سلام نو _ سرویس گردشگری: دریاچه میانشه که از آن با عنوان دریاچه چورت نیز یاد میشود با عمری نزدیک به ۸۰ سال یکی از زیباترین مناظری است که در فاصلهای نه چندان دورتر از دریاچه الندان قرار دارد.
از شناختهشدهترین اماکن تفریحی و گردشگری حوالی دریاچه الندان میتوان به پارک ملی کیاسر اشاره کرد. این پارک طبیعی با گونههای گیاهی متنوعی نظیر گون، درختان بلوط و درختان سرخدار پوشیده شده است.
از مهمترین گونههای جانوری این منطقه میتوان مرال، شوکا، پلنگ، خرس قهوهای، روباه، گراز، گربه وحشی و انواع پرندگان را برشمرد.
ویژگیهای درجه یک دریاچه الندان
دریاچه الندان کیاسر با قرار گرفتن در قلب جنگلهای هیرکانی مازندران یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری این استان به حساب میآید. درختان سر بهفلک کشیده و پهن برگ این منطقه، بهویژه در فصل بهار از زیبایی نفسگیری برخوردارند.
دریاچه الندان یکی از وسیعترین و تماشاییترین دریاچههای شمال ایران است. آبهای زلال این دریاچه در تلفیق با طراوت و شکوه جنگلهای اطراف، منظرهای فراموشنشدنی را در پیش چشم گردشگران به تصویر میکشد.
الندان کیاسر از بهترین مناطق طبیعتگردی ایران بوده و سالیانه بسیاری از علاقهمندان به طبیعت را در آغوش گرم خود پذیرا میشود. وجود مسیر ماشینرویی که تا قلب جنگلهای این منطقه ادامه مییابد، دسترسی به این دریاچه را سادهتر میکند.
دریاچه الندان که از آن با عناوینی نظیر دریاچه آببندان پله ازنی هم یاد میشود، یکی از قدیمیترین جلوههای طبیعی مازندران به حساب میآید. قدمت این دریاچه به دورهای از زمینشناسی بازمیگردد که به آن کواترنری میگویند.
جالب است بدانید، این دریاچه زیبا از بستری سخت و نفوذناپذیر برخوردار بوده و آب خود را تنها از بارش باران و برف تامین میکند. بنابراین، هیچ رودخانه و نهری به آن نمیریزد.
در اطراف این حوضچه عظیم میتوان درختان ازگیل و ویلک را مشاهده کرد که سر بر شانه یکدیگر گذاشته و سایهسار وسیعی را ایجاد کردهاند.
الندان کیاسر در فصل زمستان منزلگاه غازها و اردکهایی است که در مسیر مهاجرت این ناحیه زیبا را بهعنوان اقامتگاه موقتی خود برمیگزینند.
دریاچه الندان کیاسر با زیباییهای وصفناپذیر و جلوهای بدیع، روایتگر تاریخی چند میلیون ساله است. آب این دریاچه در ابتدا از ذوب شدن یخچالهایی تامین شده که سراسر این ناحیه را تحت پوشش داشتهاند. اکنون هم شکوه این منطقه، مدیون بارش مکرر باران و برف و بستر نفوذناپذیر این دریاچه است.
گردشگران این منطقه با قایقرانی و ماهیگیری در این آبهای اساطیری، خاطراتی فراموشنشدنی را با خود بهیادگار میبرند.
آواز اردکها، غازهای وحشی و سایر پرندگان این منطقه، یکی زیباترین سرودهایی است که هر فردی در طول عمر خود برای یکبار هم که شده باید بشنود. آبوهوای مطبوع الندان کیاسر بهویژه در فصل بهار بسیاری از طبیعتگردان را جذب این منطقه میکند.
درختان سرسبز و جنگلهای هیرکانی، این دریاچه را همچون تحفهای ارزشمند در آغوش گرفته و برای میلیونها سال از آن محافظت کردهاند. در الندان کیاسر تا چشم کار میکند میتوان سرسبزی، طراوت و شکوهی باورنکردنی را مشاهده کرد.
این چشمانداز نفسگیر، یادگاری است که از گذشتههای بسیار دور بهجا مانده است. در نزدیکی آببندان پله، رودخانهای زلال در جریان است.
آواز گوشنواز این رود با صدای وزش نسیم و چهچه پرندگان در همآمیخته و در گوش گردشگران، ترانهای فراموشنشدنی را زمزمه میکند. با آغاز بهار، دامان سرسبز این ناحیه سرشار از بنفشههای وحشی و گیاهان دارویی معطری میشود که بوی خوش خود را بیدریغ در فضا پخش میکنند.
محل قرارگیری دریاچه الندان
دریاچه الندان (Alendan) یا آببندان پله ازنی، از جمله وسیعترین و زیباترین دریاچههای شمال ایران است که در دل جنگلهای هیرکانی قرار دارد. این دریاچه خاص و تماشایی، بهعنوان یکی از بهترین مناطق طبیعتگردی ایران نیز معرفی میشود و چشمانداز رویایی آن، نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب میکند.
علاوه بر آن، دریاچه الندان کیاسر، قدمتی دیرینه دارد و پیدایش آن را به دورهای از زمینشناسی موسوم به «کواترنری» نسبت میدهند؛ ازاینرو، این دریاچه زیبا را از قدیمیترین جلوههای طبیعی مازندران میدانند که حدود ۲٫۵ میلیون سال از عمرش میگذرد.
ویژگی خاص و منحصربهفرد دریاچه الندان، تامین آب این دریاچه از طریق بارش بارانهای فصلی است.
به عبارت دیگر، هیچ رودخانهای بهسمت دریاچه الندان جریان ندارد و آب این دریاچه، تنها با نزولات آسمانی تامین میشود. جنس خاص خاک این منطقه و نفوذناپذیری آب در آن و نیز شیب زمین و فرم قرارگیری آببندان، از دیگر علل تشکیل و دوام دریاچه عنوان میشود.
در فصول گرم سال که میزان بارندگی به حداقل میرسد، وسعت دریاچه الندان را در حدود ۱۷ هکتار تخمین میزنند؛ در مقابل، در صورت افزایش بارندگی یا در فصول سرد و پر بارش سال، حجم آب موجود در دریاچه نیز تقریبا دو برابر میشود و وسعت آن به ۳۰ هکتار افزایش مییابد.
بنابراین هرچه باران بیشتر ببارد؛ دریاچه الندان نیز آب بیشتری ذخیره میکند و در نتیجه بزرگتر خواهد شد؛ ازاینرو، به این دریاچه «آببندان» نیز میگویند و از آب آن، در شالیزارهای روستاهای اطراف استفاده میکنند.
نظرات