به گزارش سلام نو به نقل از شفاآنلاین، ابراهیم اسفندیاری، روز شنبه اظهار داشت: یبوست عامل بروز بیماریهای گوارشی مثل بواسیر، شقاق مقعد (وضعیتی دردناک که حاصل زخم سطحی یا پارگی در ناحیه پوشش سلولی مقعد است)، فیستول مقعد (به هر نوع ارتباط غیرطبیعی بین دو اندام مختلف یا دو بخش جداگانه از بدن یا حتی دو رگ که در حالت طبیعی از هم جدا هستند، گفته میشود) و حتی افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده است.
وی گفت: کلید حرکات دستگاه گوارش در بُن دندان قرار دارد و با مسواکزدن لثهها و تمیز کردن دندانها با نخ دندان این کلید روشن و بصورت رفلکس موجب تشدید حرکات و تنظیم عملکرد دستگاه گوارش میشود.
دکتر اسفندیاری اضافه کرد: در همین راستا یک طرح تحقیقاتی کارآزمایی بالینی در باره تاثیر مسواک با چوب مسواک مکه روی عملکرد دستگاه گوارش در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرا شد.
استاد گروه علوم تشریحی و بیولوژی مولکولی دانشکده پزشکی اصفهان اضافه کرد: در این پژوهش، محققان اصفهانی دریافتند که مسواک زدن با چوب مسواک مکه روی لثه موجب تسریع در حرکات روده و اجابت مزاج و همچنین تخلیه کامل مثانه میشود و با تحریک رفلکس "دهان رودهای"، میتوان یبوست را درمان کرد.
وی افزود: برای انجام این تحقیق در ابتدا ۲ گروه ۲۵ نفری از دانشجویان انتخاب و از یک گروه خواسته شد تا بمدت ۱۰ روز پس از هر غذا از نخ دندان استفاده کنند بطوریکه نخ عامل تحریک عمق خندق لثه در اطراف دندان شود و از گروه دوم هم بمدت ۱۰ روز درخواست شد تا بعد از هر غذا تنها اقدام به مسواک زدن معمولی کنند.
اجرای طرح پژوهشی روی بیماران آسیب نخاعی
دکتر اسفندیاری بیان داشت: پرسشنامههایی نیز بین هر ۲ گروه توزیع شد و از آنها خواستیم تا پس از استفاده از نخ یا مسواک در صورتی که ظرف یکی دو دقیقه علائمی دال بر افزایش فعالیت دستگاه گوارش (احساس تخلیه هوای معده و یا احساس دفع ادرار و یا مدفوع) داشتند، در پرسشنامه علامت بزنند.
پژوهشگر این مقاله علمی تصریح کرد: نتایج کار شگفت برانگیز بود به این صورت که گروه اول پس از استفاده از نخ دندان همگی علائم افزایش حرکات دستگاه گوارش را احساس کردند، ولی در گروه دوم هیچکس چنین احساسی نداشت که این نتایج تئوری مطرح شده را اثبات کرد.
وی ادامه داد: پس از این تحقیق، طرح بزرگتری پیریزی شد و این آزمایش را در مورد بیماران قطع نخاعی تکرار کردیم که آیا با تحریک لثهها از طریق نخ دندان شاهد افزایش حرکات روده در این گروه از بیماران خواهیم بود یا خیر.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: بیماران مبتلا به قطع اعصاب نخاع معمولا دچار یبوستهای سمج و مُزمن میشوند منتها در این گروه بجای نخ دندان از چوب مسواک استفاده کردیم که نتایج درمانی بسیار خوبی نیز حاصل شد.
کاهش هزینه سنگین دندانپزشکی با چوب مسواک مکه
وی افزود: با این روش بیماران قطع نخاعی که به داروهای تجویز شده برای رفع یبوست نیز مقاوم شده بودند، درمان و مشکل آنها بطور کلی حل شد.
مدیر سابق گروه علوم تشریحی و بیولوژی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: لازم است فرهنگ استفاده از چوب مسواک مکه توسط متولیان عرصه سلامت و رسانهها ترویج و این سنت حسنه به عنوان "ضامن سلامت دستگاه گورش" به جزیی از سبک زندگی مردم تبدیل شود.
وی اظهار داشت: تحریک لثه با چوب مسواک مکه پس از صرف غذا باعث رفع نفخ که مانع هضم غذاست، میشود و ظرف چند دقیقه اجابت مزاج صورت میگیرد و شادابی به فرد بازمی گردد.
دکتر اسفندیاری بیان داشت: مسواک زدن با چوب مسواک مکه در صورت عدم ضایعه عضوی (بزرگی پروستات در مردان یا افتادگی رحم در زنان) سبب تخلیه کامل ادار از مثانه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه چوب مسواک مکه سبب جرمزدایی و سفید شدن دندانها میشود، گفت: آثار درمانی گوارشی چوب مسواک مکه منوط به مسواک زدن روی لثهها و مخاط دهان است.
اسفندیاری گفت:مسواک با چوب مسواک مکه عامل سلامت لوله گوارش و ارتقاء شاخصهای بهداشتی دندانپزشکی در جامعه و بالطبع کاهش هزینههای سنگین دندانپزشکی خواهد بود کمااینکه طی بررسی انجام شده در بعضی از کشورهای عربی بدلیل اینکه مسواک زدن با این روش جزو سبک زندگی آنان است، بهترین دندان و سالمترین لثهها را در بین مردم کشورهای جهان دارند.
چوب مسواک، چوبی است که به آن چوب درخت "اراک" میگویند و معمولا در عربستان، یمن، جنوب ایران، آفریقا و هند میروید.
این چوب حاوی مقادیر زیادی کلرورسدیم، فلوئور، ویتامین"ث" و مواد آنتی اکسیدان و همچنین تانن و فلاونوئیدهاست که نقش بسیار موثری در رفع بوی بد دهان، جلوگیری از پوسیدگی دندان و اثر ضدمیکروبی و ضدالتهابی روی لثه و مخاط دهان دارد.
چوب مسواک مکه، در اصل خمیر دندان را درون خود دارد از این رو قبل از شروع مسواک زدن باید دهان شسته شود، ولی بعد از مسواک زدن نباید دهان شسته شود تا مواد موجود در چوب مدت بیشتری بر روی دندان، مخاط لثه، دهان و حلق و گلو بماند و اثرات ضدمیکروبی و ضدالتهابی خود را اعمال کند.
نظرات