سلام نو - سرویس گردشگری: تالاب ماهی آباد که با نام سد ماهی آباد نیز شناخته میشود، در نزدیکی روستای ماهی آباد (روستای مئی هاوا)، از توابع شهرستان میانه قرار دارد. قدمت این منطقه به دوره مادها بازمیگردد و در گذشته، پادشاهان از آن بهعنوان تفرجگاه استفاده میکردند. این تالاب فصلی امروزه برای اموری مانند کشاورزی و پرورش ماهی مورد استفاده قرار میگیرد و در مواقع پرآبی، محل استراحت پرندگان مهاجر است.
در ۲۰ کیلومتری شمال میانه، تالاب زیبایی به نام “ماهی آباد” وجود دارد که در مواقع پرآبی مکانی آرامش بخش برای پرندگان مهاجر است. این تالاب فصلی بوده و مصارف کشاورزی دارد. قدمت این منطقه به دوره مادها برمیگردد و مکانی برای تفرج سران حکومتی بوده که همچنان این منطقه بعنوان تفرجگاه شناخته میشود.
این تالاب که مصارف کشاورزی دارد، در روستای مئی هاوا واقع شده است. این روستا در شمال شهرستان میانه نزدیک کوه بوزقوش قرار گرفته و قدمت آن به زمان مادها و قبل از آن می رسد. در سمت شمال غربی این روستا تالاب بزرگی معروف به مئیهاوا گئولو با حدود یکصد هکتار وجود دارد.
شاید بگویید معنی نام مئی هاوا چه چیزی می تواند باشد! مئی هاوا هم به معنی محل استراحت و خوش گذرانی و هم به معنی داشتن آب هوای مناسب است.
علت نامگذاری تالاب
دلیل این نامگذاری نیز به دوره مادها برمی گردد. در زمان حکومت مادها این منطقه از رونق خوبی برخوردار بوده، شهر میانه نیز یکی از شهرهای بنا شده در آن زمان است و جزء شهرهای پر رفت و آمد برای سران حکومت و قبایل دوره مادها بوده است. مردم آن زمان جهت استراحت و خوش گذرانی به مکان خوش آب و هوایی نیاز داشتند که یکی از اماکن تفریحی آن روزها تالاب ماهی آباد بود کم کم روستایی را جهت استراحت بنا نهادند و خود به خود “مئی هاوا” نام گرفت.
به روایتی دیگر دلیل این نامگذاری به خاطر وزش بادی است که از سمت شرق به سمت غرب می وزد. دلیل آن این است که اکثر مواقع در این روستا باد از سمت شرق به غرب می وزد. در زبان ترکی به این باد “مه” می گویند. و وزیدن این باد برای کشاورزی مفید است. بر عکس بادی که از غرب به شرق میزد و برای کشاورزی مفید نیست. به احتمال قوی اسم این منطقه مه هاوا نیز میتواند باشد.
قابل ذکر است که در دوره پهلوی اول روستای مئیهاوا و تالاب آنرا بدلیل وجود ماهی در تالاب، بنام ماهی آباد ثبت کردند.
نظر شما