نشست رسانه ای سی و هشتمین دوره جشنواره بین المللی تئلتر فجر صبح امروز یکشنبه 6 بهمن با حضور شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نادربرهانی مرند، دبیر سی و هشتمین دوره جشنواره بین المللی تئار فجر و وحید لک، . مدیر روابط عمومی جشنواره بین المللی تئاتر فجر و اهالی رسانه و مطبوعات در تالار مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در ابتدای این نشست شهرام کرمی ضمن گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین جانباختگان سانحه ی  سقوط هواپیمای  اوکراینی، از اصحاب رسانه به عنوان یار همیشگی تئاتر ایران قدردانی کرد و گفت:جشنواره بین المللی تئاتر فجر گردهمایی بزرگ خانواده تئاتر کشور است که در طول سی و هفت دوره ی برگزاری، توانسته هنر نمایشی ایران را در سطح بین المللی معرفی کند.

کرمی در ادامه ضمن اشاره به سختی های مراحل برگزاری جشنواره در طول 9 ماه گذشته و نیز برگزاری 34 تئاتر استانی بعنوان زیرمجموعه جشنواره تئاتر فجر، چالش های پیش رو در برگزاری این جشنواره را متذکر شد و گفت:اولین چالش ما در زمینه برگزاری این دوره از جشنواره فقدان اعتبار بود  که همچون سال گذشته با کسر یودجه رو به رو بودیم و سعی کردیم با جذب اسپانسر، این مشکل را حل کنیم که متاسفانه برخلاف سایرهنرها هیچ نهاد و مرکزی اسپانسر ما نشد و من این موضوع را به عنوان یک گلایه مطرح می کنم.

وی در ادامه افزود: دومین چالش ما دربرگزاری جشنواره تحریم های اقتصادی و سیاسی خارجی است که همه ی ما با آن دست به گریبان هستیم و این تحریم های ظالمانه به تمام رویدادها از جمله جشنواره های هنری آسیب زده است، لذا تلاش کردیم بهترین آثار را برای بخش ملل انتخاب کنیم تا اتفاقات مثبتی در این زمینه رخ دهد.

شهرام کرمی در ادامه حضور نیافتن برخی از چهره های هنری را به عنوان سومین چالش پیش رویشان در برگزاری جشنواره برشمرد و گفت: یکی از موضوعات مهم و جدی که می تواند منجر به شکوفایی تئاتر ایران شود، همدلی و هماهنگی خانواده بزرگ تئاتر است. به هرحال گروهی یا تعدادی از هنرمندان که همه جزو خانواده نجیب تئاتر ایران هستند، تصمیم گرفتند آثار خود را به جشنواره ارائه نکنند و ما به تصمیم آن ها احترام می گذاریم. برخی هنرمندان با احساس پاک خود تصمیمی گرفتند که من به شخصه به این دوستان و بزرگان بابت رای و نظرشان احترام قائل هستم .اما امیدوارم برداشت دیگری از این انصراف ها نداشته باشیم.

وی در پایان ضمن تشکر از ستاد برگزاری جشنواره تئاتر فجر بابت تلاش شبانه روزی و بی وقفه ی 9 ماه در جهت برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم فرهنگی کشور، بار دیگر به همدلی اهالی هنر و رسانه در برگزاری شایسته ی سی و هشتمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر اشاره کرد.

در ادامه نادر برهانی مرند، دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: در طول یک سال اخیر و با برگزاری نشست های تخصصی آسیب شناسی پیرامون برگزاری جشنواره همراه اساتید و بزرگان تئاتر کشور، به سه محور اصلی رسیدیم که به آن ها اشاره میکنم، نخست گستردگی جشنواره و لذا کاهش کیفیت آن است و دوم بحث رقابتی و غیررقابتی برگزار کردن جشنواره بود و سومین محور به بخش بین المللی جشنوارره اختصاص داشت.

وی در ادامه افزود: امسال خوشبختانه توانستیم خود و شورای سیاست گذاری را متقاعد کنیم تا تنها یک بخش رقابتی در بخش مسابقه تئاتر ایران داشته باشیم و یک بخش غیررقابتی هم دارک دیده ایم.

دبیر جشنواره سپس با اشاره به تعداد آثار متقاضی جهت حضور در بخش رقابتی یعنی 249 اثر و بخش غیر رقابتی یعنی 50 اثر با ورودی 20 میلیون تومان در بخش رقابتی و 30 میلیون تومان در بخش غیررقابتی، به معرفی اعضای هیئت داوران بخش های مختلف پرداخت و گفت:اعضای هیئت داوران مسابقه تئاتر صحنه ای مسعود دلخواه، کیومرث مرادی و رضا مهدی زاده و اعضای هیئت داوران مسابقه تئاتر خیابانی حسین مسافر آستانه، علیرضا استادی و مجید صالحی هستند.همچنین ایوب آقاخانی، فریدون محرابی و بهرام ابراهیمی به عنوان اعضای هیئت داوران مسابقه رادیو تئاتر جشنواره تئاتر فجر می باشند.

