طبق مطالعه‌ای جدید مصرف چربی‌هایی که از گیاهان به دست می‌آیند، خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش می‌دهند.

جلوگیری از سکته قلبی و مغزی با مصرف این چربی‌ها!

به گزارش سلام نو به نقل از برنا؛ این حقیقت است که خوردنِ چربی زیاد می‌تواند میزان کلسترول و انسداد رگ‌ها را افزایش دهد و به افزایش خطر سکته و سایر اشکال بیماری‌های قلبی کمک کند؛ حال بماند که چاقی، دیابت، سرطان و شمار دیگری از بیماری‌ها نیز بر اثر مصرف چربی زیاد ایجاد می‌شوند.

 بااین‌حال، به نظر می‌رسد نوعِ چربی و نه میزان آن، در افزایش احتمال سکته نقش داشته باشد. برطبق مطالعه‌ای که این هفته در نشریه انجمن آمریکایی قلب منتشر شد، مصرف چربی‌هایی که از گیاهان به دست می‌آیند، خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش می‌دهند.

این مطالعه که هنوز داوری نشده است، به این نتیجه رسید که افرادی که چربی‌های گیاهی می‌خورند، در مقایسه با آن‌هایی که مقدار کم‌تری از این چربی استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که دچار حمله قلبی و مغزی شوند.

درنقطه‌مقابل، افرادی که به مقدار زیاد از چربی‌های حیوانی استفاده کرده بودند، در مقایسه با آن‌هایی که این نوع چربی را مصرف نکرده بودند، ۱۶‌درصد بیشتر احتمال داشت که سکته مغزی و قلبی را تجربه کنند.

نویسنده ارشد این مقاله، فِنگلِی وانگ، محقق پست‌دکترا در هاروارد، می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که نوع چربی و منابع متفاوتِ غذایی که چربی از آن‌ها به دست می‌آید در مقایسه با میزانِ کلیِ چربی که در رژیم‌های غذایی استفاده می‌کنیم، اهمیت بیشتری در پیشگیری در ابتلا به بیماری‌ها وانواع سکته دارند.»

شما برای بقا به چربی نیاز دارید. چربی به بدن‌تان کمک می‌کند تا ویتامین‌ها را از غذاها جذب کند، باعث می‌شود تا هورمون‌ها درست فعالیت کنند، سلول‌های شما را می‌سازد و به شما انرژی می‌دهد و شما را گرم نگه می‌دارد.

اما چربی‌های اشباع‌نشده که از گیاهان، دانه‌های خوراکی و ماهی چرب به دست می‌آیند می‌توانند سطح کلسترول خون شما را پایین نگه دارند و سلامت شما را حفظ کنند.

آلیس لیختنشتاین، دانشمند ارشدِ آزمایشگاه تغذیه قلب و عروق در دانشگاه تافتس در بوستون، می‌گوید: «منابع اصلی چربی‌های گیاهی چیست؟ این چربی‌های گیاهیِ مایع از چیزهایی مانند دانه ذرت، آفتابگردان و سویا به دست می‌آید که مقادیر بالایی از اسیدهای چربِ چنداشباع‌نشده دارند. این نوع از روغن‌ها باید در پخت‌وپز استفاده شوند.»

چربی‌های اشباع و ترانس عموماً سالم نیستند. چربی‌های اشباع معمولاً از گوشت‌های قرمز و فراوری‌شده به دست می‌آیند و در دمای اتاق به حالت جامد درمی‌آیند. در این مطالعه چربی‌های حیوانی شامل انواع گوشت قرمز، سوسیس و کالباس و سالامی و سایر گوشت‌های فراوری‌شده بود.

دکتر فرانک هو، رئیس اداره تغذیه در دانشگاه هاروارد، می‌گوید: «فقط میزانِ کمی کاهش در مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری‌شده دیگر و دنبال کردنِ یک الگوی تغذیه سالم می‌تواند در مجموع خطر مرگ را تا ۱۳‌درصد، خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی را تا ۱۴‌درصد، خطر مرگ بر اثر سرطان را تا ۱۱‌درصد و خطر دیابت نوع دوم را تا ۲۴‌درصد کاهش دهد.»

یکی از یافته‌های جالب این پژوهش آن بود که چربی‌های حاصل از لبنیات شاملِ پنیر، کره، شیر، بستنی و خامه با افزایش خطر سکته مرتبط نبود. در میان محققان تغذیه همیشه بحث درباره سلامت لبنیات داغ بوده است. این مواد منابع اصلی دریافت کلسیم هستند. اداره کشاورزیِ ایالات متحده در شیوه‌نامه آمریکایی رژیم غذایی که برای سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵‌منتشر شده است، مصرف ۳‌وعده لبنیات در طول روز را توصیه می‌کند.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***