۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۶
کد خبر: 55335298

ارتفاع از سطح دریا تقریبا ۲۰۰۰ متر، عمق آن ۵ متر است. این دریاچه در ارتفاعات روستای نیمور معروف به بام کجور واقع شده است.

آشنایی با دریاچه خضر نبی

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، دریاچه خضر نبی در شمال شهرستان نوشهر و در میان جنگل قرار گرفته و بنا به اعتقاد بومیان دارای تقدس مذهبی است. وسعت آن کمتر از نیم هکتار، عمق آن حدود ۵ متر و آب آن شیرین است.

در ارتفاعات کوهستانی و جنگلی کجور نوشهر و در ارتفاع حدود دو هزار متری از سطح دریای خزر دریاچه‌ای به نام "خضر نبی" واقع شده است. این دریاچه در ارتفاعات روستای نیمور معروف به بام کجور واقع شده و علاقه ‌مندان و گردشگران می ‌توانند با عبور از مسیرهای پر پیج و خم صخره ‌های سنگلاخی، این بهشت گمشده را به تماشا بنشینند.


آشنایی با دریاچه خضر نبی

این دریاچه آرمیده در ارتفاعات بخش زیبای کجور با نامهایی مثل  "خضر نبی، خضر رود کنار و خزررود"  معروف است. برخی از روستاییان و ریش‌ سفیدان منطقه بر این باورند که روزی این دریاچه محل عبور حضرت "خضر پیامبر" بوده از این رو آن را، دریاچه خضر نبی نام نهاده‌ اند. این دریاچه زیبا با چشم‌ اندارهای طبیعی منحصربفرد در جنوب روستای "نیمور" کجور واقع شده که به دلیل نبود تبلیغات و فراهم نبودن امکانات گردشگری و نداشتن راه مناسب، تاکنون ناشناخته مانده است. این دریاچه از نوع روان بوده و آب آن پس از ورود به رودخانه "ویسر" از طریق رود "خیرود"  و پس از عبور از کنار نوشهر به دریای خزر میریزد.

در اطراف این دریاچه بی‌ نظیر و زیبا که در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی واقع شده، انواع وحوش و پرندگان نظیر گوزن، شوکا، مارال، خرس و پلنگ نیز دیده می‌شوند.


 

آشنایی با دریاچه خضر نبی

جاده ارتباطی حدود هفت کیلومتری روستای نیمور به این دریاچه خاکی بوده و چندان برای تردد وسایل نقلیه مناسب نیست. برخی از منابع به دلیل وجود چشم‌اندازهای طبیعی و جاذبه‌های گردشگری از این دریاچه به عنوان "بهشت گمشده" یاد کرده‌اند. وسعت این دریاچه کمتر از نیم هکتار، عمق آن حدود ۵ متر و آب آن شیرین است.

روند رو به رشد حفاری‌های غیر مجاز، کم شدن آب چشمه، نبود جاده دسترسی مناسب و بهم خوردن شرایط اکولوژی دریاچه ازجمله موانعی است که برای توسعه گردشگری در این منطقه باید مورد توجه قرار گیرد.

آشنایی با دریاچه خضر نبی

مسیر دسترسی

مسیر دسترسی به آن از چالوس آغاز و وارد کندوان میشود. در کیلومتر ۲۵ چالوس به کرج به دو راهی کجور میرسد. پس از عبور از پل رودخانه چالوس به جاده آسفالته کجور که به طرف شرق کشیده شده و طی مسافت ۴ کیلومتر و قبل از رسیدن به آبادی پول مرکز بخش کجور به دو راهی خاکی و جاده روستایی نیمور میرسد که در جانب شمالی جاده آسفالته از مسیر اصلی جدا شده و با مسیری پر شیب و کوهستانی مارپیچ های فراوان ولی زیبا به روستای نیمور ختم می شود. دریاچه از روستای میخور نیز با پای پیاده و به صورت کوه پیمائی تقریبا ۳ الی ۴ ساعت فاصله دارد.

قابل یادآوری است که روستای زیبای نیموریکی از روستاهای شهرستان نوشهرو بخش کجور می باشد و با نوشهرتقریبا ۶۰ کیلومتر  فاصله دارد.
 

منبع: تریپ یار 

کد خبرنگار: ۲۵
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۳۰
    0 0
    همان بهتر که جاده ارتباطی خوبی ندارد . سعی کنید شناخته نشود والا به زباله دان تبدیل شده و طبیعت آن را به هم می ریزند . تبلیغات جهت شناساندن آن سم است برای دریاچه و محیط طبیعی اش .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***