به گزارش سلام نو، موزه فسیلهای فیل دریایی یکی از جاذبههای گردشگری شهر شیرین سو در استان همدان است. فسیلهای یافت شده شامل دو قطعه و دارای ستون فقرات، مهره ها و نخاع فیل دریایی و متعلق به دوره میوسین است. این فسیلها پانزده الی بیست میلیون سال قدمت دارند و طبق مشاهدات انجام گرفته تنها مشابه آن فقط در مراغه کشف شده است. این فسیل ها هم اکنون مورد توجه علاقمندان و گردشگران شهر شیرین سو واقع شده است.
کشف فسیل بیست میلیون ساله فیل دریایی در شهر شیرین سو از توابع شهرستان کبودرآهنگ اتفاق نادری در دنیا محسوب می شود چراکه گونه کشف شده از گونه های نادر و کمیاب است. این فسیل در جریان بهره برداری از معدن سنگ مرمر در کوه یاستی داغ در جوار شهر شیرین سو شهرستان کبودرآهنگ در دویست متری شهر و پشت تالاب شیرین سو یافت شده است. فسیل فیل آبی ده سال پیش به صورت بریده شده پیدا شد و طبق مطالعات کارشناسان و متخصصان مشخص شد که فسیل ها متعلق به پانزده تا بیست میلیون سال گذشته و متعلق به دوره میوسین پیشین می باشد. فسیل یافت شده دو قطعه شامل قسمت ستون فقرات، مهره ها و نخاع فیل دریایی و متعلق به دوره میوسین است.
نکته حائز اهمیت این است که فسیل پیدا شده متعلق به گونه مهره داران و گونه ای بسیار نادر در دنیا است. بنا به اظهار نظر یکی از استادان برجسته فرانسه گونه مشابه این فسیل قبلا فقط در مراغه کشف شده بود. ارتفاع یکی از قطعات فسیل به ۱۶۵ سانتیمتر می رسد و قطر آن ۱۲۰ سانتیمتر است. تحقیقات بر روی دو فسیل یافت شده پس از هشت سال از زمان پیدا شدن آنها آغاز شد و دو سال به طول انجامید. این دو فسیل فیل آبی تنها آثار کشف شده از این منطقه نیست چراکه منطقه شیرین سو بسیار غنی است و سنگواره های زیادی در این منطقه وجود دارد. تپه ای که فسیل ها در آنجا کشف شده یک مکان تاریخی است.
یکی از فسیلها دارای شانزده مهره ستون فقرات و بیست دنده و دیگری بیست عدد مهره ستون فقرات و دوازده عدد دنده قابل شمارش است. مطالعات مقدماتی این فسیل ها از سال ۹۲ آغاز شد، بعد از دو سال مطالعه دیرینه شناسان مشخص شد این دو فسیل متعلق به گاو دریایی نبوده بلکه به یک فیل دریایی تعلق دارد. بخشی از قسمت های این فسیل ها از جمله قسمت سر بر اثر برش و انفجار از بین رفته ولی قسمت ستون فقرات و قسمت هایی از بدن آن کاملا سالم است.
موقعیت مکانی
مکان جدید فسیلها در بلوار شهید بهشتی و در مسیر غار کتله خور به غار علیصدر قرار دارد و گردشگرانی که از این مسیر عبور میکنند به راحتی و سهولت می توانند از آنها دیدن فرمایند. شیرین سو با مرکز شهرستان کبودرآهنگ ۴۰ کیلومتر فاصله دارد. قرار گرفتن موزه در مجاورت پارک شهر و در مسیر غار توریستی علیصدر از مزایای این موزه است.
دیگر جاذبههای شیرین سو
تالاب مصنوعی شیرین سو، حمام باشقورتاران و پایگاه انیستیتوپاستور شیرین سو از دیگر اماکن گردشگری بخش شیرین سو است.
آثار تاریخی کبودراهنگ
آثار تاریخی شهرستان در طی سال جاری از ۲۰۷ اثر ثبت شده به ۲۱۶ اثر رسیده که شامل تپه باستانی روستای داس قلعه، فسیل های روستای قراگل و کوه های شیرین سو، نقوش هفت هزار ساله کوه های قزلجه، حمام تاریخی اکنلو، تپه باستانی کهریز باباحسن و تپه باستانی روستای کوریجان است. دو اثر حمام سنگی باشقورتاران و امامزاده مسجدین نیز به فهرست ثبت آثار ملی افزوده شده اند.
منبع: تریپ یار
نظر شما