع براساس سلیقه و ارتباط اجتماعی افراد است چرا که افراد درونگرا سکوت و تنهایی اولویتشان است و این درحالی ست که افراد برون گرا انرژی خود را در جمع به نمایش گذاشته و از ارتباط اجتماعی بالایی برخوردار هستند.
سوزان کین یکی از افرادی ست که در کتاب خود چنین می نویسد: «سکوت، قدرت درونگرایان است در دنیایی که نمیتواند صحبت کردن را متوقف کند».
در این مطلبِ سلام نو قصد داریم به برخی از ویژگی های اخلاقی افراد درونگرا بپردازیم و در مطالب بعدی در این خصوص بیشتر خواهیم نوشت...
رخ دادن بهترین تفکرات و ایده ها در تنهایی
افراد درونگرا مخالف جلسه ها و کارهای گروهی نیستند اما برای ارائه کردن بهترین روش ها و ایده های خاص و خلاقانه خلوت را برای فکر کردن ترجیح می دهند و می توانند نتیجه خوبی از آن کسب نمایند زیرا با توجه به استعداد و توانایی خود عمل کرده و موفق می شوند.
آخرین پاسخ دهنده به سوال
از دوران کودکی تا دانشگاه، برخی از افراد هستند که هنگام پرسش اعلام حضور کرده و پاسخ می دهند حتی اگر پاسخ آن ها نادرست باشد که این موضوع از ویژگی های افراد برونگرا ست چرا که آن ها همیشه داوطلب هستند.
اما اغلب مشاهده می شود که افراد درونگرا ترجیح می دهند به دور از شلوغی ها و در نقطه ای تنها باشند.آن ها با وجود این که پاسخ سوالات استادان و معلم ها را می دانند اما آخرین نفراتی هستند که دست خود را به علامت پاسخ دهی بلند می کنند.این بدین معنا نیست که آن ها اطلاعات اندکی دارند بلکه دلیل آن درونگرایی و خجالتی بودن آن هاست.
لذت بردن از فرصت های با خود بودن
افراد درونگرا همیشه از تنهایی خود لذت می برند و علت آن هم این است که آن ها افرادی بسیار فعال می باشند به طوری که حتی از زمان های استراحت خود نیز نهایت استفاده مفید را کرده و به فعالیت هایی چون مطالعه کردن،موسیقی گوش دادن و...می پردازند.
این افراد برای این که حس خوبی داشته باشند به آرامش و سکوت و چنین لحظاتی نیاز دارند و اگر بخواهند این زمان ها را با دیگری به اشتراک بگذارند با فردی ست که درونگرا و با ویژگی های اخلاقی مشابه خود می باشد.
اهمیت نظر درونگرایان
درونگرایان به دلیل این که حضور کمرنگ تری نسبت به برونگرایان در جامعه و محافل دارند از اینرو مشاوره و اظهار نظر در خصوص برخی از مسائل را یا به طور کم انجام می دهند و یا به هیچ عنوان چنین کاری نمی کنند.
در حقیقت آن ها حتی در مسائل خانوادگی هم کمتر اظهار نظر می کنند و سکوت ترجیح آن هاست و در مقابل، این برونگرایان هستند که از فرصت استفاده نموده و حضور فعالی دارند.
این سکوت و یا حفظ نظر خود از سوی درونگرایان باعث می شود که اظهار نظر آن ها برای دیگران بسیار حائز اهمیت باشد به طوری که دیگران از آن ها می خواهند که حتما نظراتشان را به اشتراک بگذارند تا مفید فایده واقع شود.
دوری جستن از افراد عصبانی
درونگرایان به دلیل این که ویژگی اخلاقی خاص و ساکتی دارند همیشه از افراد ناراحت و عصبانی دوری می کنند.
مطالعاتی در لندن بر روی افراد درونگرا انجام شده که حاکی از این است، آن ها نمی توانند به منظور اثر« اشاره ای با نگاه خیره » داشته باشند.
اگر فردی عصبانی باشد و چهره اش این موضوع را نشان دهد افرادی که درونگرا می باشند نمی خواهند و نمی توانند به آن خیره شوند.
محققان هم دلیل این موضوع را حساس بودن درونگرایان به ارزیابی های بالقوه منفی بیان کرده اند.