مسائل و مشکلات اقتصادی موجب افزایش بیکاری شده است. برای رهایی و نجات از بیکاری و برطرف شدن بیکاری و یافتن و پیدا کردن شغل و کار خوب و شاغل شدن و گشایش کار فوری ذکرهایی مجرب وجود دارد.

ذکر رفع بیکاری و شاغل شدن با دعاهای مخصوص

فرهنگ و هنر: پاسخ هر سوال و نیازی در میان آیات قرآن و احادیث ائمه اطهار جای گرفته است که در این بین برای دعا و ذکر رفع بیکاری و نیز دعای پیداکردن شغل برای افراد وجود دارد.

اذکار و دعاهایی جهت رفع بیکاری و نجات خانواده از مشکلات اقتصادی و معیشتی وجود دارد که می توان با استفاده از آنها به خداوند متعال متوسل شده و نیاز خود را خواست. برخی از دعاها وجود دارند که توسط قرآن و پشوایان دینی برای پیدا کردن شغل مناسب به مردم توصیه شده اند.

استغفار و حقیقت توبه، بهترین ذکر رفع بیکاری

شخصی از آیة الله بهجت (ره) پرسید:دست به هر شغلی می زنم، ناکام می شوم؛ برای بهبودی درآمد و زیاد شدن روزی چه کنم؟

توبه و استغفار همان طلب آمرزش است؛ به هر ترتیب ما انسان هستیم و در معرض گناه، خطا و اشتباه هستیم و خداوند راه بازگشت را در هر لحظه ای برای ما باز کرده است و همواره امید به رحمت و بخشش خدا هست.

خداوند متعال در سوره نساء می فرماید:«وَ مَنْ یعْمَلْ سُوءاً أَوْ یظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ یسْتَغْفِرِ اللَّهَ یجِدِ اللَّهَ غَفُوراً رَحیما» ؛ «و هر کس کار بدی کند، یا بر خویشتن ستم ورزد، سپس از خدا آمرزش بخواهد، خدا را آمرزنده مهربان خواهد یافت.»

همچنین خداوند از استغفار به عنوان یک خصیصه مثبت یاد می کند و می فرماید:«وَ الَّذینَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَکرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَ مَنْ یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللَّهُ وَ لَمْ یصِرُّوا عَلی ما فَعَلُوا وَ هُمْ یعْلَمُونَ»؛

«و آنان که چون کار زشتی کنند، یا بر خود ستم روا دارند، خدا را به یاد می آورند و برای گناهانشان آمرزش می خواهند و چه کسی جز خدا گناهان را می آمرزد؟ و بر آنچه مرتکب شده اند، با آن که می دانند که گناه است، پافشاری نمی کنند.»

و در روایات فرموده اند که استغفار بهترین و برترین دعا است و تا می توانید استغفار کنید.

دعای رفع بیکاری

در روایتی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در سخن زیبایی می فرمایند:من کثر همومه فلیکثر من الاستغفار؛ هر کس غم و غصه اش زیاد است، باید زیاد استغفار کند. بحارالانوار، ج ۹۰، ص ۲۸۳

و نیز در عبارت دیگری میدان تاثیر استغفار را گسترده تر معرفی کرده و فرموده اند:علیک بالاستغفار فانه المنجاه. بر تو باد به استغفار و عذرخواهی از خداوند که استغفار نجات دهنده انسان از مشکلات و سختی ها است. بحارالانوار، ج ۹۰، ص ۲۸۳

امام علی (ع) می فرماید:«عجبت لمن یقنط ومعه الاستغفار» ؛ «من تعجب می کنم از کسی که ناامید می گردد و حال آن که می تواند آمرزش بخواهد.

نیازی به استغفار، احساس نمی شود

متاسفانه در جامعه امروزی این احساس معنوی مهم در میان مردم بسیار کم رنگ شده است. مانند گذشته در فرهنگ و زندگی روزمره و محافل دعا و استغفار رونق آنچنانی ندارند. بیشتر گرفتاریها و مشکلات انسانها به دلیل گناه ایجاد شده است چرا که به کار نگرفتن نعمت های خداوند در مسیری که او می پسندد و صرف کردن آن ها در معصیت خداوند نشانه کفران نعمت ها است.

