۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
کد خبر: 47433739

بحث فردای ویروس کرونا و اینکه عصر پساکرونا چه راهبردی را  برای بحران های موجود می طلبد این روزها بسیار داغ شده است. نظر نصرت الله حیدری استادیار دانشگاه در ادامه آمده است.

ایسنا/ایلام استادیار دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: بیماری و ویروس «کووید19»یا همان «کرونا» روابط بین‌الملل را به شدت تحت تاثیر قرار داده است ، به طوری که برخی از محققان از پایان روند جهانی سازی خبر می دهند.

دکتر «نصرت الله حیدری» در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه این ویروس همه ی کشورها را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: کرونا علاوه بر تهدید سلامتی بشر و مرگ هزاران انسان،زیست بوم بشر و اقتصاد جهانی کشورها را با خطر مواجه ساخته و تهدیدات امنیتی ملل، در ابعاد نرم از دیگر آثار و پیامد کرونا بر جهان است.

استادیار دانشگاه آزاد ایلام ادامه داد: آنچه روشن است ،اقتصاد، فرهنگ و قدرت از این پدیده اثرپذیر بوده و تمام کشورها در حال اندیشه و فکر به عصر پساکرونا و بررسی موقعیت کشور خود  در پس این پدیده هستند. ایران هم از جمله این کشورهاست که باید ابعاد کرونا بر اقتصاد،اجتماع و سیاست را  در دستور کار قرار دهد،زیرا شرایط ایران نسبت به بسیاری از کشورها ویژه است.

وی در پاسخ به این سئوال که چشم انداز ایران پساکرونا چگونه خواهد بود؟ تصریح کرد: آنچه در شرایط کنونی در بحث کرونا باید دنبال کرد، تامین منافع ملی  است .کرونا میلیونها نفر را در ایران خانه نشین کرده است و نزدیک 3 میلیون نفر شغل خود را از دست داده‌اند.این رقم را به لشکریان قبلی بیکاران در ایران اضافه  نمایید،کسب و کارهای خرد و کلان آسیب  جدی دیده‌اند. طبیعتا این مساله و در این سطح برای آینده اقتصاد و سیاست کشور ویژه است.

حیدری با بیان این‌که  در ایران برای پیامدهای «کرونا»  چند سناریو را می توان پیش بینی و طراحی کرد، گفت: سناریوی اول ؛نگاهی کاملا بدبینانه به آثار و پیامد کرونا در ایران دارد و سناریوی دوم ؛بر عکس سناریوی  اول، کاملا نگاهی خوش بینانه به تحولات دارد به این مفهوم که آثار کرونا قابل مدیریت و کنترل است. سناریوی سوم ؛ تاثیر نامعلوم کرونا بر اقتصاد،سیاست و اجتماع در ایران است که در این سناریو، سیاستگذاران شناخت عمیقی از کرونا و روندهای آن ندارند.

حیدری توضیح داد: هر کشوری در مواجهه با بحرانی در سطح کرونا باید خود را برای بدترین سناریوها آمده کند،اما سناریوی اثرات نامعلوم کرونا ، بدترین مساله برای یک کشور است،زیرا در این سناریو برنامه‌ای در پساکرونا قابل تصور نیست و دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و مراکز آینده پژوهی باید در این زمینه وارد گود شده و به یک شناخت واقعی از پیامدهای کرونا در ایران برسند. متاسفانه در ستادملی کرونا در کشور و استانها این امر مغفول مانده است و نگاه راهبردی مشهود نیست.

این استادیار دانشگاه تاکید کرد: ایران باید برای مواجهه با واقعیت‌های پساکرونا راهبرد داشته باشد و این امر بدون همکاری دانشگاه و مراکز پژوهشی میسر نخواهد بود.

انتهای پیام

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***