سلام نو - سرویس اجتماعی: تعیین وضعیت استخدامی معلمهای بعد از سال ۱۳۹۱ یکی از آن مسائلی است که در ماههای آخر مجلس یازدهم حسابی مورد توجه جامعه فرهنگیان قرار گرفته است، به ویژه با توجه به این مسئله که چیزی در حدود ۳۰۰ هزار نفر از جامعه فرهنگی کشور با این مسئله درگیر هستند.
چیزی بیش از ۲ سال است که دو طرح مختلف- یکی از سوی کمیسیون آموزش و یکی از سوی جلال محمودزاده- درباره استخدام رسمی این معلمهای در مجلس مطرح است. طرح کمیسیون آموزش با استخدام با تکیه بر ماده ۲۸ تاکید دارد و طرح محمودزاده به آزمونی داخلی که امتیازاتی را برای معلمها لحاظ میکند نظر دارد.
با گذشت زمان اما هیچ کدام از این طرح به صحن علنی مجلس نیامدهاند. به نظر میرسد دلایلی مثل بار مالی چنین طرحی در این مساله بی تاثیر نباشد.
خشایار نادی در گفتوگو با سلام نو تاکید میکند که با یا بدون چنین طرحی بار مالی نیروها سر جای خود است و نباید به خاطر بار مالی از روشن کردن تکلیف معلمها طفره رفت.
وی با اشاره به سابقه چنین اتفاقی گفت: ما در دولت دهم شاهد این تجربه بودیم که نیروهای شرکتی و قراردادی که مدارک دانشگاهی داشتند با آزمون داخلی و گزینش تغییر وضعیت داده شده و تبدیل به نیروی پیمانی، آزمایشی و رسمی شدند. به نظر من درباره این گروه از معلمها هم امتیازاتی به آنها داده و با توجه به آن امتیازها در آزمون شرکت کنند تا اصل عدالت اجاره شود.
این فعال سیاسی با اشاره به مشکل بار مالی این طرح میگوید: همین حالا مگر به این نیروها پول داده نمیشود؟ حقوق این نیروها را همین حالا هم دولت میدهد. تبدیل وضعیت این چنین نیروهایی تنها به امنیت خاطر آنان و حذف واسطهها منجر میشود. در کنار این دانش آموز هم در سر کلاس آرامش دارد چون معلم آرامش خاطر دارد.
وی ادامه میدهد: به هر شکل و روشی بار مالی برای دولت باقی است. چه اضافه کار نیروهای دیگر، چه استخدام نیروی تازه از روشهای دیگر و چه تبدیل وضعیت این نیروها باز هم بار مالی نیرو بر جای خود باقی است و آموزش و پروش هم به نیرو نیاز دارد. از طرف دیگر بیکاری بیدلیل این نیروها بحرانهای اجتماعی و اقتصادی برای این افراد و خانواده آنها در پی دارد.
نادی با اشاره به کمبود نیروی در آموزش و پرورش گفت: ما امروز ظاهرا چنان کمبود معلم داریم که معاونهای مختلف مدرسه برای پرکردن کلاس هفتهای چند ساعت تدریس میکنند. در این روش اولا بازدهی کاهش پیدا میکند، دوما نیروی کار تخصصی خود را انجام نمیدهد و سوما از کار اصلی خود باز میماند. در نتیجه ما باید اولویت را به تبدیل وضعیت نیروهای با کیفیتی بدهیم که تجربه آموزش دارند.
وی با تاکید بر قدر دانستن معلمها، گفت: در تمام دنیا بالاترین امتیاز و جایگاه برای معلمها است و ما هم در فرهنگ خود بر جایگاه معلم به عنوان شغل انبیا تاکید میکنیم، در نتیجه باید برای آرامش خاطر آنها و افزایش کیفیت زندگی آنها تمام تلاش خود را بکنیم. ما نباید تلاش دائم معلمها را از یاد ببریم، چهرههایی که حتی در دوره کرونا هم مدام و پرفشار مشغول بودند.
این فعال سیاسی با ابراز امیدوارم نسبت به رویکرد در این زمینه گفت: من خوشبینم که با توجه به شعارهای عدالت محور دولت و رییس جمهور محترم مشکل معلمها حل شود. از ابتدای دولت کارخانهها راه افتادند و وضع کارگران تا حدودی بهتر شده و حداقل مسئله امنیت شغلی حل شده است. امیدوارم با همراهی مجلس مسئله بخش مهی از معلمها نیز به بهترین شکل ممکن حل شود.
نادی ادامه داد: هر چند ریش و قیچی این حوزه دست مجلس است، در صورت تصویب مجلس دولت با قدرت مصوبه مجلس را اجرایی خواهد کرد.
نظرات