یکی از منابع به این نشریه گفته است، نتیجه مذاکرات "رضایت ترکیه با خروج کامل نیروها از سرزمینهای سوریه که در شمال این کشوراشغال شده و همچنین تأیید آنکارا مبنی بر احترام به حاکمیت و تمامیت سوریه بود". " این منبع افزود: در این نشست همچنین درباره اجرای توافقنامه منعقد شده در سال 2020 در مورد افتتاح بزرگراه M4 بحث شد.
وی خاطرنشان کرد، علاوه بر این، مذاکره کنندگان تاکید کردند که گروه های حزب کارگران کردستان که در ترکیه ممنوع شده "عوامل اسرائیل و ایالات متحده هستند و بزرگترین خطر را برای ترکیه و سوریه ایجاد می کنند."
این نشریه نتیجه می گیرد که برای اطمینان از اجرای توافقات انجام شده، قرار است کمیسیون های تخصصی ایجاد شود و در صورت لزوم، طرفین جلسات جدیدی را برای هماهنگی بیشتر اقدامات برگزار کنند.
مذاکرات بین وزیران دفاع روسیه، سوریه و ترکیه 28 دسامبر در مسکو انجام شد. این اولین دیدار رسمی بین نمایندگان آنکارا و دمشق در 11 سال گذشته بود. وزارت دفاع روسیه پس از این دیدار اعلام کرد، طرفین ماهیت سازنده گفت و گو و لزوم ادامه آن به منظور تثبیت بیشتر اوضاع در سوریه و در کل منطقه را یادآور شدند.
خبرگزاری آناتولی نیز روز گذشته گزارش داد که ترکیه قصد خود را برای خروج از مناطقی که در سوریه به اشغال خود درآورده و تحویل آنها به دمشق اعلام کرد.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه د سخنرانی خود در «نشست ارزیابی پایان سال» گفت که ترکیه بارها عزم خود را برا انتقال سیطره مناطق تحت کنترل خود در حال حاضر به سوریه در صورت برقراری ثبات سیاسی و بازگشت اوضاع به حالت طبیعی اعلام کرده است.
وی همچنین به امکان کار مشترک در آینده در صورت ایجاد بستر مشترک میان دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم اشاره کرد.
اوغلو در حالی که کشورش همچنان بخش هایی از شمال سوریه را در اشغال خود دارد تأکید کرد که ترکیه به «وحدت اراضی سوریه» احترام می گذارد.
وی درباره درخواست دمشق در زمینه خروج نیروهای ترکیه از سوریه گفت که هدف از حضور نیروهای کشورش در سوریه مبارزه با تروریسم است.
وزیر خارجه ترکیه ضمن تاکید بر اینکه دولت سوریه خواستار بازگشت سوریها به کشورشان است، تصریح کرد بازگشت آنها به شکل مثبت و تامین امنیت جانیشان حائز اهمیت است.
وی درباره نشست سهجانبه روز گذشته در مسکو که با حضور مقامات ارشد نظامی ترکیه، روسیه و سوریه برگزار شد، اظهار داشت: دیدار مفیدی بود. تعامل با دمشق برای رسیدن به صلح و ثبات پایدار مهم است.
وی ضمن تاکید بر لزوم تعامل با سوریه برای بازگشت امن پناهجویان، تصریح کرد: دولت سوریه همچنین خواستار بازگشت سوریها به کشورشان است. بازگشت این افراد به شکلی مثبت و با تامین امنیت جانیشان حائز اهمیت است. پس از همکاری ترکیه و روسیه در تخلیه حلب، فرمت آستانه ایجاد شد و ایران و سوریه نیز در جلسات این فرمت حضور داشتند.
چاووش اوغلو همچنین گفت: نشستی در سطح وزرای خارجه به عنوان مرحله دوم نقشه راه در آینده برنامه ریزی شده است، اما تاریخ مشخصی در خصوص زمان برگزاری این نشست وجود ندارد.
نظر شما