به گزارش روابط عمومی مرکز، گروه پژوهشی آمایش سرزمین مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به عنوان میزبان نشست "ملاحظات آمایش در اجرای طرح جهش تولید و تأمین مسکن" در ابتدای این نشست تخصصی، ضمن بیان ارائهای از محتوای سند ملی آمایش سرزمین در ارتباط با طرح تولید و تأمین مسکن، اولویتهای سه گانهای را در خصوص استقرار جمعیت در پهنه سرزمین با توجه به ملاحظات آمایشی مطرح نمود.
در ادامه محمد مددی به عنوان نماینده سازمان نقشهبرداری به ارائه گزارش کار این سازمان در خصوص جایابی اولیه احداث واحدهای مسکونی در استانهای تهران و البرز پرداخت و بر لزوم همکاری بیشتر با مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری و امور مرتبط در سازمان برنامه و بودجه در خصوص این جایابیها تأکید کرد.
در ادامه این نشست کارشناسی، علیرضا رحمتنیا نماینده امور آمایش سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی سازی سند ملی آمایش سرزمین را از تدوین آن بسیار سنگینتر دانست و ادامه داد: باید تلاش شود منابع کشور صرف جذب جمعیت به کلانشهرها نشود بلکه باید منابع در این خصوص به توسعه مناطق مرزی و حاشیه سواحل کشور اختصاص داده شود.
وحید سعیدیان از دفتر راه و عمران شهری سازمان برنامه و بودجه کشور دیگر عضو حاضر در این نشست، تأکید کرد که بایستی ابزارها و محورهای عملیاتیسازی آمایش سرزمین مشخص شود.
وی خاطر نشان کرد: باید از تجارب گذشته مانند ساخت مسکن مهر استفاده شود و به این منظور لازم است به پیوست حوزه مسکن، به حوزه فعالیت، اشتغال و همچنین سرمایه و زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه مناطق پرداخته شود.
مسعود شکیباییفر که در این نشست به نمایندگی نظام فنی و اجرایی حاضر شده بود در مورد اصلاح شاخصهای عملکرد در خصوص مسکن گفت: شاخصها نباید محدود به این باشند که چقدر مسکن ساخته شود، بلکه باید همه جوانب موضوع را در نظر گرفت.
در خاتمه این نشست کارشناسی سعید غلامی مدیرکل پژوهش و مهرداد کاشف سرپرست گروه پژوهشی آمایش سرزمین مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری ، در خصوص همسویی نظرات مطرح شده و انتخاب معیارها برای دستیابی به یک خروجی منطبق بر نظرات کارشناسی جمعبندی خود را ارائه دادند، و از استقبال شرکت کنندگان در این نشست تخصصی ابراز تشکر کردند.
گفتنی است؛ این نشست تخصصی به منظور هماهنگی درون دستگاهی به میزبانی مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری روز سه شنبه ۷/ ۱۰/ ۱۴۰۰ بر گزار شد.
نظر شما