"بعضی از ما آدم ها به دلیل برداشت سطحی ای که از استغفار داریم، احساس نیاز چندانی به استغفار در خود نمی بینیم و تصور می کنیم استغفار فقط برای وضعیتی است که انسان گناهان سنگینی انجام داده و بسیار آلوده شده است، در حالی که پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله) در مورد خودشان می فرمایند:«هر روز بر روی قلبم غبار می نشیند، تا اینکه روزی صد مرتبه استغفار می کنم؛ اِنّه لَیُغَانُ عَلَی قَلْبِی حَتَّی أَسْتَغْفِرُ فِی الْیَوْمِ مِائَةَ مَرَّه» (مستدرک الوسائل/۵/۳۲۰/ح۵۹۷۸). البته باید توجه داشت که این غبار ناشی از غفلت یا گناه نیست بلکه محاسباتی است که پیامبر اکرم (ص) در مراتب بالای خود دارند.

اگر کسی در وجود خود نیاز به استغفار را احساس نکند به طور یقین مشکلی وجود دارد. اگر این شخص، انسان خوبی باشد، دچار عُجب است و اگر شخص بدی است دچار قساوت قلب است، به اندازه که مورد غضب خداوند قرار گرفته است.

به نقل از بیانات حجت الاسلام پناهیان،در حقیقت اگر فردی احساس نیاز به استغفار نداشته باشد، بوی تکبر از او به مشام می رسد.

خداوند در آیه ۵ سوره منافقون درباره برخی از این افراد که وضعیت شان خیلی خراب تر است چنین می فرماید:وَ إِذا قیلَ لَهُمْ تَعالَوْا یَسْتَغْفِرْ لَکُمْ رَسُولُ اللَّهِ لَوَّوْا رُؤُسَهُمْ وَ رَأَیْتَهُمْ یَصُدُّونَ وَ هُمْ مُسْتَکْبِرُون؛ و چون به آنان گویند:بیایید تا پیامبر خدا برای شما آمرزش بخواهد، از روی کبر و غرور سرهای خود را بر می گردانند، و آنان را می بینی که متکبرانه از حق روی می گردانند.

ذکر برای بیکاری

چگونه احساس نیاز به استغفار را با دعا و ذکر رفع بیکاری در دل خود زنده کنیم؟

باید استغفار را همیشه یک امر جاری بدانیم و به هر وسیله ای احساس استغفار را در خودمان زنده کنیم. به نقل از بیانات حجت الاسلام پناهیان، برخی از عناصری که احساس نیاز به استغفار را در وجود انسان ایجاد می کنند عبارتند از:

  • مذمت کردن خود به خاطر وضعیتی که در آن هستیم
  • احساس پشیمانی از گناه و یا از فاصله ای که با خدا داریم
  • غم تنهایی و مهجوری از خدا و اولیاء الله
  • احساس تنفر از گناه و یا وضع بدی که داریم
  • تمنای وضع بهتر داشتن

این ها در حالی است که خداوند متعال دو پناهگاه محکم در این امّت گذاشته است، یکی وجود پیامبر خود که رحمه للعالمین است و هم اکنون در دل مؤمنین وجود دارد و دیگری استغفار. تا زمانی که امّت توبه و استغفار دارد، بلاهای عمومی که بر مردم در گذشته نازل می شد، در این امت نازل نمی شود.

استغفار برای رفع گرفتاری

استغفار راه حلی برای بسیاری از مشکلات

کمک گرفتن از آیات قرآنی و احادیث و ذکرهای توصیه شده از جانب ائمه و پیشوایان برای گشایش در امور زندگی راهی موثر و مطمئن است. بهره گیری از این آیات و احادیث؛ دارای نکاتی برای تسریع در اجابت و رفع مشکل هستند. برخی از این موارد به شرح زیر است:

خداوند راه توبه و استغفار را برای همه باز گذاشته است و در آیه ۳۱ سوره نور می فرماید:«وَ تُوبُوا اِلَی اللهِ جَمیعاً اَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، ای مؤمنان! همگی با هم به سوی خدا توبه کنید و باز گردید شاید رستگار شوید.

