۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
کد خبر: 55378531

از ابتدای سال تا کنون ۶۰ مورد ابتلا به بیماری وبا در استان های غربی کشور گزارش شده است که باعث تشدید نگرانی‌ها و اقدامات پیشگیرانه شده است.

تشدید ابتلا به وبا در کشور

بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از ابتدای سال جاری تا دهم مردادماه، ۶۰ مورد ابتلا به وبا در کشور گزارش شده است و تشدید نظام مراقبت وبا همچنان در دستور کار تیم‌های سلامت در کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار دارد.

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، به‌رغم اینکه از تاریخ بیست‌وهشتم تیرماه تا دهم مردادماه (زمان جمع‌بندی این گزارش)، مورد جدیدی از ابتلاء به وبا در کشور گزارش نشده، اما تشدید نظام مراقبت وبا به ویژه در قالب اجرای نظام مراقبت سندرمیک همچنان در دستور کار تیم‌های سلامت در کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار دارد.

وبا یک عفونت اسهالی حاد است که توسط باکتری ویبریو کل را ایجاد می‌شود. این بیماری اغلب به دنبال خوردن آب یا مواد غذایی آلوده به باکتری ویبریوکلرا ایجاد شده و عموماً با دسترسی ناکافی به آب آشامیدنی ایمن و سیستم مناسب جمع‌آوری فاضلاب ارتباط دارد.

بیماری وبا هنوز در دنیا به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی محسوب می‌شود. بیشترین موارد ابتلاء به وبا مربوط به دو قاره آفریقا و آسیا است. باید توجه کرد که درمان صحیح و مناسب می‌تواند میزان کشندگی بیماری را حتی به کمتر از یک درصد کاهش دهد.

تاکنون هفت پاندمی وبا در دنیا ثبت شده که در شش مورد بیشتر ناشی از بیوتیپ کلاسیک بوده است. پاندمی اخیر که هفتمین پاندمی است، از سال ۱۹۶۱ در جزایر اندونزی و Sulawesi شروع شده است. این پاندمی به عنوان طولانی‌ترین پاندمی وبا در دنیا شناخته شده و به دلیل بیوتیپ التور ایجاد می‌شود. تقریباً در تمام قاره‌ها مواردی از ابتلاء به آن گزارش شده است.

براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماری در ۴۷ کشور دنیا اندمیک بوده و در مناطق آندمیک نیز افزایش موارد ابتلاء به این بیماری در مقایسه با سال‌های قبل از وقوع پاندمی COVID-۱۹ گزارش شده است. از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون سازمان جهانی بهداشت طغیان وبا را در کشورهای بنین، مالاوی، کامرون و همچنین برخی از ایالت‌های کشور افغانستان، پاکستان و عراق گزارش کرده است.

آخرین وضعیت وبا در کشور

نمودار زیر نشانگر تعداد موارد ابتلاء به بیماری وبا در کشور طی سال‌های ۱۳۹۳ لغایت ۱۴۰۰ است.

تعداد موارد ابتلاء به بیماری وبا به تفکیک استان، سال‌های ۱۴۰۰-۱۳۹۳:

آخرین وضعیت بیماری وبا در کشور

طغیان وبا در سال ۱۴۰۱

در سال جاری به دنبال وقوع طغیان وبا در سلیمانیه، کردستان و کرکوک در کشور عراق، از تاریخ بیست‌وهفتم خردادماه سال ۱۴۰۱ مواردی از ابتلاء به این بیماری در استان کردستان در کشور ما نیز گزارش شد. براساس بررسی‌های انجام شده مبتلایان افرادی بودند که سابقه سفر به مناطق آلوده در کشور عراق را داشتند و پس از بازگشت از سفر، علائم بیماری در آن‌ها بروز کرده بود. پس از مشاهده موارد ابتلاء در کردستان مواردی از ابتلاء به وبا در استان‌های کرمانشاه و آذربایجان‌غربی نیز به وقوع پیوست.

گزارش موارد ابتلاء به وبا از ابتدای سال جاری تا دهم مردادماه در کشور

از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۰ مورد ابتلاء به وبا از چهار استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان‌غربی و بوشهر شناسایی و گزارش شده است که ۹۵ درصد موارد ابتلاء مربوط به دو استان کردستان و کرمانشاه بوده است. بر این اساس ۴۲ مورد مربوط به استان کردستان، ۱۵ مورد کرمانشاه، دو مورد در آذربایجان غربی و یک مورد ابتلاء هم در استان بوشهر بوده است که البته یک مورد بوشهر در اوایل سال بوده و با طغیان اخیر در ارتباط نیست. موارد ابتلاء تاکنون از ۱۲ شهرستان در استان‌های مذکور گزارش شده که حدود نیمی از موارد مربوط به شهرستان مریوان است.

البته پیش از این در گزارش تاریخ سی‌ام تیرماه ۱۴۰۱ مجموع موارد ابتلاء در کشور ۶۳ و در استان کردستان ۴۵ مورد ذکر شده بود، اما با توجه به عدم تأیید سه مورد از نمونه‌های مربوط به کردستان به عنوان مورد قطعی وبا در آزمایشگاه رفرانس کشور، این موارد از لیست بیماران مبتلا به وبا حذف و مجموع موارد ابتلای قطعی در کشور به ۶۰ و در استان کردستان به ۴۲ مورد اصلاح شد.

اگرچه سن بیماران حداقل یک سال و حداکثر ۸۲ سال گزارش شده، اما اغلب مبتلایان در سنین ۳۰ تا ۶۰ سال بوده‌اند که حدود ۷۰ درصد موارد است. بیش از ۷۵ درصد مبتلایان جنس مذکر و حدود ۷۸ درصد بیماران شناسایی شده ساکن مناطق شهری هستند. کلیه موارد شناسایی شده بیوتایپ التور و سروتایپ اوگاوا بوده است. ۴۷ درصد موارد ابتلاء سابقه سفر به کشور عراق را ذکر کرده و سایر موارد نیز در شرح حال خود سابقه تماس با این مبتلایان را عنوان کرده‌اند. تقریباً در ۷۲ درصد موارد تابلو بالینی متوسط تا خفیف بوده و در ۲۸ درصد موارد بیماران با تابلو بالینی شدید مراجعه داشته‌اند. حدود ۶۰ درصد مبتلایان به صورت سرپایی درمان شده و سایر موارد نیاز به بستری داشته‌اند. موردی از فوت تاکنون گزارش نشده است.

کد خبرنگار: ۲۰
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***