نیوزیلند اعلام کرده است که آخرین نظامی باقیمانده خود در افغانستان را تا ماه می از این کشور خارج می‌کند.

خروج کامل نیروهای نیوزیلند از افغانستان

به گزارش سلام نو به نقل از فارس، نیوزیلند اعلام کرده است که تا ماه می، نظامیان باقیمانده خود را از افغانستان خارج کرده و به ۲۰ سال حضور نظامی در این کشور پایان می‌دهد.

بنا بر گزارش شبکه «الجزیره»، «جسیندا آردرن» نخست‌وزیر نیوزیلند امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که فرایند صلح داخلی افغانستان بهترین چشم‌انداز برای یک راه‌حل سیاسی پایدار در این کشور است به این مفهوم که دیگر نیازی به نیروهای دفاعی نیوزیلند نیست.

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «پس از ۲۰ سال حضور نیروی دفاعی نیوزیلند در افغانستان، هم‌اکنون زمان آن رسیده که به استقرار خود پایان دهیم. استقرار نیروها در افغانستان یکی از طولانی‌ترین استقرار نیروی (نیوزیلند) در تاریخ ما بوده است».

طبق این گزارش، نیوزیلند از سال ۲۰۰۱، بیش از سه هزار و ۵۰۰ نیروی دفاعی و نظامی خود را در افغانستان مستقر کرده بود و شمار نیروهای نظامی این کشور به صورت تدریجی در سالهای اخیر کاهش یافته بود.

طبق این گزارش، نیوزیلند در حال حاضر ۶ نیروی نظامی و دفاعی در افغانستان دارد که سه تن از آنها در آکادمی افسران ارتش ملی افغانستان مستقر هستند و سه تن دیگر در ستاد هیأت پشتیبانی قاطع ناتو مستقر می‌باشند.

نخست‌وزیر نیوزیلند تصریح کرد که تصمیم‌گیری درباره پایان حضور نظامی کشورش در افغانستان با رایزنی شرکای کلیدی این کشور صورت گرفته است.

«نانائیا ماهوتا» وزیر خارجه نیوزیلند اعلام کرده است که علیرغم خروج نظامیان نیوزیلند از افغانستان، این کشور همچنان از تلاش‌های صلح افغانستان حمایت خواهند کرد.

وی در این خصوص تأکید کرد: «نیوزیلند همچنان در سالهای پیش‌رو حامی از تلاش دولت افغانستان و مردم این کشور برای پیشبرد فرایند صلح بین‌ الافغانی به منظور رفع درگیری‌های چند دهه‌ای، حمایت خواهد کرد».

حضور نظامی نیوزیلند در افغانستان با جنجال‌هایی روبرو بوده است به طوریکه سال گذشته، بازرسان در نیوزیلند به این نتیجه رسیدند که ارتش این کشور در خصوص تلفات غیرنظامیان در حمله مرگبار نیروهای ویژه نیوزیلند در افغانستان که 10 سال پیش رخ داد، بارها وزرای دولت و مردم نیوزیلند را فریب دادند و گمراه کردند.

عملیات «برنهام» در ۲۱ و ۲۲ آگوست ۲۰۱۰ توسط نظامیان نیوزیلند و نیروهای همپیمان این کشور در روستای «تیرگیران» انجام گرفت و تحقیقات در خصوص این عملیات در سال ۲۰۱۸ پس از انتشار کتابی آغاز شد که در آن گفته شده بود این عملیات به کشته شدن غیرنظامیان منجر شده است.

علیرغم آنکه دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا طی توافقی با طالبان متعهد شده بود که تمامی نظامیان خارجی تا ماه می از افغانستان خارج شوند، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در هفته جاری تأکید کرد که ائتلاف ناتو تا زمان فرارسیدن زمان مناسب از افغانستان خارج نخواهد شد.

وزرای دفاع ائتلاف ناتو قصد دارند هفته جاری در خصوص گفت‌وگو درباره آینده 10 هزار نظامی ناتو که در افغانستان مستقر هستند، دیدار خواهند کرد.

واشنگتن سال گذشته با طالبان توافق کرد که در قبال حفظ امنیت نظامیان خارجی در افغانستان، تمامی نیروهای آمریکایی تا ماه می از افغانستان خارج شوند اما «جو بایدن» رئیس‌جمهور جدید آمریکا اعلام کرده است که تا زمان مشورت با شرکای دیگر خود در ناتو تصمیمی در خصوص خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان اتخاذ نخواهد کرد.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***