به گزارش سلام نو، داراب دیدنی های منحصربفرد و متعدد طبیعی و تاریخی دارد که به راستی ناشناخته مانده اند. اگر هدف شما بیشتر مناطق طبیعی است پس اولین انتخاب تنگه بسیار زیبای رغز است که یکی از شگفت انگیزترین و زیباترین تنگه های ایران محسوب می شود. تنگه رغز اگرچه نامی شناخته شده در بین کوهنوردان و طبیعت دوستان ایران است ولی در زبان محلی نام اصلی آن تنگه رودخیز است و آبی به زلالی اشک چشم دارد.
در تنگه رغز آب و سنگ در برخوردی هزاران ساله انواع جلوههای زیبای معماری طبیعت را ایجاد کردهاند، هر آبشار یا آبگیر با دیگری متفاوت است و هرکدام زیبایی خاص خود را دارد. دیواره های بزرگ و عظیم رغز در طول مسیر گاه سر به هم آوردهاند و یک غار را تداعی می کنند و گاه از هم فاصله میگیرند و محوطهای زیبا میسازند. صدای دلنشین آبشار، فرود و صعودهای زیبا، شنا در میان حوضچههای زلال و دیدن ماهیهای زیبای قزل آلا، همه و همه از جمله دقایق جذاب و بیاد ماندنی حضور در تنگه زیبای رغز است.
اگر اهل طبیعت هستید و سفر های ماجراجویانه و مهیج به نقاط مختلف از جمله علایق شماست ما به شما تنگه رغز را پیشنهاد می کنیم . رغز، تنگه ای در غرب شهرستان داراب و یکی از مکان های شگفت انگیز استان فارس می باشد. برای ماجراجویی و کسب تجربیات جدید و ماجراجویانه، تنگه رغز می تواند یک گزینه فوق العاده باشد. سنگ نوردی روی صخره های عظیم و با شکوه، آب تنی، شنا و لمس خنکای آب در حوضچه های زلال، شنیدن آوای دلنشین آب و هم مسیر شدن با آبشارها در هنگام فرود از دیواره های استوار … می تواند بخشی از تجربیات جذاب سفرتان باشد.
آبشارهای تنگه رغز داراب در موقعیت جغرافیایی E۵۴۱۷ N۲۸۵۳ در استان فارس واقع است. تنگه رغز در ۳۰ کیلومتری شهرستان داراب و در جنوب استان فارس قرار دارد.
از زیبایی ها و شکوه تنگه رغز می توان به نورپردازی خیره کننده خورشید و انعکاس آن در آب های فیروزه ای و زلال تنگه؛ سنگ ها و صخره های سرخ، نخودی، کِرِم و نارنجی بستر تنگه، که جشنواره ای از رنگ های زنده را برپا کرده اند اشاره کرد. همچنین نواری سبز از گیاهان با طراوت که در محل برخورد آب و سنگ زیبایی تنگه را دو چندان می کنند، آبشارهای متعدد و حوضچه هایی که مانند جام های سر ریز هستند، از دیگر جاذبه های تنگه هستند.
این تنگه که از دو طرف با دیواره هایی بلند محصور شده است به دلیل وجود چشمه های فراوان در این دره و ۶۴ آبشار جاری شده که از این تعداد ۱۲ آبشار نیازمند فرود با طناب است، بسیار جالب و فرح بخش است.
ارتفاع فرود ها حداقل ۶ تاحداکثر ۶۵ متر و مابقی آبشار ها با پرش در آب قابل گذر است. حوضچه های زیر آبشار ها حداقل ۶ و حداکثر ۲۰ متر عمق دارند. هیجان شیرجه زدن و شنا کردن در این آبشارها و فرود آمدن از صخره های رنگارنگ آن، آن چنان لذتی به شما می دهد که برای همیشه در ذهنتان باقی خواهد ماند.
دره رغز به طول تقریبی ۴ کیلومتر در امتداد شمال به جنوب از سرچشمه رغز تا دره جنوب،۶۰ آبشار و حوضچه طبیعی را در خود جای داده است که تنها ۱۴ آبشار و آبگیر دره جنوبی مورد توجه عموم مردم و کوهنوردان بوده است و با رسیدن به آخرین آبشار دره جنوبی به ارتفاع ۳۵ متر دره جنوبی به بن بست می رسد . بلندترین آبشار این دره، آبشار آذرخش به ارتفاع ۶۵ متر و آخرین آبشار، ابشار وداع با ارتفاع ۴۶ متر است.
