تغییر ساعت رسمی می‌تواند به طور ناگهانی ساعت درونی بدن را دچار مشکل کند در اینجا با برخی از تاثیرات نامطلوب این تغییر آشنا خواهید شد.

خطرات عجیب و مرگبار تغییر ساعت رسمی کشور برای بدن

به گزارش سلام نو به نقل از پارسینه، هرساله با شروع فصل پاییز ساعت رسمی کشور تغییر می‌کند در این قسمت به بررسی تاثیرات این تغییر ساعت بر بدن می‌پردازیم.

بدن انسان دارای سیستم بسیار دقیقی به نام ساعت بیولوژیکی است، عاملی که باعث می‌شود در شب احساس خستگی کنیم و به خواب برویم و پس از طلوع خورشید بیدار شویم. قرار گرفتن در معرض نور یا تاریکی موجب ترشح هورمون‌هایی مانند ملاتونین در بدن می‌شود که به ما می‌گوید چه زمانی باید خواب و چه زمانی باید هشیار باشیم؛ هرچند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی می‌تواند موجب به هم خوردن این سیستم شود. ساعت بیولوژیکی بدن بر عواملی مانند خواب، دما، ایمنی بدن و  احساس گرسنگی  تاثیر گذار است.

تغییر ناگهانی ساعت، موجب بر هم خوردن ساعت درونی ما می‌شود. روشنایی و تاریکی بر نحوه تولید ملاتونین در بدن تأثیر می‌گذارد. بیشتر ملاتونین در شب ساخته می‌شود. در طول روز، نور به بدن شما می‌گوید ملاتونین کمتری تولید کند. اگر شب‌ها در نور مصنوعی کار می‌کنید، بدن شما ممکن است ملاتونین کمتری نسبت به نیازش تولید کند، در نتیجه ساعت و زمان خواب را تغییر می دهد. 

تغییر زمان شبانه‌روز بار سنگینی بر بدن ما تحمیل می‌کند که در این قسمت به بررسی اثرات احتمالی که تغییر ساعت برروی بدن می‌گذارد می‌پردازیم.

حملات قلبی

به طور کلی طبق مطالعات دانشگاه میشیگان، اولین روز کاری هفته آمار سکته‌های قلبی بالاتر از روزهای دیگر هفته است و محققان معتقدند استرس شروع هفته کاری جدید و تغییر در چرخه خواب و بیداری دلیل آن است؛ اما تغییر ساعت باعث بدتر شدن اوضاع هم می‌شود.

در واقع تغییر ساعت بدن می‌تواند چرخه خواب و بیداری را مختل کند که آن هم موجب اختلال در سیستم عصبی می‌شود. این تغییرات بدن را تحت فشار بیشتری قرار می‌دهد و می‌تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.

افزایش سقط جنین و تغییر قدرت باروری

از دیگر مضرات تغییر ساعات در اوایل فصل بهار و پاییز می‌توان به افزایش سقط جنین اشاره کرد. بر اساس یک مطالعه، زنان تحت لقاح آزمایشگاهی در معرض خطر ابتلا به سقط جنین در هفته‌های بعد از تغییر ساعت هستند. محققان دریافتند که اختلال در ساعت بدن به طور بالقوه بر باروری تأثیر می‌گذارد.

افسردگی

مطالعات نشان می‌دهند که بیشتر مردم جهان در اولین هفته پس از تغییر ساعت تابستانی، احساس شادی کمتری در زندگی خودشان دارند. به‌علاوه، گزارش‌های مجله Epidemiology نشان می‌دهند که بازگشت به ساعت استاندارد در فصل پاییز هم میزان مراجعه افراد بابت افسردگی را ۸ درصد افزایش می‌دهد.

محققان دقیق نمی‌دانند که کدام عوامل محرک در چنین تغییری نقش دارند، اما معتقدند که تغییر ساعت تابستانی با افزایش ساعت تاریکی همراه است و همین مسئله می‌تواند در سلامت روان انسان‌ها نقش منفی داشته باشد.

اختلال در ترشح انسولین

همان ژن‌هایی که گیرنده‌های هورمون خواب ملاتونین را کنترل می‌کنند، در ترشح انسولین نیز نقش دارند. اختلال در خواب می‌تواند باعث کاهش ترشح هرمون انسولین شود و در نتیجه فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دهد.

افزایش احتمال تصادف با خودرو

کاهش ساعت خواب روزانه موجب بر هم خوردن تمرکز در هفته‌های اولیه تغییر ساعت می‌شود. یکی دیگر از مطالعات انجام شده در این زمینه که نتایج ضد و نقیضی دارد، حوادث رانندگی است.

در سال ۲۰۰۱، یک مطالعه آمریکایی نشان داد که در روز  پس از تغییر ساعت، تصادفات رانندگی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داشته است.

مطالعه‌ای دیگر در نیوزیلند که در سال ۲۰۱۸ انجام شد، نیز همین نتایج را نشان داد و تعداد تصادفات جاده‌ای در اولین روز طرح جلو کشیدن ساعت‌ها ۱۶ درصد افزایش یافت.

کد خبرنگار: ۱۳
۴دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • محمد IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
    1 1
    واي به روزي که بخوايد يه چيزي رو بد جلوه بديد زمين و زمان رو به هم ميدوزيد که بگيد بده فکر کنم با يه گشت کوچيک تو اينترنت ميتونيد بفهميد حداقل نصف کشورهاي دنيا ساعت هاشون هر سال عقب جلو ميکنن
  • ب ز IR ۰۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۱
    0 0
    اینا که گفتید رفرنس هاش هم بطورکامل ذکرکتید
  • ابوعلی IR ۰۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۱
    1 0
    خواهشا خواهشا..ساعت بزارین سرجاش باشه باور کنید نه فقط عصبانیت بلکه همه چیز وریخته بهم ..

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***