بخش قابل توجه این صادرات مربوط به چین است. پالایشگاه‌های غیردولتی و کوچک چین به دنبال اعمال سقف قیمت برای نفت روسیه از سوی هفت کشور صنعتی جهان و اتحادیه اروپا اقدام به واردات نفت ایران کردند.

صادرات نفت خام ایران به روزانه ۱.۴ میلیون بشکه رسید

به گزارش سلام نو به نقل از دویچه وله، صادرات نفت خام ایران در دسامبر ۲۰۲۲ به روزانه ۱.۴ میلیون بشکه رسید. این بالاترین رقم صادرات از زمان تحریم‌های نفتی علیه ایران است. به دنبال اعمال سقف قیمت نفت روسیه، چین برای خرید نفت از ایران اقبال بیشتری نشان داده است.

بنا بر اعلام شرکت تحلیل انرژی ورتکسا، صادرات نفت خام ایران در ماه گذشته میلادی با وجود سقوط ارزش ریال به بالاترین رقم از زمان اعمال تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران رسیده است.

بخش قابل توجه این صادرات مربوط به چین است. پالایشگاه‌های غیردولتی و کوچک چین به دنبال اعمال سقف قیمت برای نفت روسیه از سوی هفت کشور صنعتی جهان و اتحادیه اروپا اقدام به واردات نفت ایران کردند.

اتحادیه اروپا، گروه هفت کشور صنعتی و استرالیا در آغاز دسامبر سال گذشته بر سر تعیین سقف قیمت ۶۰ دلار (۵۶،۵۲یورو) برای نفت خام روسیه که از طریق دریا حمل می‌شود، توافق کرده بودند.

سقف قیمت به منظور جلوگیری از "سودبری روسیه از وضعیت ملتهب بازار انرزی در نتیجه جنگ تهاجمی علیه اوکراین" تعیین شده بود. در همان زمان اعلام شد، چین و هند می‌توانند به واردات نفت روسیه ادامه دهند، اما تنها با حداکثر قیمتی که اکنون تصمیم‌گیری شده است.

بر همین اساس و به دنبال اعمال سقف قیمت برای نفت روسیه و احتیاط‌کاری شرکت‌های حمل و نقل در انتقال نفت این کشور، توجه چین به نفت ایران بیش از پیش جلب شد و پالایشگاه‌های غیردولتی و کوچک چین اقدام به واردات نفت از این کشور کردند.

شرکت تحلیل انرژی ورتکسا اعلام کرد، چین رکورد واردات نفت خام ایران در دسامبر ۲۰۲۲ را ثبت کرده است.

به گزارش پایگاه داده‌های باز ایران، کارشناسان بر این باورند که چین هم از بحران اوکراین و هم از تحریم‌های آمریکا علیه ایران سود زیادی برده است، چرا که چین با وجود تحریم‌ها، به خرید نفت خام و سایر کالاها از ایران و روسیه ادامه داده و انرژی را با قیمت کمتری نسبت به همتایان غربی خود وارد کرده است.

البته با وجود ثبت این رکورد، واردات نفت خام چین در سال ۲۰۲۲ هم‌زمان با ادامه رکود اقتصادی و کاهش تقاضا در پی اجرای تدابیر سختگیرانه برای مهار کووید ۱۹ برای دومین سال پیاپی کاهش هم داشته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌های اداره کل گمرک چین نشان می‌دهد، واردات نفت خام مصرف کننده نخست جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۵۰۸ میلیون و ۲۸۰ هزار تن، معادل ۱۰ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه بوده که ۰.۹ درصد کمتر از سال پیش از آن بوده است.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***