به گزارش سلام نو، خانه مهرانگیز کامبیز تهران، خانه ای است که بیشتر از آنکه با نام صاحبش شناخته شود، با نام خانه پدرسالار معروف شده است.
پدرسالار نام یک مجموعهٔ تلویزیونی درام محصول سال ۱۳۷۲–۱۳۷۴ به تهیهکنندگی و کارگردانی اکبر خواجویی یکی از ماندگارترین سریالهای ایران است.
سریال محبوب دهه شصت و هفتاد، که در آن زمان همه را پای تلویزیون می نشاند.
این خانه را که در منطقه عودلاجان شهر تهران و محله امامزاده یحیی واقع شده است، خانه فرهنگ امامزاده یحیی نیز می نامند.
اگر این سریال را دیده و به خاطر داشته باشید، در سریال، اندرونی خانه متعلق به خانواده برادر بزرگتر، یعنی اسدالله خان بود و در بخش بیرونی خانواده برادر کوچک تر، یعنی عمو مصطفی زندگی می کردند.
هر دو آنها امروزه تبدیل به کلاس آموزشی شده اند. از پله های سمت راست ایوان که پایین بیایید، ابتدا مطبخ خانه را می بینید.
پله های مقابل آن را که بالا بروید، اتاق آذر، عروس کوچک خانواده و ناصر را خواهید دید که در خانواده آشوب راه انداختند. اتاق آنها امروزه محل بازی کودکان است. اتاق زهرا عروس بزرگ خانواده و جمال پسر بزرگ اسد الله خان، اکنون دفتر مدیریت و اتاق سفال خانه فرهنگ است.
از پله ها که پایین می آیید، اتاق جلال پسر وسط و زهره را که در زیرزمین قرار داشت، خواهید دید.
اتاق آنها در حال حاضر سالن ورزشی خانه فرهنگ است. اتاق شاه نشین نیز همان جایی است که سفره های طولانی و بلند بالای سریال پدرسالار در آن پهن می گشت.
خاطره انگیزترین سکانس سریال در همین اتاق فیلمبرداری شد که مرحوم محمد علی کشاورز در نقش اسد الله خان، زمانی که بچه هایش حرفهایش را نپذیرفتند و به اعتراض سر سفره حاضر نشدند، از میان سفره با عصبانیت راه رفت و تمام بشقابها را زیر پا خرد کرد.
تنها اثری که از زمان باقی مانده است، شومینه گوشه مهمانسرا است.
نظر شما