سلام نو – سرویس اجتماعی: امروز هر جا سر بچرخانید کسی را خواهید دید که به سویه اُمیکرون کرونا مبتلا شده است. مسئله هولناک اینجا است که بعضی از موارد ابتلا به اُمیکرون دستهکمی از دلتا ندارد و همین مسئله باعث ترس میشود.
اُمیکرون قرار بود خفیف و ساده مثل یک سرماخوردگی باشد و کسی به خاطر آن نمیرد اما آمارها چیزی خلاف این مسئله را میگوید و اُمیکرون نشان داده که میتواند چیزی از سویههای قبلی کم نداشته باشد.
آن طور که محسن منصوری استاندار تهران هم گفته است وضعیت کرونای امیکرون در تهران، به اوج خود رسیده است و مراجعه به مراکز درمانی هم دربخش سرپایی، هم در بخش بستری رو به افزایش است. این مسئله نشان میدهد که پیشبینیها درباره قله امیکرون در دو هفته آینده چندان دور از ذهن نیست.
مشکل اصلی اُمیکرون سرعت شیوع عجیب و غریب آن است. حمیدرضا ابطحی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به این مسئله به ایلنا گفت: آنگونه که اعضای کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کرونا اعلام کردند، انتظار میرفت میزان ابتلاها با این سرعت در دو هفته رخ دهد اما همان میزان در چهار روز رخ داده بود و سرعت پیشرفت اومیکرون بیشتر از میزانی بود که پیش بینی میشد اما سرعت افزایش تعداد بیماران بدحال اینگونه نبوده و سریعتر از پیش بینیهای اولیه پیش نرفته است.
با این همه به باور ابطحی امکان بحرانی شدن وضعیت وجود دارد و دلیل آن هم این است که به علت سرعت شیوع بالا کودکان که واکسن نزدهاند هم در این موج درگیر کرونا شدهاند و همین مسئله میتواند معادلات را به هم بزند. بر اساس آمار موجود حداقل 20 درصد از موارد ابتلا امیکرون به کودکان اختصاص دارد. بیشتر مراجعات بیمارستانی ما در گروه سنی ۲ تا ۶ سال هستند و حداکثر پیک شیوع در این محدوده قرار دارد؛ ولی مراجعه کننده زیر ۲ سال یا بین ۶ تا ۱۲ سال هم وجود دارد.
دکتر فرهاد چوبدار، رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر (ع) ، نیز با تاکید بر افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا، اعلام کرد که برخلاف پیکهای قبلی تعداد کودکانی که به کرونا مبتلا میشوند از بزرگسالان بیشتر است و ظاهرا گروه هدف اُمیکرون گروه سنی زیر ۱۲ سال است؛ زیرا حتی نوزاد چند روزه مبتلا به کرونای امیکرون هم در بین بیمارانمان بستری داریم.
ابطحی با اشاره به همین مسائل می گوید: کمیته علمی پیشنهاد کرده است کودکان ۵ تا ۱۲ سال سریعا واکسینه شوند. احتمال بحرانی شدن وضعیت وجود دارد و درصورتی که میزان ابتلا و بستری در مدت زمان سریعی اتفاق بیافتد ممکن است مراکز درمانی امکان پذیرش و مدیریت آن را نداشته باشند.
نکته قابل توجه دیگر این است که واکسن نزدهها شکارهای بسیار جذابی برای امیکرون هستند. به گفته دکتر نادر توکلی-معاون درمان ستاد کرونای استان تهران ، در افراد واکسینه شده میزان بستری و مرگ و میر به شدت پایین است و کسانی که بستری میشوند عمدتا واکسن تزریق نکردند.
بر اساس آمار موجود و مشاهدات میدان خبرنگاران رسانههای مختلف کسانی که واکسن خود را تزریق کردهاند عموما امیکرون را به شکل یک سرماخوردگی خفیف گذراندهاند، در حالی که واکسن نزدهها گاهی تا پای مرگ هم پیش رفتهاند.
در نتیجه به نظر میرسد میرسد باید باورهای غلط درباره امیکرون را دور ریخت. امیکرون میتواند کشنده باشد، مخصوصا اگر واکسن نزده باشید. امیکرون الزاما به معنای یک سرماخوردگی سبک نیست. امیکرون میتواند ریه را درگیر کند. امیکرون میتواند کودکان را مبتلا کند. پس پروتکلهای بهداشتی را با جدیت تمام رعایت کنید، اگر توانستید در خانه بمانید و با اولین علائم با پزشک در تماس باشید.
نظر شما