برهانی مرند در ادامه ضمن اشاره به اهمیت بخش بین الملل جشنواره و برگزاری بازار بین المللی تئاتر ایران، به کاهش آثار بخش رقابتی از 30 به 20 و 27 به 15 آثار در بخش غیررقابتی اشاره کرد و گفت:سعی در برگزاری جشنواره با قواره کوچکتر و کیفیت بهتری داشتیم و عوامل رخ داده ی اخیر در جامعه و مشکلات مالی و اقتصادی و همچنین کناره گیری برخی گروه ها هم باعث شد تا تعداد آثار در بخش های مختلف کاهش یابد.

وی در ادامه افزود : در بخش به علاوه فجر، ما 40 اثر با حضور هشت سالن خصوصی خواهیم داشت و در بخش دیگرگونه ها که قرار بود 18 گروه شرکت کنند، با 4 گروه این بخش را برگزار خواهیم کرد، پس از اتفاقات اخیر تصمیم قطعی دبیرخانه بر این بود که اگر قرار است جایگزینی برای دوستان انصرافی داشته باشیم تا حد امکان به مقررات فراخوان پایبند بمانیم و خوشبختانه این اتفاق عملی شد و آمارها  حکایت از همین موضوع دارد.

دبیر جشنواره در ادامه ی صحبت هایش به چاپ کتاب جامع جشنواره تئار فجر که حدود 900 صفحه است و از نسخه دیجیتال آن در طول برگزاری جشنواره رونمایی می شود، اشاره کرد و افزود:این کتاب تاریخچه جشنواره بین المللی تئاتر فجر از دوره یکم تا سی و یکم خواهد بود که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر خواهد شد، البته در گذشته بخش اول این کتاب توسط دوست هنرمند و پژوهشگر ما آقای اکبرزاده منتشر شده بود و بخش دوم این کتاب هم امسال تهیه و عرضه خواهد شد.کتاب به تفکیک سال های برگزاری جشنواره تنظیم شده است و هر جشنواره به تکفیک بخش ها و عوامل برگزاری و برگزیدگان و آثار حاضر معرفی شده است. جای این کتاب در حوزه تئاتر بسیار خالی بود و خوشحالم این کتاب جامع امسال رونمایی خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: کتاب عکس و پوستر جشنواره هم به همراه کتاب نمایشنامه نویسی که شامل نمایشنامه های برگزیده جشنواره است، در این دوره منتشر خواهد شد. امسال خوشبختانه مسابقه نمایشنامه نویسی برگزار شد و به دلیل آنکه دنبال کیفیت بهتر آثار بودیم، بازه زمانی ارسال آثار را کوتاه دیدیم اما زمان بررسی آثار را حدود سه تا چهار ماه در نظر گرفتیم تا دوستان داور بتوانند با دقت تمام آثار را بررسی کنند و برگزیدگان در اختتامیه معرفی خواهند شد.

برهانی مرند در بخش های پایانی صحبت هایش به مسائل اقتصادی جشنواره و نیز بزرگداشت ها و سایر اتفاقات جشنواره اشاره کرد و گفت:: به منظور صرفه جویی اقتصادی از ماموریت های فرعی عبور کردیم، رادیوتئاتر امسال قرار نبود در جشنواره حضور داشته باشد اما دوستان رادیو از جمله اداره کل هنرهای نمایشی مصمم به برگزاری این بخش بودند و هزینه برگزاری این بخش را تقبل کردند و از گردن ما خارج شد.ما امسال بزرگداشت چهار هنرمند شاخص حوزه تئاتر را در جشنواره خواهیم داشت که عزیزانمان کریم اکبری مبارکه، آندرانیک خچومیان، حسین عاطفی و مهدی لزیری هستند.همچنین امسال اتفاق و خجسته ای قرار است اتفاق بیفتد و آن هم راه اندازی سایتی جامع با اطلاعات جامع و دو زبانه است که دوستان و مخاطبان جشنواره تئاتر فجر بتوانند به راحتی به اطلاعات جشنواره دسترسی داشته باشند

قیمت بلیت ها امسال در مقایسه با سال گذشته افزایش نیافته است، در بخش به علاوه فجر هم با پیشنهاد و صلاح دید دوستان قیمت بلیت 25 هزار تومان است. سایت فروش بلیت هم تیوال است که از روز سه شنبه هشتم بهمن ماه تا ساعت 20 برای اهالی رسانه باز می شود و سپس برای مخاطبان جشنواره در دسترس خواهد بود. ظرفیت فروش هم بین 20 تا 30 درصد تدارک دیده شده است که من این اتفاق را دوست ندارم و معتقدم باید ظرفیت بیشتری در نظر گرفته شود اما متاسفانه جشنواره دست ما را برای فروش بیشتر بسته است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***