کسی که زیاد استغفار گوید و از خدا عذرخواهی کند، خداوند از هر غصه ای برایش گشایشی قرار دهد و از هر تنگنایی راه فراری پیش پایش گذارد و او را از جایی که گمان ندارد روزی می دهد.

بسیاری از مشکلات و گرفتاریهای انسان به واسطه گناه به وجود می آید، زیرا به کار نگرفتن نعمت های خداوند در مسیری که او می پسندد و صرف کردن آن ها در معصیت خداوند نشانه کفران نعمت ها است.

خداوند در آیات ۱۰ تا ۱۴ سوره نور با اشاره به اثرات استغفار در دنیا می فرماید:«اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفّاراً/یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً/وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوال وَ بَنینَ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ جَنّات وَ یَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهاراً»؛ از پروردگار خویش آمرزش طلبید که او بسیار آمرزنده است، اگر چنین کنید او باران آسمان را پی درپی بر شما فرو می فرستد و شما را با اموال و فرزندان بسیار کمک می کند و باغ های سرسبز و نهرهای جاری در اختیارتان قرار می دهد.

با این آیات می توان فهمید که دستور به استغفار از خود قرآن گرفته شده است به همین دلیل در احادیث و روایایت بسیاری به آن تاکید شده است.

چنانچه رسول خدا صلی الله و علیه و آله فرموده اند:مَنْ أَکْثَرَ الإِسْتِغْفارَ جَعَلَ اللهُ لَهُ مِنْ کُلِّ هَمّ فَرَجاً وَ مِنْ کُلِّ ضیق مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لایَحْتَسِبُ»؛ کسی که زیاد استغفار گوید و از خدا عذرخواهی کند، خداوند از هر غصه ای برایش گشایشی قرار دهد و از هر تنگنایی راه فراری پیش پایش گذارد و او را از جایی که گمان ندارد روزی می دهد. ( وسائل الشیعه،ج ۷، ص ۱۷۶)

رفع گرفتاری ها با استغفار و بهترین ذکر رفع بیکاری و شاغل شدن

آیة الله محمدتقی بهجت (ره) در پاسخ به سؤال فردی که در امور مختلف از جمله اشتغال و ازدواج دچار گرفتاری شده بود، این چنین بیان کردند:زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید:«أستغفر الله»، هیچ چیز شما را منصرف نکند غیر از ضروریات و واجبات تا کلیه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از رفع آن ها هم بگویید، برای اینکه امثال آن ها پیش نیاید و اگر دیدید رفع نشد، بدانید یا ادامه نداده اید، یا آنکه با اعتقاد کامل نگفته اید.

در روایات با هر سه لفظ آمده است که، اگر کسی ملازم استغفار باشد یا پیوسته استغفار کرد یا زیاد استغفار نمود، خداوند او را از هر غم و ناراحتی رها می کند، از هر تنگنایی راه برون رفت برای وی قرار می دهد و از جایی که گمان نمی برد روزی اش می دهد. ۱

ذکر رفع بیکاری

دعاهایی برای رفع مشکل بیکاری

۱:هر کسی که بیکار باشد و معطل باشد و هیچ کار از دست او بر نیاید روز پنجشنبه اول ماه روزه بدارد (اولین روز پنج شنبه ماه قمری) شب جمعه وقت خواب این آیات را بخواند، بعد از افطار هم بخواند.بعد از نماز خفتن(نماز عشا) هم بخواندو در جامه خواب هم بخواند.

و سپس هنگام خواب صد مرتبه لا اله الا الله، صد مرتبه الله اکبر،صد مرتبه سبحان الله، صد مرتبه استغفرالله و صد مرتبه صلوات فرستاده و بخواب رود، در روز جمعه بعد از نماز صبح بنویسد این هفت آیه زیر را در کاغذی و سپس نیت کند بر هیچ کسی که ظلم نکند و آنچه راستی و حق باشد را بیان کند و سپس این آیه نوشته شده را در بیرون سرای بالای در بیاویزد. در همان هفته مقصودش حاصل شود.

