به گزارش سلام نو به نقل از مهر، مدیسن نت نوشت: یک مطالعه جدید نشان میدهد که بیماری لثه اثرات گستردهای دارد و ممکن است احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
در بررسی ۴۷ مطالعه قبلی منتشر شده، محققان فنلاند دریافتند که از دست دادن دندان، حفرههای عمیق اطراف دندان در لثه، یا از دست دادن استخوان در حفره دندان با ۲۱ درصد بیشتر خطر زوال عقل و ۲۳ درصد بیشتر خطر ابتلاء به زوال شناختی خفیفتر مرتبط است.
بر اساس این مطالعه، از دست دادن دندان که نشانگر بیماری لثه یا پریودنتال است با ۲۳ درصد بیشتر خطر زوال شناختی (ذهنی) و ۱۳ درصد بیشتر خطر زوال عقل مرتبط است.
«سام آشر»، محقق ارشد از مؤسسه دندانپزشکی دانشگاه فنلاند شرقی گفت: «به نظر میرسد حفظ سلامت پریودنتال، از جمله حفظ دندانهای طبیعی سالم، در زمینه پیشگیری از زوال شناختی و زوال عقل نیز مهم باشد.»
آشر خاطرنشان کرد که این مطالعه نمیتواند ثابت کند که مشکلات لثه واقعاً باعث زوال عقل میشود. او گفت: «با این حال، پیشگیری و درمان بیماریهای پریودنتال به ویژه در افراد مسن که در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل هستند بسیار مهم است.»
آشر گفت: «نتایج ما همچنین بر اهمیت مراقبت از سلامت دهان در افرادی که قبلاً درجاتی از زوال شناختی یا زوال عقل دارند تاکید میکند.»
به گفته محققان، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت بزرگسال جهان به التهاب لثه موسوم به پریودنتیت مبتلا هستند. در موارد شدید، این وضعیت منجر به از دست دادن دندان میشود و تحقیقات قبلی آن را با بیماری قلبی و دیابت مرتبط دانسته اند.
شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد به نوعی التهاب سیستمیک و التهاب مغز با هم مرتبط هستند.
به گفته محققان، بیماری پریودنتال، بیماریهای ویروسی سیستمیک، از جمله تبخال، کووید ۱۹ و سندرم روده التهابی، میتوانند باعث التهاب مغز شوند.
محققان میگویند: «این ارتباطات لزوماً شامل تهاجم مستقیم میکروبها به مغز نمیشود، اما ما هنوز در مورد مبنای مولکولی این که چگونه التهاب سیستمیک التهاب مغز را تشدید میکند، درک نسبتاً کمی داریم.»
نظر شما