منطقه سرچشمه رغز نیز که از مسیر دیگری پیمایش می گردد ، جنگلی زیباست که محل آغاز آب رغز است. رسیدن به این منطقه نیز با ۳ ساعت کوهپیمایی امکان پذیر است .آب رغز که از این منطقه آغاز می گردد با ایجاد حوضچه ها و آبشارهای طبیعی تا دره جنوبی امتداد و نهایتاً در آبگیرهای انتهایی به زمین باز می گردد.
از منطقه سرچشمه نیز بدون وسایل فنی امکان بازدید از چندین حوضچه و آبشار مسیر است و نهایتاً با رسیدن به آبشار بلندی به طول ۲۳ متر کوهپیمایان متوقف می شوند در حد واسط منطقه سرچشمه و دره جنوبی رغز ده ها آبشار و آبگیرهای زیبا و طبیعت بکر تنها با استفاده از وسایل فنی امکان پیمایش می یابد.
توصیههای لازم
از ابتدای دره که محل مناسبی جهت پارک اتومبیل است تا آخرین آبشار این مسیر حدود سه کیلومتر مسیر راهپیمایی آن هم در میان آب های زلال این دره وجود دارد که در برخی موارد نیاز است که حتما از وسایل و ملزومات خاص صخره نوردی و ایجاد کارگاه استفاده شود. سفر در طول این دره بدون داشتن چنین امکاناتی، بسیار سخت و خطرناک خواهد بود.
از کفش رو باز یا کفش کوهنوردی در آبشار استفاده نکنید. شاید بهترین و ارزان ترین و در دسترس ترین کفش برای شما همان اسپرتکس ها باشند که هم جهت کوهپیمایی تا رسیدن به سرچشمه مناسب اند و هم آب داخل آنها نمی ماند و خارج می شود و هم دارای اصطکاک خوبی جهت دست به سنگ های مسیر هستند.
برای اقامت شب باید دقت کرد، چرا که در طول مسیر نقاط کمی است که فضای مناسب را برای این کار داشته باشند.
بهتر است یک نفر ازافراد کوله پشتی به همراه نداشته باشد (وسایل خود را در کوله دیگر اعضا قرار دهد) تا بتواند به راحتی یکی از طناب ها و ابزار مورد نیاز را، که در کوله حمل ابزار قرار میگیرد، به دوش گرفته و به راحتی آنرا به نفرات جلو برساند.
در پیمایش درهها، به ویژه دره پرشیب و بیگریز باید به وضع هوا و پیشبینی سازمانهای هواشناسی توجه داشت، خطر باران را جدی گرفت و نکته دیگر اینکه، سیل در کشور ما دیگر یک پدیده اتفاقی طبیعی نیست و به افراد شرکتکننده گوشزد کرد که برنامه میتواند در هر لحظه لغو شود.
برای پیمایش این مسیر استفاده از هر گونه وسایل فنی ضروری است و فراموش نکنید که باید آمادگی جسمانی مناسب و روحیه ماجراجویی داشته باشید.
کبوترها در طول مسیر عبور، در گوشه و کنار، آشیانه دارند و در طول حرکت باید مراقب بود تا لانه کبوتری را تخریب نکرده و یا به جوجه های آنها آسیب نرسانید.
در انتها مراقبت از دو چیز را فراموش نکنین یکی سلامت خود و دیگری سلامت طبیعت.
موقعیت مکانی و مسیر دسترسی
تنگه رغز داراب در بخش فسارود، در ۲۵ کیلومتری شمال غربی شهر داراب در منطقه ای بنام حسن آباد، در جنوب شرقی استان فارس واقع شده است.
برای رسیدن به این منطقه زیبا و بکر ۲ مسیر پیمایش وجود دارد. یکی با حدود ۴ ساعت کوهپیمایی و مسیر دیگری که حدود ۲ساعت با خودرو و حدود ۲ ساعت کوهپیمایی دارد. پس از طی تقریبا ۳۵ کیلومتر از جاده داراب ـ شیراز به گردنه دارکویه می رسید. جاده خاکی از آنجا شروع می شود و پس از گذشتن از کوه درختی در سمت چپ در نهایت پس از حدود ۲ساعت جاده به انتها می رسد. پس از این پیاده روی شروع می شود.
برای سفر بهتر و امن تر در این تنگه زیبا حتما از راهنمایان مجرب محلی کمک بگیرید.
منبع: تریپ یار
نظر شما