مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه‌وقت و یا کمتر از ساعات قانونی به کار اشتغال دارند، به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه و پرداخت می‌شود.

مبلغ عیدی و سنوات ۱۴۰۱ کارگران ساعتی و پاره وقت  + فرمول

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت‌نیوز، هر ساله در روزهای پایانی سال، نحوه محاسبه عیدی و سنوات یکی از بزرگترین چالش‌های حساب‌داران است و اینکه این حساب و کتاب چقدر دقیق انجام شود، به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کارفرمایان و کارگران بدل می‌شود.

روز یکشنبه هفته جاری بود که با تصویب هیات وزیران، میزان پرداخت عیدی پایان سال کارکنان و بازنشستگان تعیین شد. به دنبال این مصوبه، یک پرسش مهم برای گروهی از کارگران جامعه نیز مطرح شده؛ اینکه قرار است کارگران ساعتی یا پاره وقت چقدر عیدی بگیرند؟

آنگونه که روی کاغذ آمده؛ عیدی و پاداش بر اساس کارکرد اشخاص در سال ۱۴۰۱ محاسبه و در نهایت پرداخت می‌شود، ولی این پرداخت منتهی به نوروز ۱۴۰۲ است، بنابراین اکثریت افراد از آن به‌عنوان عیدی سال ۱۴۰۲ نام می‌برند.

بر اساس قانونی که در دهه ۷۰ نوشته شده، کارفرما موظف است به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کارکرد معادل ۶۰ روز آخرین مزد روزانه، به‌عنوان عیدی و پاداش پایان سال پرداخت کند. در ضمن، مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

اما محاسبه این قانون به صورت اعداد و ارقام به چه شکلی است؟ از آنجایی که پایه حقوق روزانه برابر با ۱،۳۹۳،۲۵۰ ریال است، این رقم ضربدر در ۶۰ شده و حداقل عیدی معادل ۸۳,۵۹۵,۰۰۰ ریال به دست می‌آید. برای رسیدن به رقم حداکثر عیدی ۱۴۰۲ نیز پایه حقوق را ضربدر ۹۰ روز کرده که به عدد ۱۲۵,۳۹۲,۵۰۰ می‌رسیم. به عبارتی دیگر حداقل و حداکثر حقوق ۱۴۰۲ به ترتیب هشت میلیون و ۱۲ میلیون تومان است.

عیدی و سنوات کارگران ساعتی چقدر است؟

اما قرار است کارگران ساعتی و پاره‌وقت چقدر عیدی بگیرند؟ ماده ۳۹ قانون کار می‌گوید، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه‌وقت و یا کمتر از ساعات قانونی به کار اشتغال دارند، به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه و پرداخت می‌شود که عیدی و پاداش نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست. به عبارتی ساده‌تر، فرمول محاسبه عیدی و پاداش به این ترتیب است: حقوق پایه روزانه ضربدر تعداد روزهای کارکرد ضربدر ۶۰ روز تقسیم بر ۳۵۶ روز می‌شود.

در توضیح این فرمول باید گفت، کارگران ساعتی با توجه به اینکه ممکن است حقوق ثابتی نداشته باشند، مبنای محاسبه عیدی و سنوات آنها، میانگین حقوق سه ماه آخر قرارداد لحاظ می‌شود. برای مثال، اگر شخصی در سه ماه آخر سال، ۶۰ روز کارکرد داشته باشد و در مجموع ۸۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال دریافت کرده باشد، اگر تعداد کل روزهای کارکرد ۱۸۰ روز باشد، میانگین حقوق روزانه سه ماه آخر با تقسیم ۸۰,۰۰۰,۰۰۰ بر ۹۰ روز کاری، ۸۸۸,۸۸۸ ریال به دست می‌آید. بدین ترتیب، طبق فرمول بالا، ۸۸۸,۸۸۸ ریال ضربدر ۱۸۰ روز و ۶۰ روز تقسیم بر ۳۶۵ روز می‌شود که به عدد ۲۶ میلیون و ۳۰۱ هزار و ۳۷۰ ریال می‌رسیم. یعنی عیدی هر کارگر ساعتی به صورت تقریبی معادل دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

عیدی کارکنان و بازنشستگان تعیین شد

بر اساس این گزارش، آخرین تصمیم‌گیری دولت نشان از این دارد که به دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی ایران اجازه داده شد به کارمندان خود (اعم از رسمی، ثابت، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و موقت) و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی و قضات که به طور تمام وقت اشتغال به کار دارند (به‌استثنای کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار)، مبلغ ثابت ۱۸ میلیون ریال (یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) به نسبت مدت خدمت تمام وقت در سال ۱۴۰۱ به‌عنوان پاداش آخر سال (عیدی) در بهمن ماه سال جاری از محل بودجه مصوب دستگاه‌های اجرایی پرداخت کنند.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***