بدون شک لنت ترمز یکی از اساسی ترین تجهیزات خودرو است که در صورت عدم تعویض به موقع آن خطرات جدی به وجود می آید. در این مطلب به بررسی بهترین زمان تعویض لنت ترمز پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند.

بهترین زمان تعویض لنت ترمز + بهترین نوع لنت ترمز

لنت ترمز چیست؟

به گزارش سلام نو، این قطعه جزو مهم ترین اجزای سیستم ترمز می‌باشد که وقتی پدال ترمز را فشار می‌دهید شروع به کار می‌کند. همانطور که می‌بینید و می‌دانید چرخ‌های خودرو به طرز عجیبی با سرعت بالا میچرخند و برای توقف هر چهار چرخ و ایستادن خودرو نیاز به فشار محکمی می‌باشد. لنت ترمز بیش از هر قطعه دیگری در معرض اصطکاک و گرمای زیاد قرار دارد. میزان اصطکاک این قطعه با کاسه و دیسک ترمز به حدی است که خودرو را در چند ثانیه متوقف می‌کند. با این وصف، لنت‌های ترمز خیلی سریع‌ تر از سایر قطعات خودرو فرسوده می‌شوند و  تعویض به‌ موقع آن‌ها بسیار ضروری و حیاتی است. البتّه سرعت فرسودگی لنت به تعداد دفعات رانندگی و سبک رانندگی شما بستگی دارد.

انواع لنت ترمز

همانطور که متوجه شدید این قطعه بخشی مهمی از سیستم ترمز است که با ایجاد اصطکاک باعث کم شدن و از بین رفتن شتاب وسیله نقلیه می‌شود. عملکرد لنت به این صورت می‌باشد که با ایجاد نیروی اصطکاکی لازم و مناسب انرژی جنبشی ماشین را به انرژی حرارتی تبدیل کرده و این عمل، ماشین را از حالت حرکت به حالت سکون در می‌آورد.

لنت ترمز قسمتی است که با روتور تماس پیدا کرده و ضمن ایجاد اصطکاک به آن فشار وارد می‌کند. روتور همان دیسک تخت و براقی است که می‌توانید پشت چرخ بعضی خودروها بینید. فشار و اصطکاک وارد شده به روتور، منجر به کند شدن حرکت خودرو و در نهایت توقف آن می‌شود.

در بخش‌های زیر انواع لنت ترمز را بررسی و مورد بحث قرار می‌دهیم تا با شناخت بهتر از کارایی و زمان تعویض ایمنی خودرو و سرنشینانش را افزایش دهید.

بررسی انواع مختلف لنت ترمز

لنت ترمزی که در خودروهای سواری گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد را در حالت کلی می‌توان به چهار نوع مختلف تقسیم کرد. گذشته از جنس غیر همگون این نمونه‌های چهار گانه نسبت به هم، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های آنها با یکدیگر متفاوت بودن زمان تعویض لنت ترمز است.

۱. لنت ترمز ارگانیک

نخستین گروه از نمونه‌های چهار گانه لنت ترمزهایی هستند که از حالت ارگانیک برخوردار بوده و در آنها شاهد استفاده از فلز نیستیم. لنت ترمزهای ارگانیک به طور معمول ارزان ‌قیمت‌ترین نوع لنت ترمز محسوب می‌شوند و در عین حال عمر کوتاه‌تری هم نسبت به سایر انواع لنت ترمز دارند.

۲. لنت ترمز کم فلز

دومین نوع شناخته شده از لنت ترمزهای موجود در بازار نمونه‌هایی هستند که در تولید آنها درصد ناچیزی فلز به کار رفته است. از همین رو این نوع خاص از لنت ترمز را با نام لنت ترمز کم فلز می‌شناسند. اگرچه عمر لنت ترمز کم فلز از لنت ترمز ارگانیک بلندتر است اما سر و صدای آن هنگام کار کردن نیز به همان نسبت بیشتر است.

۳. لنت ترمز نیمه فلزی

در تولید لنت ترمزهای نیمه فلزی از درصد بیشتری فلز نسبت به نمونه‌های ارگانیک و کم فلز استفاده شده است. از همین رو معمولا زمان تعویض لنت ترمز فلزی از دو نوع دیگر یاد شده بلندتر است. در واقع این نوع خاص از لنت ترمز عمر طولانی‌تری نسبت به همتایان خود دارد.

۴. لنت ترمز سرامیکی

لنت ترمزهای نیمه فلزی هر چقدر هم که بادوام باشند و از مقاومت بیشتری نسبت به سایر نمونه‌های لنت ترمز بهره ببرند از نظر کیفیت و طول عمر به لنت ترمزهای سرامیکی نمی‌رسند. در واقع زمان تعویض لنت ترمز در نمونه‌های سرامیکی تا حد قابل ملاحظه‌ای بالاتر از سایر انواع لنت ترمز قرار دارد.

با این حال قیمت این نوع خاص از لنت ترمز نیز با توجه به کیفیت آن بالا است. می‌توان گفت که طول عمر و میزان قیمت لنت ترمز سرامیکی بیش از هر نوع لنت ترمز دیگری است.

بهترین زمان تعویض لنت ترمز چه موقع است؟

همان طور که گفته شد این قطعه جزو لوازم مصرفی خودرو می‌باشد که به طور کلّی باید هر چند وقت یکبار تعویض شوند. برای دریافت پاسخ بهتر این سوال در ابتدا بهتر است به دفترچه راهنمای خودروی خود مراجعه کنید چرا که بهترین جواب را می‌توانید در آن پیدا کنید.

