سلام نو _ سرویس گردشگری: نام اصلی دریاچه چورت "میانشه" است اما به دلیل قرار گرفتن در روستایی به نام چورت، بیشتر با همین نام خوانده و شناخته می شود. شکل دریاچه چورت بیضی است و با توجه به میزان بارش سالانه آب آن تغییر می کند. در صورتی که با دقت سطح دریاچه را نگاه کنید، تنه های به جا مانده از درختان قدیمی را می توانید ببینید. هوای دریاچه چورت معمولا مه آلود است و جاده خاکی که به آن می رسد سکوتی مرموز داشته و از میان درختان و گیاهان خوش عطر و بویی چون ازگیل، گردو، پونه و آویشن عبور می کند. در اطراف دریاچه درختان سرسبز، صدای پرندگان و حیوانات و صلح و آرامشی که بر فضا حاکم است، به شما احساس آرامش، سرزندگی و نشاط می دهد. به قدری در آرامش دریاچه چورت احساس خوبی پیدا خواهید کرد که هنگام ترک آن تنها چیزی که برایتان می ماند، یک حال خوب خواهد بود. حتما برای سلامت اعصاب و آرامش از دریاچه چورت بازدید کنید.
دریاچه چورت مازندران؛ بهشتی متحیرکننده
یکی از زیباترین دریاچه های ایران که تماشای آن آرامش و لذت خاصی دارد، دریاچه چورت (Churat Lake) در استان مازندران است. در کنار این دریاچه برای ساعتی هم که باشد از تمام دغدغه ها و مغله های زندگی روزمره دور می شوید. وجود دریاچه ها در هر منطقه به آب و هوا و طراوات آن تاثیر مثبت زیادی دارند. دریاچه چورت مازندران با وجود کم سن و سال بودن توانسته در جذابیت منطقه تاثیر افزون داشته باشد.
این منظره بی نظیر و تماشایی میان درختان سرسبز محصور مانده و اکوسیستم فوق العاده ای به وجود آورده است. دریاچه چورت که به "میانشه" نیز معروف است، ۲.۵ هکتار مساحت دارد و در ۱۰ کیلومتری روستای چورت واقع شده است. جالب است بدانید این دریاچه در سال ۱۳۱۸ شمسی بر اثر زمین لرزه و مدود شدن آب چشمه ای در کنار همین دریاچه شکل گرفته است. پدید آمدن این دریاچه در میان جنگل های سرسبز و انبوه باعث به وجود آمدن اکوسیستم زیبا و دیدنی شده و محل مناسبی برای اسکان و تفریح گردشگران شده است.
دریاچه چورت فضایی آرام، دلنشین، پر از هوای پاکیزه، سرسبز و دلنشین دارد و قطعا برای گذراندن یک روز در طبیعت مکان فوق العاده ای است. در سفر به استان مازندران، از جاذبه های طبیعی زیادی می توان بازدید کرد، اما یکی از محبوب ترین و جذاب ترین جاذبه های مازندران دریاچه چورت است که حتما باید از آن بازدید کرد. سپری کردن یک روز در کنار دریاچه همراه دوستان و عزیزان بسیار خاطره انگیز و فراموش نشدنی خواهد بود.
همانطور که گفتیم داستان شکل گیری دریاچه چورت بسیار جالب و شگفت انگیز است اما یک نکته جالب دیگری هم وجود دارد که آن هم وجود ماهی ها در این دریاچه است. در بازدید از دریاچه چورت شاهد شنای ماهیان گوناگون در آن خواهید شد. این ماهی ها را روستاییان درون دریاچه ریخته اند و برخی نیز با جابجایی تخم ماهیان توسط پرندگان به وجود آمده اند. پرندگان اغلب وقتی به روی آب می نشینند، تخم ماهیان لای پر و بال هایشان می ماند و هنگام نشستن روی آب دریاچه تخم ها را به آن جا منتقل می کنند.
بدین گونه در دریاچه چورت ماهیان زیادی وجود دارند و طی سالیان با تولید مثل های فراوان به جمعیتشان افزوده شده است.
مسافت دریاچه چورت از ساری
آدرس: استان مازندران، حدفاصل ساری و کیاسر، ۱۰ کیلومتری روستای چورت
راه دسترسی: برای دسترسی به دریاچه دو مسیر پر تردد وجود دارد که می توانید از یکی از آنها استفاده کنید:
از طریق ساری: پس از رسیدن به ساری، مسیر جنوب شرقی ساری را در پیش بگیرید و خود را به بلوار کشاورز برسانید. این بلوار را آنقدر ادامه دهید که از ساری خارج شوید. پس از خروج از ساری و طی مسافتی در حدود ۴۲ کیلومتر به یک دوراهی می رسید و ورودی چورت را خواهید دید. پس از طی جاده آسفالته به طول ۱۵ کیلومتر به روستای چورت می رسید و از آنجا ۱۰ کیلومتر جاده خاکی تا دریاچه در پیش دارید.
همچنین می توانید از ساری به سمت نکا بروید و وارد جاده سیاهکلرود- مازندران شوید. پس از رسیدن به دو راهی امامزاده ابراهیم به جاده روستای سوچلما بروید و مسیرتان را تا روستا ادامه دهید. سپس وارد جاده خاکی شوید و خودتان را به دریاچه برسانید.
از طریق سمنان: با پشت سر گذاشتن ۲۵ کیلومتر به سمت شمال شهر سمنان، خودتان را به شهمیرزاد برسانید و از آنجا جاده ساری را در پیش بگیرید. پس از طی حدود ۱۵۰ کیلومتر و گذشتن از فولاد محله و کیاسر و بلافاصله بعد از پشت سر گذاشتن پلی که از روی رودخانه می گذرد، ورودی جاده روستای چورت را خواهید دید. وارد جاده شوید و حدود ۱۵ کیلومتر را طی کنید تا به روستای چورت برسید و از آنجا با پیمودن ۱۰ کیلومتر دریاچه را ببینید.
نظر شما