به گزارش سلام نو به نقل از فرارو، ارتباط بین احساسات ما و غذاهایی که مصرف میکنیم غیرقابل انکار است. همانطور که برخی غذاها میتوانند روحیه ما را تقویت کنند و حس خوبی به ما منتقل کنند، غذاهایی نیز وجود دارند که میتوانند احساسات منفی مانند عصبانیت را تشدید کنند.
زمانی که عصبانی هستیم، ضروری است که مراقب انتخابهای غذایی خود باشیم. برخی غذاها میتوانند واکنشهای عاطفی ما را تشدید کنند و توانایی ما را برای به دست آوردن آرامش بازدارند.
آرشانا سینگال، مشاور و خانوادهدرمانگر بینشهایی را در مورد اینکه در زمان عصبانیت چه بخوریم و چه نخوریم به اشتراک گذاشته است.
سینگال میگوید: «این یک عادت رایج است که وقتی عصبانی هستیم به غذا روی میآوریم. حتی وقتی سیر میشویم باز هم غذا میخوریم. با این حال، باید توجه داشته باشید که غذایی که در هنگام استرس میخورید، شما را از نظر ذهنی سیر میکند تا جسمی که واقعا برای سلامت درونی شما مضر است. خوردن وعدههای غذایی در حالت عصبانیت منجر به پرخوری میشود که عادت سالمی نیست و ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند اسهال، نفخ و رفلکس اسید شود. جدا از پرخوری، باید حواستان به آنچه میخورید در مواقع استرس و عصبانیت نیز باشد.»
محرکها
غذاها و نوشیدنیهایی که حاوی محرکهایی مانند کافئین هستند (قهوه، نوشیدنیهای انرژی زا، چای سیاه و نوشابههای خاص) میتوانند احساسات را افزایش داده و سیستم عصبی شما را تحریک کنند که به طور بالقوه میتواند احساس اضطراب، بی قراری و تحریک پذیری را افزایش دهد.
کافئین همچنین میتواند با الگوهای خواب شما تداخل داشته باشد که میتواند بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد.
غذاهای قندی
غذاهای با قند بالا، از جمله آب نبات، شکلات، نوشیدنیهای شیرین و دسرها میتوانند منجر به نوسانات سریع در سطح قند خون شوند که در نهایت میتواند منجر به سقوط انرژی، نوسانات خلقی و احساس تحریک پذیری شود. مصرف بیش از حد قند نیز میتواند بر سلامت و رفاه کلی شما تأثیر منفی بگذارد.
غذاهای فرآوری شده یا فست فود
این نوع غذاها اغلب حاوی سطوح بالایی از چربیهای ناسالم، افزودنیها و مواد نگهدارنده هستند. آنها میتوانند به التهاب در بدن منجر شوند و تعادل انتقال دهندههای عصبی را مختل کنند و به طور بالقوه بر خلق و خو و وضعیت عاطفی شما تأثیر بگذارند.
علاوه بر این، مصرف منظم غذاهای فرآوری شده و فست فودها میتواند منجر به احساس سستی و انرژی کم شود که ممکن است خشم را تشدید کند.
الکل
در حالی که برخی از افراد ممکن است به الکل به عنوان وسیلهای برای مقابله با عصبانیت یا استرس روی بیاورند، به طور کلی توصیه میشود از آن اجتناب کنند. الکل میتواند قضاوت و تصمیم گیری را مختل کند و احساسات منفی را تشدید کند. همچنین میتواند خواب شما را مختل کند و منجر به افزایش تحریک پذیری و کاهش انعطاف پذیری عاطفی شود. نوشیدن الکل را متوقف کنید؛ الکل به هیچ عنوان برای سلامت بدن مفید نیست!
غذاهای تند
غذاهای تند میتوانند باعث افزایش موقت دمای بدن شوند و ممکن است واکنش فیزیکی مشابه واکنش "جنگ یا گریز" را ایجاد کنند که به طور بالقوه میتواند احساس خشم یا استرس را در برخی افراد تشدید کند.
علاوه بر این، غذاهای تند ممکن است باعث ناراحتی گوارشی شوند که میتواند بیشتر به احساس ناامیدی یا خشم منجر شود.
مقادیر بیش از حد کربوهیدراتهای فرآوری شده
غذاهای سرشار از کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و شیرینیها میتوانند باعث افزایش سریع و افت سطح قند خون شوند که میتواند منجر به نوسانات خلقی، تحریک پذیری و کاهش ثبات عاطفی و تشدید خشم شود.
در اینجا ۶ ماده غذایی برای کنترل عصبانیت و استرس آورده شده است!
۱. میوهها و سبزیجات
از انواع میوهها و سبزیجات استفاده کنید، زیرا ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای ضروری را فراهم میکنند که از بهزیستی کلی حمایت میکنند.
میوهها و سبزیجاتی مانند انواع توت ها، مرکبات، سبزیجات برگ دار و سبزیجات چلیپایی بخورید.
۲. پروتئینهای بدون چربی
منابع پروتئین بدون چربی مانند مرغ، ماهی، توفو، حبوبات و ماست یونانی را در وعدههای غذایی خود بگنجانید. پروتئینها حاوی آمینو اسیدهایی هستند که برای تولید انتقال دهندههای عصبی مهم میباشند، از جمله سروتونین که در تنظیم خلق و خوی نقش دارد.
۳. اسیدهای چرب امگا ۳
غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ شامل ماهیهای چرب (سالمون، ماهی خال مخالی و ساردین)، گردو، دانههای چیا و دانههای کتان را میشود. اسیدهای چرب امگا ۳ با بهبود خلق و خو و کاهش التهاب در بدن مرتبط است.
۴. کربوهیدراتهای پیچیده
غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو دوسر و نان سبوس دار را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کربوهیدراتهای پیچیده به تثبیت سطح قند خون کمک میکنند و باعث آزادسازی مداوم انرژی میشوند که میتواند به خلق و خوی پایدارتر کمک کند.
۵. غذاهای غنی از منیزیم
منیزیم برای حفظ سلامت سیستم عصبی و کاهش استرس مهم است. غذاهایی مانند اسفناج، کلم پیچ، بادام، بادام هندی و آووکادو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و مصرف منیزیم خود را افزایش دهید.
۶. دمنوشهای گیاهی
برخی از دمنوشهای گیاهی مانند بابونه، اسطوخودوس و گل ساعتی به خاطر خواص آرام بخش خود شناخته شده اند. لذت بردن از یک فنجان چای گیاهی میتواند به تقویت آرامش و کاهش احساس خشم کمک کند.
جدای از آن، خود را هیدراته نگه دارید تا بهزیستی کلی خود را بهبود بخشید. در غیر این صورت، کم آبی نیز میتواند بر خلق و خوی شما تأثیر منفی بگذارد!
مصرف برخی از وعدههای غذایی در حالت عصبانیت منجر به پرخوری میشود و ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند اسهال، نفخ و رفلکس اسید شود.
نظر شما