امّا بهتر است در دوره‌هایی که خودروی خود را سرویس می‌کنید از مکانیک بخواهید آن‌ها را بررسی کند و با توجّه به ضخامت لنت متوجه خواهد شد که آیا زمان تعویض لنت است یا خیر. البتّه در بخش بالا گفته شد زمان تعویض لنت ترمز بستگی به نوع و سبک رانندگی شما دارد. اگر روزانه در ترافیک‌های سنگین هستید و مدام کلاچ ترمز می‌گیرید باید بیشتر از افرادی که در شرایط جاده ای نرمال، یا عمدتاً جاده‌های روستایی و یا رانندگی کمی دارند به فکر تعویض مداوم لنت ترمز باشید. لنت‌ها می‌توانند تا حد آخر ساییده شوند و یا به اصطلاح تمام شوند، یا چرب و شکسته شوند. هر کدام از این اتّفاق‌ها دارای نشانه‌های خاصی هستند که بهتر است هر راننده ای با آن‌ها آشنا باشد.

در بخش زیر نشانه‌های خرابی لنت به طور کامل شرح داده شده است:

سابیده شدن لنت تا آخر 

بدون در نظر گرفتن کیفیت، هر لنتی عمر مفیدی دارد و به‌ مرور زمان سابیده می‌شود. این مدت‌ زمان علاوه بر کیفیت مواد مصرفی به میزان استفاده و نحوه رانندگی شما نیز بستگی دارد. سابیدگی لنت‌ها با نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • صدایی شبیه به جیغ در هنگام ترمزگیری
  • نزدیک شدن پدال ترمز به کف خودرو به هنگام ترمزگیری
  • کاهش چشمگیر در قدرت ترمزگیری
  • کشیده شدن ترمز به یک سمت در هنگام ترمزگیری
  • کاهش سطح روغن ترمز در مخزن

زمان تعویض لنت ترمز

چرب شدن لنت ترمز 

گاهی نشت روغن از مخزن و لوله‌های انتقال آن موجب چرب شدن لنت‌ها می‌شوند. اگر میزان روغن کم باشد احتمالاً شستشوی آن‌ها با حلال‌های نه‌چندان قوی مشکل را برطرف خواهد شد.

امّا زمانی که لنت‌ها به روغن زیادی آغشته شوند برای حفظ سلامت خود و سرنشینان بهتر است آنها را تعویض نمایید. چرب شدن لنت‌های ترمز با نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • کاهش قدرت ترمزگیری و کشیده شدن بیش‌ازحد خودرو
  • خارج شدن دود و بوی سوختگی روغن از چرخ‌ها

شکسته شدن لنت ترمز

لنت ترمز به دلایلی نظیر کیفیت پایین، گرمای بیش‌ ازحد تولیدی در هنگام ترمزگیری و یا ضربه‌های فیزیکی ممکن است شکسته شوند. شکسته شدن لنت‌ها با نشانه‌های زیر مشخص می‌شود:

  • نزدیک شدن بیش‌ازحد پدال ترمز به کف خودرو در هنگام ترمزگیری
  • افت شدید در قدرت ترمزگیری به دلیل کاهش سطح اصطکاک لنت‌ها
  • قفل شدن لنت‌ ترمز به روی دیسک که موجب ایجاد اختلال در حرکت چرخ‌ها می‌شود.
  • خط افتادگی بر روی دیسک ترمز به دلیل زائده‌هایی که از شکستگی لنت‌ها ایجاد شده است.

بهترین مارک لنت ترمز 

با کیفیت ترین برندهای لنت ترمز  الیگ ، های کیو، ام اچ کو، گلد هستند. از دیگر برندها معروف می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • پارس، آسیمکو (Asimco)
  • آیسین (Aisin)
  • ماندو (Mando)
  • های کیو (HI-Q)
  • تکستار (Textar)
  • الیگ (Elig)
  • گلد (Gold)
  • کویین (Queen)
  • بوش (Bosh)
  • والئو (Valeo)
  • بندیکس(Bendix) و ….

آیا می توانیم لنت ترمز را خودمان عوض کنیم ؟

بدون شک بله . اما سعی کنید این کار را نکنید . در صورتی که شما بتوانید لنت ترمز را عوض کنید که نیازی به هزینه های زیادی ندارید اما اگر نتوانید این کار را انجام دهید بدون شک ریسک زیادی کرده اید و این باعث می شود شما دچار خسارت های زیادی هم بشوید .

برای مثال اگر به درستی این سیستم را جا نندازید کاسه چرخ شما خراب شده و باعث می شود شما هزینه های زیادی برای تراشکاری بپردازید .

چگونه می‌توانم عمر لنت ترمز عقب خود را افزایش دهم؟

همانطور که در قسمت قبل گفته شد، لنت ترمز جزء قطعات مصرفی محسوب می‌شود.

با مصرف درست می‌توان مانع از کاهش عمر قطعه شد.

مسافت زیاد باعث مستهلک شدن لنت ترمز عقب می‌گردد و بیشترین آسیب در ترافیک به قطعه وارد می‌شود.

در هنگام ترافیک ترمز شما دائما درگیر است و همین امر موجب کاهش عمر آن می‌گردد.

وزن بالای داخل ماشین باعث فشار به چرخ‌ها و تاثیر منفی روی ماندگاری لنت عقب دارد،

فشار کمتر عمر لنت را افزایش می‌دهد.

سعی کنید در خرید لنت از اجناس مرغوب و با کیفیت استفاده کنید تا سلامت خودروی شما تضمین شود.

بعد از تعویض لنت عقب تا ۵۰۰ کیلومتر خودروی شما نیازمند زمان است تا لنت جا بیفتد و کارائی خود را به نمایش گذارد.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***