یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره گیاه خواری و فواید و عوارض آن توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه شیرانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به گیاه خواری اظهار کرد: گیاه خواری نیز یک روش تغذیه در سطح جهان بوده و میتواند نتایج خوبی را داشته باشد به شرطی که گیاه خواری به طوری صحیح انجام و تغذیه شود. در حال حاضر در سطح جامعه، گیاه خواری رواج پیدا کرده و نه تنها برای سلامتی بدن کمک نمیکند بلکه باعث بروز و ایجاد برخی عوارض بلند مدتی برای فرد میشود.
او افزود: اگر فردی بدون برنامه ریزی و بدون مشورت با پزشک به سمت گیاه خواری برود ممکن است دچار بیماریهای گوارشی، هورمونی و خصوصا هورمون تیروئید شود و اگر گیاه خواری صحیح نباشد، فرد دچار کمبود آهن، کمبود ویتامین B۱۲ و همچنین کمبود ویتامین میشود که در نهایت منجر به تضعیف سیستم ایمنی میشود. برخی افردا که گیاه خوار هستند فقط از سبزیجات در وعدههای غذایی خود استفاده میکنند که این درست نیست چراکه گیاه خواری تنها شامل سبزیجات نمیشود و باید از خانواده آجیل ها، سویا و حبوبات و همچنین غلات نیزمصرف کرد تا کیفیت پروتئینی دریافتی بدن بالا برود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: این روزها جامعه دچار معضل چاقی و لاغری است. بدن انسان یک سیستم هوشمند است و باید به بدن اجازه دهیم در طول زمان وزن کم یا اضافی را اصلاح کند. بسیاری از مکملها جنبه تجاری دارند، اما در برخی موارد ممکن است باعث کاهش و یا افزایش وزن شدید فرد شود که این پایدار نبوده و بعد از مدتی بدن به حالت اولیه باز میگردد، زیرا بدن فرد سلامتی را در اولویت قرار میدهد. مکملهایی که تاییدیه وزارت بهداشت را ندارد کوتاه مدت است که تعادل هورمونی بدن را بهم زده و عوارض زیادی را به دنبال دارد.
شیرانی ادامه داد: اگر رژیم غذایی مناسب و عادات غذایی درست در وعدههای روزانه انجام شود میتوانیم هم لاغری و هم چاقی را کنترل کرده و بدنمان را به حالت درست طبیعی خود برگردانیم. افرادی که از مکملهای غیر مجوز و استفاده کردند دچار بیماریهای کلیوی، کبدی و گوارشی شده اند. افراد برای اینکه یک تغذیه خوب و مناسب داشته باشند باید تعادل و تنوع غذایی را حفظ کنند و هرم مواد غذایی را در برنامههای زوزانه خود قرار دهند.
نظر شما