سوره یوسف از آیه ۵۰ تا ۵۶:

وَقَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ فَلَمَّا جَاءهُ الرَّسُولُ قَالَ ارْجِعْ إِلَی رَبِّکَ فَاسْأَلْهُ مَا بَالُ النِّسْوَهِ اللاَّتِی قَطَّعْنَ أَیْدِیَهُنَّ إِنَّ رَبِّی بِکَیْدِهِنَّ عَلِیمٌ (۵۰) قَالَ مَا خَطْبُکُنَّ إِذْ رَاوَدتُّنَّ یُوسُفَ عَن نَّفْسِهِ قُلْنَ حَاشَ لِلّهِ ماعَلِمْنَا عَلَیْهِ مِن سُوءٍ قَالَتِ امْرَأَهُ الْعَزِیزِ الآنَ حَصْحَصَ الْحَقُّ أَنَاْ رَاوَدتُّهُ عَن نَّفْسِهِ وَإِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِینَ (۵۱) ذَلِکَ لِیَعْلَمَ أَنِّی لَمْ أَخُنْهُ بِالْغَیْبِ وَأَنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی کَیْدَ الْخَائِنِینَ (۵۲)‏ وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَهٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ مَا رَحِمَ رَبِّیَ إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَّحِیمٌ (۵۳) وَقَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ أَسْتَخْلِصْهُ لِنَفْسِی فَلَمَّا کَلَّمَهُ قَالَ إِنَّکَ الْیَوْمَ لَدَیْنَا مِکِینٌ أَمِینٌ (۵۴) قَالَ اجْعَلْنِی عَلَی خَزَآئِنِ الأَرْضِ إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ (۵۵) وَکَذَلِکَ مَکَّنِّا لِیُوسُفَ فِی الأَرْضِ یَتَبَوَّأُ مِنْهَا حَیْثُ یَشَاءُ نُصِیبُ بِرَحْمَتِنَا مَن نَّشَاء وَلاَ نُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ (۵۶)

قاعده:

روز پنجشنبه را به نیت پیدا شدن و گشایش کار روزه بگیرید و هنگام افطاری قبل از افطاری کردن این هفت آیه را بخوانید. بعد از نماز عشا همان شب دوباره این هفت آیه را بخوانید. هنگام خواب هم یه بار دیگر هفت آیه سوره یوسف را بخوانید و بعد از خواندن ذکرهای فوق را هر کدام صد بار بگویید، سپس بخوابید.

صبح روز جمعه بعد از نماز صبح این هفت آیه را در کاغذی بنویسید. کاغذ یا سفید یا زرد مرکب یا جوهر مشکی یا آب زعفران و سپس بعد از نوشتن نیت کنید که بر هیچ کسی ظلم نکنید و دروغ نگویید؛ بعد آیه نوشته شده را در بیرون دروازه(بیرون در خانه نه) و در بالای در آویزان کنید یا در لای دیوار یا در قرار بدهید. در هنگام روزه و در هنگام نوشتن و خواندن آیه سعی کنید دائم الوضو باشید؛ به خود عطر بزنید و جامه پاک بپوشید.

چنانچه شخص بیکار آیات ۷۳ و ۷۴ سوره آل عمران را بر کاغذ نوشته و بر بازو ببندد، کار پیدا نماید و نیز برای قبول در خطبه عقد بر بازو ببندد. قُل اِنَّ الفَضلَ بِیَدِاللهِ یُؤتیهِ مَن یَّشاءُ وَاللهُ واسِعٌ عَلیمٌ. یَختَصُّ برَحمَهِ مَن یَّشاءُ وَاللهُ ذُوالفَضلِ العَظیمِ.

۲:از آیت اللّه بهجت (ره) پرسیدند :برای پیدا کردن شغل چه دعایی خوب است ؟

ایشان در پاسخ فرمودند :بعد از نماز صبح این دعا را زیاد تکرار کنید و قبل وبعد از آن صلوات بفرستید تا ان شاالله فرج حاصل گردد :اللّهم اَغنِنی بحلالک عَن حَرامِکَ وبِفَضلِکَ عَمَن سِواک.

۳:هر روز بعد از نماز صبح دست خود را بر روی سینه بگذارید و ۷۰ مرتبه ذکر « یا فتاح » را بگویید.

۴:صدقه دادن هر چند به مقدار کم برای حل این مشکل مفید است.

منبع:کتاب نفس مطمئنه، ص ۵۴ و سایت مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیة الله بهجت ره

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***